Σάββατο, 11 Ιανουάριος 2020 14:12

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: “Τελικός” επιβίωσης στη Ρόδο με Ιάλυσο

Γράφτηκε από τον
“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: “Τελικός” επιβίωσης στη Ρόδο με Ιάλυσο

Το πρώτο εκτός έδρας ματς για το 2020 θα δώσει αύριο η Καλαμάτα, με αντίπαλο τον Ιάλυσο (1 μ.μ.) στο ντέρμπι των ουραγών στη Football League.

Η “Μαύρη Θύελλα” καλείται να σταματήσει στη Ρόδο το σερί που την θέλει χωρίς νίκη από τις 19 Οκτωβρίου (1-0 τον Ιωνικό). Μάλιστα ο κατήφορος ξεκίνησε στο“σμαραγδένιο” νησί. Ηταν 27 Οκτωβρίου όταν η Μεσσηνιακή γνώριζε την πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα με 2-0 από το Διαγόρα, για να ακολουθήσουν στη συνέχεια οχτώ ακόμα ήττες από Ολυμπιακό Βόλου, Τρίγλια, Καβάλα, Βέροια, Τρίκαλα, Θεσπρωτό, Ιεράπετρα και Αιγάλεω. Το μοναδικό θετικό αποτέλεσμα σε αυτό το διάστημα είναι η ισοπαλία με τον Ασπρόπυργο.

Με 9 ήττες και 1 ισοπαλία σε 10 αγωνιστικές η Καλαμάτα βρέθηκε λοιπόν από την πρώτη στην τελευταία θέση και το κυριακάτικο παιχνίδι με τον προτελευταίο Ιάλυσο είναι “τελικός” επιβίωσης.

Η εμφάνιση με τον Ολυμπιακό αποτελεί οδηγό για τους Μεσσήνιους όσον αφορά το πάθος και τη μαχητικότητα που έδειξαν κόντρα στους “ερυθρόλευκους”.

Ο Βασίλης Βούζας προσμένει από τους παίκτες του να βγάλουν τσαμπουκά στο παιχνίδι τους και να τα δώσουν όλα για τη νίκη.

Στα θετικά για την Καλαμάτα ότι έχει δύο παιχνίδια στα πόδια της σε πρωτάθλημα και κύπελλο σε αντίθεση με τους Ροδίτες, που δεν αγωνίστηκαν με την Ιεράπετρα λόγω της κακοκαιρίας. Να σημειωθεί ότι στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, η Καλαμάτα είχε κερδίσει 2-0.

Από τότε όμως έχουν αλλάξει πολλά, με τις δύο ομάδες να συνεχίζουν ουσιαστικά με νέα ρόστερ στο δεύτερο γύρο.

Στα αξιοσημείωτα ότι δύο από τα αποκτήματα της “Μαύρης Θύελλας” Τριποτσέρης και Νατσιόπουλος αγωνίζονταν μέχρι πρότινος στον Ιάλυσο.

Με αεροπλάνο μέχρι την Κω!

Σήμερα θα αναχωρήσει η αποστολή της Καλαμάτας με προορισμό τη Ρόδο. Η “Μαύρη Θύελλα” θα χρησιμοποιήσει μάλιστα τρία μέσα για να φθάσει στον τελικό της προορισμό, αφού θα αναχωρήσει οδικώς για την Αθηνά. Από εκεί θα πετάξει για την Κω και στη συνέχεια με καράβι θα ταξιδέψει για το “σμαραγδένιο” νησί.

Θέλει να φύγει ο Βουκμίροβιτς

Στην αποστολή δεν βρίσκονται οι τραυματίες Μάκος, Οσμάναγκιτς, αλλά και ο τιμωρημένος Βουκμίροβιτς.

Ο τελευταίος έχει εκφράσει μάλιστα την επιθυμία να αποχωρήσει από την ομάδα και το θέμα θα ξεκαθαρίσει μετά τον αγώνα με τον Ιάλυσο.

Η αποστολή για τη Ρόδο έχει ως εξής: Στεφανάκος Εμμανουήλ, Ηλιόπουλος Κων/νος, Στεργίδης Λυμπέρης, Νατσιόπουλος Αλέξανδρος, Τριανταφυλλάκης Βασίλειος, Κωνσταντινόπουλος Παναγιώτης, Τόλι Αρντίτ, Τριποτσέρης Θεόδωρος, Χριστοφιλέας Αναστάσιος, Ζαχαρόπουλος Μιχαήλ, Αλεξόπουλος Βαγγέλης, Πανάγου Κων/νος, Daoud Bousbiba, Γκελγκέρια Ελβις, Πετσίτης Γεώργιος, Κασωτάκης Δημήτριος, Καντούτσης Αναστάσιος, Μπάμπης Πάρης.

Με κόσμο ο Ολυμπιακός

Με πρόστιμο 5.000 ευρώ τιμωρήθηκε τελικά ο Ολυμπιακός για τα επεισόδια που έγιναν στο κεκλεισμένων των θυρών ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Οι “ερυθρόλευκοι” κινδύνευαν με νέα τιμωρία της έδρας, την οποία απέφυγαν και έτσι θα αγωνιστούν με τον κόσμο τους στη ρεβάνς του κυπέλλου την Τετάρτη (7.30 μ.μ.) με την Καλαμάτα.

Εκδρομή για τη ρεβάνς

Ο κόσμος της Καλαμάτας ετοιμάζεται να δώσει το “παρών” και στις εξέδρες του “Γ. Καραϊσκάκης”, καθώς οι οργανωμένοι φίλαθλοι ετοιμάζουν εκδρομή για τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν δηλώσει συμμετοχή μέχρι και τη Δευτέρα στις 10 το βράδυ. Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες στο τηλέφωνο 6909085886 (Δημήτρης).

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 15ης αγωνιστικής

Σάββατο

Νίκη Βόλου – Ιεράπετρα (2 μ.μ)

Σιδηρόπουλος (Εβρου), Φράγιος, Κουφός (Μακεδονίας),

4ος διαιτητής ο Κουκουλής (Λάρισας)

Αιγάλεω - Καβάλα (3 μ.μ, ΕΡΤ 3)

Πάνος, Θανασιάς, Λιόντος (Ηπείρου)

4ος διαιτητής ο Φίτσας (Δυτικής Αττικής)

Ασπρόπυργος – Τρίγλια (3 μ.μ.)

Λεμπέσης, Κορώνης (Πειραιά), Μπουρτζοβίτης (Κορινθίας)

4η διαιτητής η Πίγγιου (Θεσπρωτίας)

Κυριακή

Ιάλυσος – Καλαμάτα (1 μ.μ.)

Βλάχος, Καραθανάσης (Αν. Αττικής), Χρηστάκος (Πειραιά)

4ος διαιτητής ο Κακουλίδης (Θράκης),

Τρίκαλα - Διαγόρας Ρόδου (1.30 μ.μ.)

Πουλικίδης, Κουβαλάκης (Δράμας), Κομισοπούλου (Χανίων)

4ος διαιτητής ο Τσιγαρίδης (Φθιώτιδας)

Βέροια - Ολυμπιακός Βόλου (3 μ.μ, ΕΡΤ 3)

Περράκης, Νικολάου (Αθηνών) Κηλικώτης (Ξάνθης),

4ος διαιτητής ο Τσοπουλίδης (Ξάνθης)

Ιωνικός – Θεσπρωτός (3 μ.μ)

Πατεμτζής, Δασκαλάκης, Μαυραντωνάκης (Ηρακλείου)

4ος διαιτητής ο Ζαχαρόπουλος (Αν. Αττικής)

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 14 αγώνες)

1. Τρίκαλα 19-8 31

2. Βέροια 17-8 25

-. Ιωνικός 15-8 25

4. Καβάλα 17-10 23

-. Ολυμπιακός Βόλου 19-15 23

6. Νίκη Βόλου 16-13 21

-. Ιεράπετρα 13-14 21

8. Διαγόρας 17-10 19

9. Aιγάλεω 10-14 16

10. Ασπρόπυργος 13-22 14

11. Ιάλυσος 5-13 12

-. Τρίγλια 11-21 12

13. Θεσπρωτός 13-20 11

-. Καλαμάτα 13-20 11

* Ενα ματς λιγότερο έχουν Ιεράπετρα και Ιάλυσος.