Τρίτη, 25 Μάρτιος 2014 19:37

Υμνοι Αναστασίου για Μπεργκ

Γράφτηκε από τον

Ο Μάρκους Μπεργκ κάνει σπουδαίες εμφανίσεις στην πρώτη του χρονιά στο ελληνικό πρωτάθλημα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και ο Γιάννης Αναστασίου μόνο καλά λόγια έχει να πει για τον Σουηδό στράικερ, που με 15 γκολ οδηγεί την κούρσα στον πίνακα των σκόρερ.

Μιλώντας στη Νονa, o προπονητής των «πράσινων» είπε αρχικά: «Το σημαντικότερο για κάθε παίκτη είναι να αισθάνεται εμπιστοσύνη. Να ξέρει ότι τον εμπιστεύεται ο προπονητής του και ότι είναι σε μια ομάδα που τον πιστεύει. Εγώ ήξερα τι παίκτης είναι ο Μάρκους, ήξερα ότι μπορεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο και ότι μπορεί η ομάδα να αποδειχθεί σημαντική για εκείνον και ο ίδιος πολύ σημαντικός για την ομάδα. Όλο αυτό το βγάζει μέσα στο γήπεδο, γιατί είναι ένας παίκτης που έχει πάρα πολύ καλή νοοτροπία, έχει πάρα πολύ καλά χαρακτηριστικά, γιατί είναι ένας παίκτης που παίζει για την ομάδα και είναι αυτά τα στοιχεία που θέλουμε. Νομίζω ότι είναι σημαντικό ότι το ευχαριστιέται και ο ίδιος- όπως φαίνεται- και το ευχαριστιέται και ο κόσμος. Νομίζω ότι οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι φίλαθλοι τον θαυμάζουν και τους αρέσει που υπάρχει τέτοιος παίκτης στην Ελλάδα».

Ενώ για το αν θεωρεί τον Μπεργκ πολυτέλεια για τον Παναθηναϊκό και το ελληνικό πρωτάθλημα, τόνισε: «Θα έλεγα ότι δεν είναι πολυτέλεια. Σίγουρα είναι ένας ποιοτικός παίκτης, όμως νομίζω ότι έχει ακόμα πάρα πολλά να δώσει. Βρίσκεται στην πρώτη του χρονιά στην Ελλάδα, θα έλεγα ότι ακόμα προσαρμόζεται και ο ίδιος προσπαθεί να βρει τα πατήματά του, γιατί τα τελευταία δύο χρόνια, τα παιχνίδια που είχε δεν ήταν αυτά που έπρεπε, με βάση την ποιότητά του. Προσπαθήσαμε και προσπαθούμε να τον κάνουμε να αισθανθεί άνετα - το κλαμπ, η ομάδα, το τεχνικό τιμ- και ο ίδιος ανταποδίδει αυτή την εμπιστοσύνη με δουλειά και με προσπάθεια μέσα στο γήπεδο. Νομίζω ότι αυτό είναι κέρδος και για εμάς και για τον ίδιο».

Σε ό,τι αφορά το επερχόμενο ματς με την Καλλονή, επισήμανε: «Είναι μια ομάδα που παίζει επιθετικό και ανοικτό ποδόσφαιρο. Βέβαια,  το γεγονός ότι χρειάζεται βαθμούς, καθώς βρίσκεται σε μια θέση που χρειάζεται βαθμούς για να εξασφαλίσει τη σωτηρία της όσο πιο γρήγορα γίνεται, την κάνει πολύ πιο επικίνδυνη. Από την άλλη, παίζουμε στην έδρα μας, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και νομίζω ότι θα είμαστε αυτοί που πρέπει για να μπορέσουμε να χαμογελάσουμε».

Καταλήγοντας, ο Αναστασίου εξέφρασε τη σιγουριά του ότι ο Παναθηναϊκός θα ανεβάσει σύντομα την απόδοσή του, που στα τελευταία παιχνίδια δεν είναι καλή.

«Σίγουρα θα αλλάξει. Ξέρουμε τι μπορούμε να κάνουμε και το έχουμε δείξει. Όταν κάνεις κάποια άσχημα παιχνίδια στη διάρκεια μιας σεζόν - και ειδικά όταν η ομάδα είναι νέα- νομίζω ότι είναι φυσιολογικό. Δεν νομίζω ότι θα μας πιάσει πανικός για κάτι τέτοιο. Ξέρουμε τι μπορούμε να κάνουμε, το έχουμε δείξει και θα το δείξουμε. Είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι η εικόνα μας θα είναι πολύ καλύτερη στη συνέχεια», είπε ο 41χρονος τεχνικός.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR