Τετάρτη, 15 Ιανουάριος 2020 17:57

Λαμία - Τρίκαλα 1-1: Το δοκάρι έστειλε τους Φθιώτες στα προημιτελικά

Γράφτηκε από τον

Η Λαμία υπέφερε από τα Τρίκαλα της Football League, αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1, αλλά προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Οριζόντιο δοκάρι στην τελευταία φάση του ματς (90+5') για τους Θεσσαλούς, που άγγιξαν το θαύμα.

Η Λαμία είχε πάρει τη νίκη (0-1) στο πρώτο μεταξύ των δυο ομάδων ματς στα Τρίκαλα την προηγούμενη Πέμπτη κι όλα έδειχναν ότι η ρεβάνς της Φθιώτιδας θα ήταν μια τυπική διαδικασία. Δεν ήταν έτσι όμως. Οι Θεσσαλοί έβαλαν δύσκολα στους Φθιώτες - είχαν ακόμη και οριζόντιο δοκάρι στην τελευταία φάση του ματς με την κεφαλιά του Πέλκα - οι οποίοι όμως με την ισοπαλία πανηγύρισαν την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το ημίχρονο των γκολ. Η Λαμία μπήκε δυνατά και σοβαρά στην αναμέτρηση και με τον Μπιανκόνι στο ντεμπούτο του να είναι δραστήριος απείλησε δύο φορές στο πρώτο δεκάλεπτο αλλά ο Ζαρόπουλος έσωσε την ομάδα του. Στο 11' ο Βραζιλιάνος κέρδισε πέναλτι το οποίο εκτέλεσε ο ίδιος και άνοιξε το σκορ για το σύλλογο της Φθιώτιδας.

Οι γηπεδούχοι μετά το 1-0 μάλλον πίστεψαν πως τελείωσε η υπόθεση πρόκριση ενώ βλέποντας και τον Μπαχανάκ να αποχωρεί ως τραυματία στο 24' έριξαν τους ρυθμούς τους.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα όσο περνούσε η ώρα τα Τρίκαλα να βγουν μπροστά και κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 33' με τον Πέλκα με σουτ και αφού η μπάλα κόντραρε στον Βύντρα και άλλαξε πορεία.

Πίεση, άγχος, αλλά πρόκριση στο φαβορί. Όσο περνούσε η ώρα και το σκορ παρέμενε στο 1-1 - ένα γκολ ακόμη ήταν αρκετά στα Τρίκαλα για να τους δώσει το εισιτήριο στα προημιτελικά της διοργάνωσης - η φιλοξενούμενη ομάδα ενέτεινε την πίεσή της προς τους γηπεδούχους.

Ειδικά στο τελευταίο μισάωρο ήταν τα Τρίκαλα που πίεζαν και η Λαμία που οχυρώθηκε για να υπερασπιστεί την ισοπαλία, η οποία σε συνδυασμό με το πρώτο ματς της εξασφάλισε την πρόκριση. Και τα κατάφερε. Όχι γιατί εγκλώβισε τους Θεσσαλούς.

Αλλά γιατί η ομάδα των Τρικάλων δεν μπόρεσε να τελειώσει τις προσπάθειες που είχε. Ούτε ο Τσίπρας, ούτε ο Παπαγεωργίου μπόρεσαν να νικήσουν τον Κάχριμαν, ο οποίος απέκρουσε και το εξαιρετικό σουτ του Λώττα.

Κι όμως το σενάριο της αναμέτρησης ήταν γραμμένο και κομμένο για... θρίλερ. Στην τελευταία φάση του ματς στο πέμπτο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου ο Λώττας εκτέλεσε το φάουλ, ο Βέρτζος έπιασε την πρώτη κεφαλιά, ο Πέλκας τη δεύτερη, αλλά ο Κάχριμαν είδε για καλή του τύχη την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας που υπερασπίστηκε.

ΛΑΜΙΑ (ΑΚΗΣ ΜΑΝΤΖΙΟΣ): Κάχριμαν, Βύντρα, Τζανετόπουλος, Ασίγκμπα, Σκόνδρας, Δημούτσος, Μπαχανάκ (24' Βασιλόγιαννης), Σάλιακας, Ρόμανιτς, Τιρόνε, Μπιανκόνι.

ΤΡΙΚΑΛΑ (ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ): Ζαρόπουλος, Οικονομόπουλος, Γιαννίτσης, Γρηγορόπουλος (60' Βέρτζος), Ριζογιάνης, Πέλκας, Ντόσης, Τσίπρας, Ελευθεριάδης, Σταματής, Παπαγεωργίου.

Πηγή: sport24.gr