Πέμπτη, 16 Ιανουάριος 2020 16:20

Βούζας: "Να απομακρυνθούμε από τις τελευταίες θέσεις"

Γράφτηκε από τον

Ο προπονητής της Καλαμάτας Βασίλης Βούζας έπλεξε το εγκώμιο του Κώστα Τσιμίκα σε συνέντευξή του στον "Sport24 Radio 103,3" ενώ εξέφρασε την άποψη πως ο Ολυμπιακός έχει πλεονέκτημα έναντι του ΠΑΟΚ στην κούρσα του τίτλου.

Ο προπονητής της Καλαμάτας Βασίλης Βούζας μίλησε στην εκπομπή "Ανατροπή και Πέναλτι" και αναφέρθηκε τόσο στη μάχη του τίτλου μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ όσο και στις σειρήνες που ακούγονται από το εξωτερικό για τον Κώστα Τσιμίκα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την κουβέντα που είχε χθες με τον Τσιμίκα: "Ηταν μια φιλική συζήτηση, τον ρώτησα ενημερωτικά για όσα γράφει ο Τύπος και μου είπε ότι υπάρχει πρόταση την οποία ο Ολυμπιακός εξετάζει. Μου είπε ακόμη ότι θέλει να κατακτήσει τίτλους, γεγονός που δημιουργεί υπεραξία. Ισως δόθηκε κάποια άλλη έκταση στη χθεσινή δήλωσή μου. Αυτά είπαμε, δεν έχω κάποια άλλη ενημέρωση…"

Για τους λόγους που ο Τσιμίκας συγκεντρώνει ενδιαφέρον από ομάδες επιπέδου Νάπολι: "Αυτός ο ανταγωνισμός σίγουρα τον βοήθησε, όπως θα βοηθούσε και τον Κούτρη. Πέρασε από όλα τα στάδια. Ηταν πρωταθλητής με τους Νέους, έγινε μέλος της Εθνικής, έπαιξε στο εξωτερικό και βελτιώθηκε κερδίζοντας εμπειρίες. Με την εικόνα του στο Τσάμπιονς Λιγκ έδειξε ότι μπορεί να σταθεί στο υψηλότερο επίπεδο. Το πίστευα ότι μπορεί να φτάσει εδώ που έφτασε, βελτίωσε τις αμυντικές του ικανότητες όπου είχε αδυναμίες και τώρα ανήκει στην ελίτ των ποδοσφαιριστών. Είναι δικαιολογημένο να απασχολεί ομάδες του εξωτερικού".

Για τα υπόλοιπα παιδιά με τα οποία έχει δουλέψει στο παρελθόν στον Ολυμπιακό: "Εγινε συστηματική και οργανωμένη δουλειά στα τμήματα υποδομής και γι” αυτό υπάρχουν παιδιά που αγωνίζονται όχι μόνο στον Ολυμπιακό αλλά και σε άλλες ομάδες σε υψηλό επίπεδο. Είναι παράσημο για οποιονδήποτε προπονητή και χαίρομαι ακόμη και όταν συναντώ παίκτες στην Football League, αλλά και όταν ακούω για παίκτες που είναι ήδη στο εξωτερικό, όπως ο Βρουσάι στην Βίλεμ, ο Νικολάου που ακούω ότι τον θέλει η Σαμπντόρια και αρκετά άλλα παιδιά, ο Λάτσι που είναι στην Αζαξιό… Γενικά ήταν μια παραγωγική περίοδος στα τμήματα υποδομής και υπάρχουν παίκτες που θα κάνουν καριέρα και θα βοηθήσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το ίδιο ισχύει για τον Ξενιτίδη που είναι προϊόν της ακαδημίας, όπως και ο 17χρονος Λιάτσος που είναι ατόφιο ταλέντο. Ηταν καλό που τον χρησιμοποίησε ο προπονητής, είναι παίκτες που χρειάζεται να μαθαίνουν και να έχουν την νοοτροπία του νικητή".

Για τη δήλωση του Μαρτίνς ότι υπάρχουν προτάσεις για έξι παίκτες του Ολυμπιακού: "Πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στο τμήμα σκάουτινγκ του Ολυμπιακού. Αυτό βοηθάει την ομάδα και γίνεται πολύ καλή δουλειά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Κατοχυρώνεται έτσι και στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Υπάρχει και πληθώρα από παίκτες στην reserve team οι οποίοι θα μπορούσαν να πάρουν ευκαιρίες και στην πρώτη ομάδα. Είναι σημαντικό να έχεις στη φαρέτρα σου παίκτες ώστε να μπορείς να ανταποκριθείς σε όλες τις διοργανώσεις. Είναι ευχάριστος πονοκέφαλος για τον προπονητή".

Για την αγωνιστική κόντρα Ολυμπιακού - ΠΑΟΚ: "Αν δούμε όλα τα στατιστικά στοιχεία ο Ολυμπιακός υπερτερεί και αμυντικά και στην επιθετική λειτουργία αλλά και στο βάθος του ρόστερ. Είναι επίσης αρκετά φορμαρισμένος, το δείχνουν τα τελευταία αποτελέσματα, γιατί σκοράρει εύκολα και δεν δέχεται γκολ εύκολα. Είναι σε καλό μομέντουμ για να διεκδικήσει όλους τους στόχους του. Επίσης, το πλεονέκτημα είναι η επάνοδος του Φορτούνη αλλά και η επιστροφή του Γκιλιέρμε για να κυριαρχήσει απέναντι στον ΠΑΟΚ".

Για την Καλαμάτα: "Προχωρήσαμε δύο γύρους και σε γενικές γραμμές τα πήγαμε καλά και με τον Ολυμπιακό, παρόλο που κάναμε λάθη τα οποία είναι φυσικό να πληρώσουμε σε αυτό το επίπεδο. Το δικό μας πρωτάθλημα γίνεται σε κακούς αγωνιστικούς χώρους, έχει καλές ομάδες. Φέραμε κάποιους καλούς παίκτες, με δείγματα γραφής και από το χθεσινό παιχνίδι. Σκοπός μας είναι να απομακρυνθούμε από τις τελευταίες θέσεις και να τερματίσουμε όσο ψηλότερα γίνεται".

Πηγή: sport24.gr