Τετάρτη, 15 Ιανουάριος 2020 17:27

ΠΑΟΚ - ΟΦΗ 4-1: Πρόκριση με λάμψη Πέλκα - Λάμπρου

Γράφτηκε από τον
ΠΑΟΚ - ΟΦΗ 4-1: Πρόκριση με λάμψη Πέλκα - Λάμπρου

Ο ΠΑΟΚ με τους Πέλκα και Λάμπρου πρωταγωνιστές πήρε άνετη πρόκριση στους 8 του Κυπέλλου, επικρατώντας του ΟΦΗ 4-1. Ο αρχηγός των ασπρόμαυρων σκόραρε δύο τέρματα, έδωσε μία ασίστ κι είχε δοκάρι.

ΟΠΑΟΚ είχε τον αέρα του 3-0 από το πρώτο ματς κόντρα στον ΟΦΗ, ωστόσο το παιχνίδι της Τούμπας είχε ένα πρώτο ημίχρονο με τρία γκολ, δύο για τους γηπεδούχους και ένα για τους Κρητικούς που πάλεψαν αρκετά για να αιφνιδιάσουν τους νταμπλούχους.

Ο Λάζαρος Λάμπρου, λοιπόν, ήταν ο πρωταγωνιστής του ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος. Στο 12ο λεπτό ο νεαρός που δεν έχει πάρει ευκαιρίες φέτος, άδειασε δύο ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ, έτρεξε προς την αντίπαλη περιοχή και στο σωστό τάιμινγκ μ' ένα αριστερό σουτ άνοιξε το σκορ.

Το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ, τώρα, προήλθε από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του αρχηγού, Δημήτρη Πέλκα στο 22'. Πώς προήλθε η φάση; Ο Άκπομ έγινε αποδέκτης της μπάλας εντός της περιοχής, έβαλε σωστά το κορμί του και ανατράπηκε γεγονός που οδήγησε τον ρέφερι στην απόφαση να δείξει την άσπρη βούλα από την οποία έγινε το 2-0.

Ο ΟΦΗ από την άλλη χωρίς διάθεση να παραδοθεί κατάφερε να μειώσει 2-1 με τον Κοροβέση. Ο Μάνος πήρε ωραία την μπάλα, έκανε την κίνηση κάθετα της περιοχής και σούταρε. Η στρογγυλή θεά κόντραρε και βρέθηκε στα πόδια του Κοροβέση, εκείνος με τη σειρά του επιχείρησε νέο σουτ, η μπάλα χτύπησε πάνω στον Ροντρίγκο και με τον Πασχαλάκη εξουδετερωμένο κατέληξε στα δίχτυα του στο 28ο λεπτό της αναμέτρησης.

Στο δεύτερο μέρος λίγο πολύ τα ίδια με τους Πέλκα και Λάμπρου να κάνουν τη διαφορά. Στο 55ο λεπτό ο αρχηγός του ΠΑΟΚ μετά από προσωπική ενέργεια του Λάμπρου και δοκάρι, εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση στην περιοχή του ΟΦΗ και με κοντινό πλασέ έγραψε το 3-1.

Ο Πέλκας, μάλιστα, θα μπορούσε και το χατ-τρικ στο 64'. Ο μεσοεπιθετικός των πρωταθλητών έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από κόρνερ του ΠΑΟΚ και όπως βρισκόταν έξω από την περιοχή έπιασε ένα σουτ με εξωτερικό φάλτσο που βρήκε στην πλάτη του Εσίτι και κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.

Βέβαια, ο Πέλκας... πάτσισε το δοκάρι με ασίστ. Στο 80ο λεπτό ο 26χρονος συνεργάστηκε άψογα με τον Σβιντέρσκι που μόλις είχε περάσει στο ματς, του μοίρασε ιδανικά την μπάλα κι εκείνος με άνεση σημείωσε το 4-1 και το 11ο προσωπικό του γκολ στη σεζόν.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι γηπεδούχοι πριν από την επίτευξη του τέρματος άλλαξαν εννέα πάσες!

Έτσι, με συνολικό σκορ 7-1 ο ΠΑΟΚ πήρε άνετα την πρόκριση στους 8 του Κυπέλλου Ελλάδας και περιμένει ποιος θα είναι ο επόμενος αντίπαλος του στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Ίνγκανσον, Βαρέλα (74' Μιχαηλίδης), Γιαννούλης, Μαουρίτσιο (59' Εσίτι), Ντόουγκλας, Λάμπρου, Στοχ (78' Σβιντέρσκι), Πέλκας, Άκπομ.

ΟΦΗ: Γουάλεϊ, Κοροβέσης (46' Μπράουν), Κ. Γιαννούλης, Νάστος, Μαρινάκης, Μπολάκης, Στάικος (61' Μεγιάδο), Σουρνάκης, Νοικοκυράκης, Σόουζα (83' Βαζ), Μάνος.

Πηγή: sport24.gr