Δευτέρα, 13 Ιανουάριος 2020 17:00

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΕΡΑΝΗ 3-1: Καθάρισε σε ένα 5λεπτο στο β’ ημίχρονο (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Την εντυπωσιακή και αήττητη πορεία του στο πρωτάθλημα της Α’ τοπικής συνέχισε ο Απόλλωνας Καλαμάτας που επικράτησε με 3-1 της Εράνης, στο πρώτο επίσημο ματς του 2020.

Η καλαματιανή ομάδα πήρε το ντέρμπι της 14ης αγωνιστικής απέναντι στην πολύ δυνατή Φιλιατρινή ομάδα και συνεχίζει στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με τον Πάμισο, μια αγωνιστική πριν το φινάλε του α’ γύρου.

Ο Απόλλωνας επιβεβαίωσε το Σάββατο πως στο γήπεδο του Ασπροχώματος είναι... άτρωτος, μιας και έφτασε τις έξι νίκες σε επτά ματς (έχει και μια ισοπαλία με τον Πάμισο), ενώ και η Εράνη έδειξε πως μακριά από τα Φιλιατρά δυσκολεύεται πολύ έχοντας μόνο ένα διπλό σε επτά εξόδους!

Η ομάδα του Τάκη Σακελλαρόπουλου προηγήθηκε με γκολ από τα... αποδυτήρια, με πέναλτι του Βασιλόπουλου, όμως η Εράνη ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος και έφερε το ματς στα ίσια με φοβερό γκολ του Βλαχόπουλου.

Στο δεύτερο μέρος ο Απόλλωνας “καθάρισε” το ματς μέσα σε ένα 5λεπτο (56’ -60’) χάρις σε τέρματα των Κακαλή και Σπανού, εκμεταλλευόμενος τα παιδαριώδη λάθη της αμυντικής γραμμής της Εράνης.

“Αδίκησε” τον εαυτό της η Εράνη

Η ομάδα του Κώστα Λυμπερόπουλου.... αδίκησε σε ένα ακόμη ματς τον εαυτό της, μιας και έβαλε δύσκολα στον Απόλλωνα, έπαιξε για αρκετά μεγάλο διάστημα ποδόσφαιρο κυριαρχίας, έχασε ευκαιρίες, όμως και πάλι έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι από το γήπεδο... Αιτία τα χτυπητά αμυντικά λάθη και οι αδράνειες, αλλά και η αναποτελεσματικότητα στην επίθεση.

Ο Απόλλωνας όντας μια ομάδα δουλεμένη, που ξέρει τι ζητά μέσα στο γήπεδο, εκμεταλλεύτηκε τα... δώρα στην άμυνα των πρασίνων, βάζοντας τρία γκολ παρότι αγωνίστηκε δίχως τον πρώτο της σκόρερ Βασίλη Δαλκαφούκη.

Προβάδισμα στο 2’ με πέναλτι Βασιλόπουλου

Μόλις στο 2’ ο Μπάκας δέχθηκε την πάσα από τον Βασιλόπουλο μέσα στην περιοχή, με τον Ασημακόπουλο να τον πιάνει από τη φανέλα και να τον ρίχνει κάτω και τον κ. Καρβούνη να δίνει σωστά το πέναλτι. Ο Βασιλόπουλος ήταν ψύχραιμος από την άσπρη βούλα γράφοντας με το... καλημέρα το 1-0.

Οι φιλοξενούμενοι στο 7’ έφτασαν κοντά στην ισοφάριση όταν ο Βλαχόπουλος πήρε την μπάλα μετά από λάθος του Κουντάνη, αλλά φάτσα με τον Κυριακόπουλο πριν πλασάρει τον έκοψε σωτήρια ο Παχής.

Μεγάλη ευκαιρία και στο αμέσως επόμενο λεπτό για την Εράνη με την εκτέλεση φάουλ του Χρονόπουλου να σταματά στο πάνω μέρος του αριστερού δοκαριού και να φεύγει άουτ.

Το παιχνίδι είχε πολύ γρήγορο ρυθμό με τους γηπεδούχους να έχουν μια καλή στιγμή στο 22’ όταν από λάθος εκτίμηση του Μπουρδέκα, ο Παναγάκης βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, αλλά αντί να σουτάρει πήγε να δώσει στον Μπάκα και δίχως αποτέλεσμα.

Τρία λεπτά αργότερα το διαγώνιο σουτ του Βασιλόπουλου δεν βρήκε στόχο.

Ο Βασιλόπουλος ήταν σε εξαιρετική ημέρα και στο 30’ μετά από ατομική ενέργεια, επιχείρησε το σουτ που βρήκε σε ετοιμότητα τον Αλεξανδρόπουλο.

Απάντηση με γκολάρα Βλαχόπουλου στο 38’

Στο 38’ η Εράνη έφερε το ματς στα ίσια σε μια διπλή φάση... Μετά από αμυντική αδράνεια ο Πέππας τετ α τετ πλάσαρε, με τον Κυριακόπουλο να αποκρούει...

Η μπάλα έφτασε πλάγια στον Χρονόπουλο που έβγαλε γλυκιά σέντρα και ο Βλαχόπουλος με βολέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στο δεξί “Γ”, γράφοντας το 1-1 με εντυπωσιακό τρόπο.

Κίνηση “ματ” με Κακαλή στην επίθεση

Στο δεύτερο μέρος ο Περιβολάρης μπήκε στο ματς αντί του τραυματία Παναγάκη και αυτό έφερε και εσωτερικές αλλαγές, με τον Παχή να πηγαίνει δεξί μπακ και τον Κακαλή να προωθείται στην επίθεση!

Η έμπνευση αυτή του Τάκη Σακελλαρόπουλου είχε θετικά αποτελέσματα για τον Απόλλωνα που έγινε πιο γρήγορος στην επίθεση και συνάμα πιο απειλητικός.

Στο 49’ ο Δασκαλάκης έβγαλε τη σέντρα και ο Κακαλής πήρε την κεφαλιά που έφυγε ψηλά άουτ.

Η Εράνη απάντησε στις ευκαιρίες στο 50’ με τον Τσουλάκο να δίνει στον Βλαχόπουλο που έπιασε το συρτό σουτ, με τον Κυριακόπουλο να μπλοκάρει.

Κακαλής και Σπανός “μίλησαν” στο δεύτερο

Στο 56’ ο Βασιλόπουλος μετά από ωραία ενέργεια από αριστερά, έβγαλε μια παράλληλη μπαλιά και ο Κακαλής στην καρδιά της άμυνας με κοντινό πλασέ έγραψε το 2-1, με την άμυνα της Εράνης να πιάνεται κοιμωμένη!

Οι ασπρόμαυροι χτύπησαν και πέντε λεπτά αργότερα... Ο Κακαλής έκανε το γέμισμα από δεξιά, ο Μπάκας αν και πεσμένος στο έδαφος βρήκε τον τρόπο, πιεζόμενος από δύο αμυντικούς της Εράνης, να στρώσει στον Σπανό που με συρτό σουτ από κοντά έκανε το 3-1, δίνοντας ξεκάθαρο προβάδισμα στην ομάδα του.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν πλέον με την πλάτη στον τοίχο και τους πήρε ένα δεκάλεπτο για να συνέλθουν από τα δύο γκολ που δέχθηκαν... Μετά το 70’ πήραν μέτρα στο γήπεδο και πίεσαν την άμυνα του Απόλλωνα.

Στο 73’ ο Βλαχόπουλος με κάθετη πάσα έδωσε στον Πέππα που πλάσαρε, αλλά ο Κυριακόπουλος απέκρουσε.

Η τελευταία καλή στιγμή στο ματς χάθηκε στο 75’ με τον Χρονόπουλο να εκτελεί ένα κόρνερ και τον Βέλλη από κοντά να πιάνει την κεφαλιά εξ’ επαφής, στέλνοντας την μπάλα λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Διαιτητής ήταν ο Καρβούνης και βοηθοί οι Αδαμόπουλος και Τσιλίκας.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Κυριακόπουλος, Κακαλής, Δασκαλάκης, Παχής, Βασιλόπουλος (90’ Τριανταφυλλίδης), Κουντάνης, Καραχάλιος, Μανωλόπουλος (74’ Καρύδης), Παναγάκης (46’ λ. τρ. Περιβολάρης), Σπανός (87’ Καραβίτης), Μπάκας.

ΕΡΑΝΗ: Αλεξανδρόπουλος, Βέλλης, Ανδρώνης, Κώτσος (29’ λ. τρ. Χάρμπας), Πέππας, Βλαχόπουλος, Τσουλάκος, Μπουρδέκας, Ασημακόπουλος, Γριβοκωστόπουλος, Χρονόπουλος (90’ Οικονομόπουλος).