Τετάρτη, 15 Ιανουάριος 2020 20:01

Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα 3-1: Πρόκριση στους "8" κόντρα σε όλους και όλα

Γράφτηκε από τον
Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα 3-1: Πρόκριση στους "8" κόντρα σε όλους και όλα

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 3-1 του ΠΑΣ και πήρε μία πανηγυρική πρόκριση με ανατροπή στους "8" του Κυπέλλου. Κόντρα στον κακό του εαυτό στο πρώτο 25λεπτο, κόντρα στα λάθη του Καλύβα και κόντρα στην ομάδα των Ιωαννίνων που πάλεψε όσο μπορούσε. 

Η πρόκριση του Παναθηναϊκού στους "8" του Κυπέλλου ήρθε μετά τη νίκη με 3-1 επί του ΠΑΣ Γιάννινα. Σε ένα παιχνίδι όπου οι πράσινοι βρέθηκαν να χάνουν από το τέρμα του Παντελάκη, είδαν τον επόπτη Καλύβα να τους ακυρώνει καθαρό γκολ του Ινσούα, οι παίκτες του Δώνη κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή και να περάσουν στα προημιτελικά μετά το 1-0 του πρώτου ματς.

Τα τέσσερα πράγματα που κρατάμε από το παιχνίδι.

1. ΤΟΝ ΠΛΗΓΩΣΕ ΕΝΑΣ ΠΡΩΗΝ
Ο Παναθηναϊκός δεν μπήκε καλά στο ματς, είχε να αντιμετωπίσει την πολυπρόσωπη άμυνα του ΠΑΣ που μπήκε να χτυπήσει στα ίσα το παιχνίδι. Οι πράσινοι δεν μπορούσαν να απειλήσουν και οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να γίνουν απειλητικοί στις αντεπιθέσεις.

Το Τριφύλλι είχε μία ανούσια υπεροχή και αρκετές στημένες φάσεις τις οποίες δεν εκμεταλλεύτηκε. Αντίθετα, ο ΠΑΣ στην πρώτη του στατική φάση ευτύχισε να σκοράρει και να πάρει προβάδισμα στο σκορ με έναν πρώην πράσινο. Ο Παντελάκης νίκησε στον αέρα τον Ινσούα, έδωσε το προβάδισμα στον ΠΑΣ και πάγωσε το ΟΑΚΑ.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να απειλούν και πάλι στην κόντρα και είχαν δύο καλές στιγμές με τον Ξύδα.

2. VAR ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ
Ο Παναθηναϊκός μετά το 30 ανέβασε την απόδοσή του και έψαξε το γκολ της ισοφάρισης. Στο 34' σημείωσε ένα καθαρό τέρμα το οποίο μόνο ο επόπτης Καλύβας είδε ως οφσάιντ και από τη στιγμή που δεν υπάρχει VAR στους αγώνες του Κυπέλλου τουλάχιστον μέχρι τον τελικό ο διαιτητής ακύρωσε το τέρμα.
Εν συνεχεία ο ίδιος επόπτης πάλι υπέδειξε οφσάιντ σε δύο φάσεις που δεν ήταν κάτι που προκάλεσε εκνευρισμό στους παίκτες του Παναθηναϊκού, αλλά και στην εξέδρα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα στο τέλος του ημιχρόνου να αποχωρήσει αρκετά λεπτά μετά το τέλος του κάτω από έντονες διαμαρτυρίες ανθρώπων του Παναθηναϊκού και όσων βρίσκονταν στο ΟΑΚΑ.

3. ΤΡΙΛΕΠΤΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
Ο Παναθηναϊκός προχώρησε σε αλλαγή στο δεύτερο μέρος με τον Περέα να μπαίνει αντί του τραυματία Μπουζούκη και τον Μακέντα να παίζει λίγο πιο πίσω του σε ένα 4-4-2 από τον Γιώργο Δώνη. Οι πράσινοι έγιναν πιο επιθετικοί, έβγαλαν ενέργεια και με ένα μαγικό τρίλεπτο έδειξαν ότι μπορούν να φτάσουν στην ανατροπή και πήραν ψυχολογία. Αρχικά στο 56' ο Δώνης μετά από σέντρα του Ζαχίντ με κεφαλιά ισοφάρισε το σκορ και έδωσε το έναυσμα.

Στο επόμενο λεπτό ο Γιόχανσον θα μπορούσε να κάνει το 2-1 μετά από ωραίο συνδυασμό, αλλά ο Μπουκουβάλας έσωσε τον ΠΑΣ. Στην εκτέλεση του κόρνερ, μετά από σουτ του Χατζηγιοβάνη η μπάλα έφτασε στον Σενκεφελντ αυτός ενήργησε πιο ψύχραιμα ακόμα και από τον Μακέντα και με ωραίο πλασέ έκανε το 2-1.
Ο Παναθηναϊκός είχε κάνει τη μισή δουλειά και κυνηγούσε ένα ακόμα γκολ. Για δέκα λεπτά ο ρυθμός έπεσε, αλλά και πάλι με πρωταγωνιστή τον Γιόχανσον οι πράσινοι έφτασαν στο γκολ. Ο Σουηδός άλλαξε ωραία την μπάλα με τον Ζαχίντ, ανατράπηκε από τον Μπουκουβάλα με τον Παπαδόπουλο να δείχνει το πέναλτι, αλλά όχι και τη δεύτερη κίτρινη στον αρχηγό του ΠΑΣ. Ο Μακέντα εκτέλεσε εύστοχα και έφτασε σε σκορ πρόκρισης.
Αμέσως μετά την εύστοχη εκτέλεση του Ιταλού ακολούθησε σύρραξη μεταξύ των παικτών. Ο Καρτάλης προσπάθησε να πάρει την μπάλα για να συνεχιστεί γρήγορα το παιχνίδι και εκεί ξεκίνησαν οι αψιμαχίες μεταξύ των ποδοσφαιριστών.

4. ΑΝΤΕΞΕ ΚΑΙ ΜΕ ΔΕΚΑ ΠΑΙΚΤΕΣ

Στο 78' ο Παναθηναϊκός έμεινε με δέκα παίκτες. Ο Κουρμπέλης είδε σωστά τη δεύτερη κίτρινη κάρτα μέσα σε 15 λεπτά και έτσι οι πράσινοι έμειναν με δέκα παίκτες. Στα υπόλοιπα σχεδόν είκοσι λεπτά μαζί με τις καθυστερήσεις ο ΠΑΣ προσπάθησε να πιέσει και να πετύχει το γκολ που θα του έδινε την πρόκριση, όμως δεν τα κατάφερε.

Οι παίκτες του Δώνη άντεξαν την πίεση με τον κόουτς των πρασίνων να αλλάζει το σύστημα του αναγκαστικά βάζοντας και τρίτο στόπερ τον Κολοβέτσιο δίπλα στους Σένκεφελντ και Πούγγουρα και τον Χατζηθεοδωρίδη σε ρόλο εσωτερικού μέσου.

Το τελικό σφύριγμα του Παπαδόπουλου βρήκε τους πράσινους να πανηγυρίζουν μαζί με τους λιγοστούς φίλους τους που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Πούγγουρας, Σένκεφελντ, Ινσούα, Δώνης, Κουρμπέλης, Χατζηγιοβάνης (80' Χατζηθεοδωρίδης), Μπουζούκης (46' Περέα), Ζαχίντ, Μακέντα (83' Κολοβέτσιος)

ΠΑΣ Γιάννινα: Γιαννίκογλου, Μπουκουβάλας, Παντελάκης, Καρτάλης, Κρίζμαν, Παμλίδης, Κάστρο (43' Νικολιάς), Σιόντης (23' Λιάσος), Ξύδας (75' Λέο), Σκόνδρας, Αποστολόπουλος

Πηγή: sport24.gr