Παρασκευή, 17 Ιανουάριος 2020 13:32

Παραλειπόμενα από το “Γ. Καραϊσκάκης”

Γράφτηκε από τον

Παραλειπόμενα από το ματς κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ του Ολυμπιακού και της “Μαύρης Θύελλας”, όπου το notosport.gr βρέθηκε και κάλυψε την αναμέτρηση.

* Το εγκώμιο της Καλαμάτας έπλεξε στη συνέντευξη Τύπου ο Πέδρο Μαρτίνς, λέγοντας ότι με την ποιότητα που διαθέτει θα μπορούσε να αγωνίζεται σε μεγαλύτερη κατηγορία. Ο Πορτογάλος τεχνικός έδωσε και είδηση, όταν ρωτήθηκε από την “Ελευθερία” αν γνωρίζει κάτι για την επικείμενη μεταγραφή του Κώστα Τσιμίκα στη Νάπολι. Ο Μαρτίνς είπε ότι εκτός από τον διεθνή αριστερό μπακ, υπάρχουν ακόμα προτάσεις για τον Ομάρ, τον Ποντένσε, τον Σεμέδο, τον Γκιλιέρμε και τον Καμαρά και ότι όλα μπορούν να συμβούν.

* Ευχάριστα εξέπληξε και τον Χριστοδουλόπουλο η Καλαμάτα. Ο Λάζαρος σε φιλική συζήτηση που είχε με την “Ε¨μετά το τέλος του αγώνα, δεν πίστευε ότι η Καλαμάτα αγωνίζεται στην τρίτη ιεραρχικά κατηγορία της χώρας και μάλιστα είναι ουραγός στη βαθμολογία. Με την εικόνα της έδειξε ότι είναι για μεγαλύτερο πρωτάθλημα.

* Με γκολ ξεκίνησε τη θητεία του στην Καλαμάτα ο Αντχαμ Ελ Ιντρίσι. Ο Ολλανδός επιθετικός με Μαροκινή καταγωγή “χόρεψε” τον θηριώδη Σισέ στη φάση του 67ου λεπτού και με διαγώνιο σουτ σημείωσε το γκολ της τιμής για την Καλαμάτα στο γήπεδο “Γ. Καραϊσκάκης”. Ο 22χρονος επιθετικός έδειξε πολύ καλά στοιχεία και άφησε υποσχέσεις για το μέλλον.

Αντίθετα ο Νασέρ δεν τα πήγε καλά, κάνοντας το λάθος από το οποίο προήλθε τον πρώτο γκολ του Λοβέρα, ενώ δεν μπόρεσε να κόψει τον Χριστοδουλόπουλο στο ξεκίνημα της φάσης για το 3-0.

* Δυναμικό “παρών” και στο Φάληρο έδωσε ο κόσμος της Καλαμάτας, παίρνοντας θέση στη θύρα 27. Από την πρώτη στιγμή οι 200 και πλέον φίλοι της “Μαύρης Θύελλας’ έκαναν αισθητή την παρουσία τους και ειδικά στο γκολ του Ελ Ιντρίσι το “Καλαμάτα ολέ” ακούστηκε έντονα σε όλο το γήπεδο.

* Μετά από έξι και πλέον μήνες επέστρεψε στη δράση ο Κώστας Φορτούνης. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού πέρασε στο ματς στο 52ο λεπτό αντί του Λάζαρ Ραντζέλοβιτς και γνώρισε την αποθέωση από 8.000 οπαδούς. Ο Φορτούνης είχε υποστεί ρήξη χιαστών σ’ ένα φιλικό του Ιουλίου με το Αμβούργο και δέχτηκε τις ευχές και από τους παίκτες και την ομάδα της Καλαμάτας.

Κόντρα στη “Μαύρη Θύελλα” επέστρεψε και ο Γκιγιέρμε, που απουσίαζε ένα μήνα.

* Ο Μαξιμιλιάνο Λοβέρα ήταν αυτός που άνοιξε προχθές το δρόμο για τη νίκη του Ολυμπιακού σκοράροντας στο 3ο λεπτό, αλλά και που έκλεισε το σκορ με εξαιρετικό γκολ στο 68’. Αυτά ήταν μάλιστα τα πρώτα του γκολ με τα “ερυθρόλευκα”.

Στα αξιοσημείωτα ότι ο έτερος σκόρερ Γκερέρο, που βρήκε επίσης δυο φορές το δρόμο για τα δίχτυα, είχε να πανηγυρίσει από το ισόπαλο ντέρμπι του πρώτου γύρου με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

* Μπορεί η κατοχή της μπάλας να ήταν 71-29% υπέρ του Ολυμπιακού αλλά η Καλαμάτα σημείωσε διψήφιο αριθμό (10) τελικών προσπαθειών στο “Καραισκάκης” , εκ των οποίων οι 6 στην εστία, όσες και ο Ολυμπιακός που είχε συνολικά 15 τελικές.

Στα αξιοσημείωτα ότι η Καλαμάτα κέρδισε περισσότερα κόρνερ (3) έναντι δύο των “ερυθρόλευκων”.

* Η Καλαμάτα ολοκλήρωσε λοιπόν το ταξίδι της στο φετινό κύπελλο Ελλάδας, αλλά έχει να περηφανεύεται ότι είναι η μοναδική από αυτές των χαμηλότερων κατηγοριών, που απέκλεισε ομάδα (Λάρισα) από τα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου.