Παρασκευή, 17 Ιανουάριος 2020 11:25

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: “Με τον κόσμο για το τρίποντο”, λέει ο Β. Βούζας εν όψει Νίκη Βόλου

Γράφτηκε από τον

 

Με το μυαλό στο πρωτάθλημα και τη Νίκη Βόλου μπήκε την Τετάρτη το βράδυ στο “Γ. Καραϊσκάκης” η Καλαμάτα, καθώς η δυναμικότητα του Ολυμπιακού και το σκορ του πρώτου αγώνα (0-2) δεν άφηναν περιθώρια αισιοδοξίας για πρόκριση στα προημιτελικά του θεσμού.

Γι’ αυτό και ο Βασίλης Βούζας κράτησε στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα αρκετούς βασικούς, μιας και προέχει η παραμονή στη Football League. Παρ’ όλα αυτά η “Μαύρη Θύελλα” έδειξε, τηρουμένων των αναλογιών, καλό πρόσωπο στη ρεβάνς με τους “ερυθρόλευκους” (4-1) και αποχαιρέτησε με αξιοπρεπείς εμφανίσεις το κύπελλο Ελλάδας. Θα έχει να θυμάται τη μεγάλη νίκη επί της Λάρισας με 3-0, αλλά και το γκολ της τιμής με τον Ιντρίσι κόντρα στον πρωτοπόρο και αήττητο στη Σούπερ Λίγκα Ολυμπιακό.

Η Μεσσηνιακή ομάδα επικεντρώνεται πλέον στη μάχη της σωτηρίας και στο κυριακάτικο σημαντικό ματς με τη Νίκη Βόλου στο Δημοτικό Στάδιο (3 μ.μ.).

Ενδεικτικές του κλίματος που επικρατεί είναι οι δηλώσεις του Βασίλη Βούζα στην “Ελευθερία”.

“Τα περιθώρια έχουν στενέψει. Δεν υπάρχει για εμάς άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη. Εχουμε ενισχυθεί, είμαστε δυνατοί και περιμένουμε τον κόσμο μας να έρθει να μας στηρίξει. Θέλουμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να κερδίσουμε”, λέει ο προπονητής της Καλαμάτας, η οποία βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, όντας χωρίς νίκη από τις 19 Οκτωβρίου και το ματς με τον Ιωνικό.

Γι’ αυτό και το τρίποντο την Κυριακή είναι μονόδρομος ώστε να αλλάξει και η ψυχολογία στα αποδυτήρια.

Πήρε... πρωταθλητή Ολλανδίας!

Τελειωμό δεν έχουν οι μεταγραφές για την Καλαμάτα, που συμφώνησε χθες μ έναν ακόμα ξένο ποδοσφαιριστή στην προσπάθεια να αποφύγει τον υποβιβασμό. Ο λόγος για τον γεννημένο στην Ανγκόλα 27χρονο μεσοεπιθετικό Λέσλει Ντε Σα, ο οποίος έχει να επιδείξει δύο πρωταθλήματα Ολλανδίας με τον Αγιαξ και ένα κύπελλο Σλοβακίας με την Σλόβαν Μπρατσιλάβας!

Στην πρώτη ομάδα του Αγιαξ μπορεί να μην είχε πολλές συμμετοχές (13), αλλά έχει αγωνιστεί σε δύο ματς για το Τσάμπιονς Λγκ απέναντι στη Μίλαν (64 λεπτά) και τη Σέλτικ (18 λεπτά), ενώ έχει χριστεί διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες. Εκτός από τον Αγιαξ όπου έχει παίξει και στις μικρότερες ηλικιακά ομάδεςτου Αίαντα, έχει αγωνιστεί ακόμα στην β’ ομάδα της Βίλεμ, στην Ος και στην Γκόου Αχεντ.

Στον Ιωνικό Βουκμίροβιτς και Κουιρουκίδης

Με τα χρώματα του Ιωνικού θα αγωνίζεται ο Στέφαν Βουκμίροβιτς. Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός έλυσε τη συνεργασία του με την Καλαμάτα και υπέγραψε στον Ιωνικό ο οποίος διεκδικεί την άνοδο στην Super League 2.

Ο Βουκμίροβιτς που ήρθε το καλοκαίρι στη “Μαύρη Θύελλα”, μέτρησε 10 συμμετοχές, 3 ασίστ και ένα γκολ.

Στη Νίκαια θα έχει εκ νέου συμπαίκτη τον Μιχάλη Κουιρουκίδη, ο οποίος μετά από έξι μήνες στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα επέστρεψε στον Ιωνικό. Ο 25χρονος επιθετικός (10 συμμετοχές, 1 γκολ) είχε πέρυσι 26 συμμετοχές και 13 γκολ με τον Ιωνικό και σε λίγες μέρες θα βρεθεί, όπως και ο Βουκμίροβιτς, αντίπαλος της Καλαμάτας στη Football League.