Πέμπτη, 16 Ιανουάριος 2020 11:12

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 4-1: Αντίο στο Κύπελλο με ψηλά το κεφάλι (φωτoγραφίες)

Γράφτηκε από τον

Το ταξίδι της Καλαμάτας στο κύπελλο Ελλάδας σταμάτησε στο γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης".

Η "Μαύρη Θύελλα" ηττήθηκε χθες το βράδυ με 4-1 από τον Ολυμπιακό στη ρεβάνς του 0-2 πριν από 8 μέρες στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας και στρέφει την προσοχή της στο πρωτάθλημα και την παραμονή στη Football League. Η πρόκριση είχε ουσιαστικά κριθεί από το πρώτο παιχνίδι, με δεδομένη και την μεγάλη διαφορά δυναμικότητας των ομάδων.

Ετσι τόσο οι "ερυθρόλευκοι", όσο και οι Μεσσήνιοι αγωνίστηκαν με πειραματικές 11άδες ενόψει των αγώνων με Αρη και Νίκη Βόλου, αντίστοιχα.

Ο Ολυμπιακός σκόραρε ξανά στις αρχές των ημιχρόνων με Λοβέρα, Γκερέρο, όπως και στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα και έφθασε σε μια εύκολη επικράτηση, με τον Μαρτίνς να δίνει χρόνο συμμετοχής στον Κώστα Φορτούνη, που επέστρεψε στη δράση μετά από έξι μήνες και γνώρισε την αποθέωση από 8000 οπαδούς...

Από την άλλη πλευρά η Καλαμάτα πέτυχε το γκολ τις τιμής στο 67' με τον Ιντρίσι και έδωσε την ευκαιρία στους 200 και πλέον φιλάθλους της να πανηγυρίσουν μέσα στο φαληρικό γήπεδο. Ο κόσμος της Καλαμάτας έκανε αισθητή την παρουσία του από την πρώτη στιγμή που μπήκε στο γήπεδο και στο φινάλε οι παίκτες πήγαν στο μέρος του για να δώσουν και να εισπράξουν παράλληλα το χειροκρότημα για τη φιλότιμη προσπάθεια.

Η Καλαμάτα αποχαιρετά λοιπόν το θεσμό, έχοντας να θυμάται τη μεγάλη νίκη με 3-0 επί της Λάρισας και την πρόκριση και φυσικά τις διπλές αναμετρήσεις με τον αήττητο στη Σούπερ Λίγκα Ολυμπιακό, ο οποίος έχει προκριθεί και στους "32' του Γιουρόπα Λιγκ.

Γκολ με το "καλημέρα"

Το ματς ξεκίνησε με το χειρότερο τρόπο για την Καλαμάτα, καθώς μόλις στο 3' ο Νάσερ έκανε τραγικό λάθος έξω από τη μεγάλη περιοχή και ο Λοβέρα, δεν το συγχώρησε και με σουτ έγραψε το 1-0.

Στη δεύτερη τελική του στο παιχνίδι στο 17' ο Ολυμπιακός βρήκε ξανά στόχο. Ο Λάζαρος είδε την κίνηση του Κούτρη από αριστερά μέσα στην περιοχή και ο δεύτερος έστρωσε στο ύψος του πέναλτι για τον Γκερέρο που διπλασίασε τα τέρματα των "ερυθρόλευκων".

Η Καλαμάτα φάνηκε για πρώτη φορά επιθετικά στο 20' με το σουτ του Μπουσμπίμπα που απέκρουσε ο Αλέν.

Ο Ολυμπιακός είχε τη συντριπτική κατοχή της μπάλας και στο 30' απείλησε με το φάουλ του Λοβέρα που εξουδετέρωσε ο Κασωτάκης.

Στο 41' ο Πέεφ βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Μάρκοβιτς πρόλαβε και έβαλε την κόντρα.

Ιδιοι σκόρερ και στο δεύτερο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός άρχισε με γκολ και το δεύτερο ημίχρονο. Ο Χριστοδουλόπουλος στο 50' "σέρβιρε¨" στον Γκερέρο που με σουτ στην κίνηση εντός περιοχής πανηγύρισε το δεύτερο προσωπικό του γκολ. Στο 52' μπήκε στο ματς και ο Φορτούνης που δοκίμασε το σουτ στο 64', αλλά ο Κασωτάκης ήταν σε ετοιμότητας και απέκρουσε.

Συστήθηκε με γκολ ο Ιντρίσι

Η Καλαμάτα μείωσε στο 67' σε 3-1 με το γκολ του Ελ Ιντρίσι. Ο Ολλανδός με Μαροκινή καταγωγή ολοκλήρωσε ιδανικά μια αντεπίθεση σκοράροντας με ωραία ατομική ενέργεια και σουτ. Δύο λεπτά αργότερα όμως ο Λοβέρα με εξαιρετικό σουτ εκτός περιοχής χρίστηκε για δεύτερη φορά σκόρερ και έγραψε το 4-1 που παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Βάτσιου, αφού στο 92' ο Αλεν απόκρουσε σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Αλεξόπουλου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Αλέν, Μάρκοβιτς (58' Γκιγιέρμε), Σισέ, Κούτρης, Ελαμπντελαουί, Μεριά, Ξενιτίδης, Χριστοδουλόπουλος (68' Λιάτσος), Λοβέρα, Ραντζέλοβιτς (52' Φορτούνης), Γκερέρο.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κασωτάκης, Γαλούπης, Νάσερ, Ζαχαρόπουλος, Ιντρίσι, Πανάγου, Πέεφ (65' Οσμάναγκιτς), Μπουσμπίμπα (63' Αλεξόπουλος), Καντούτσης, Πετσίτης (55' Ηλιόπουλος), Τριανταφυλλάκης.

Το τρίτο ημίχρονο

Ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του και την παρουσία των νεοαποκτηθέντων παικτών δήλωσε μετά το ματς ο τεχνικός της Καλαμάτας Βασίλης Βούζας, που εξέφρασε προβληματισμό μόνο για κάποια ατομικά λάθη των παικτών του. Σημείωσε ακόμη πως “το ματς είχε διαδικαστικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα απέναντι στην καλύτερη αυτή τη στιγμή ομάδα στην Ελλάδα”. Μάλιστα... άθελα του προανήγγειλε και την μεταγραφή του Κώστα Τσιμίκα, τονίζοντας ότι μίλησε με τον νεαρό παίκτη του Ολυμπιακού, ο οποίος του είπε ότι είναι έτοιμος να πάρει μεταγραφή. Ο τεχνικός του Ολυμπιακό Πέδρο Μάρτινς τόνισε πως αποτέλεσε θετική έκπληξη ο τρόπος που αγωνίστηκε η Καλαμάτα, ότι έχει ποιότητα και ότι θα μπορούσε να αγωνίζεται σε μεγαλύτερη κατηγορία.