Δευτέρα, 20 Ιανουάριος 2020 18:51

FOOTBALL LEAGUE Κ17: Η Καλαμάτα κέρδιζε μέχρι το 90’, αλλά έχασε 2-1 από το Αιγάλεω! (φωτό)

Γράφτηκε από τον
FOOTBALL LEAGUE Κ17: Η Καλαμάτα κέρδιζε μέχρι το 90’, αλλά έχασε 2-1 από το Αιγάλεω! (φωτό)

Απρόσμενη ήττα γνώρισε το μεσημέρι του Σαββάτου στο γήπεδο του Ασπροχώματος η ομάδα Κ17 της Καλαμάτας, από την αντίστοιχη ομάδα του Αιγάλεω με 2-1, σε αναμέτρηση της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Football League Νέων.

Η Καλαματιανή ομάδα μπορεί να μην παρουσιάστηκε όπως θα έπρεπε στο παιχνίδι, έκανε εμφάνιση κάτω του μετρίου, όμως δεν της άξιζε η ήττα και με τον τρόπο που ήρθε. Εχασε το παιχνίδι με ανατροπή στο σκορ και τη φιλοξενούμενη ομάδα να σημειώνει και τα δύο τέρματα στις καθυστερήσεις.

Ηταν ένας μέτριος αγώνας με λίγες αξιόλογες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες και τους φιλοξενούμενους να βρίσκουν δίχτυα στα τελευταία λεπτά και να φτάνουν στη νίκη. Βέβαια σε αυτό έπαιξαν ρόλο και τα διαιτητικά λάθη, με χαρακτηριστική φάση αυτή του 74’ όπου ο νεαρός διαιτητής Κομπιλίρης δεν “είδε” πέναλτι στην ανατροπή του Ακριστινέι από τον Πρίφτη, καθώς και στη φάση του 93’ όπου το Αιγάλεω πέτυχε το γκολ της νίκης. Σε αυτή τη φάση οι φιλοξενούμενοι έκαναν επίθεση, η οποία κατέληξε σε διώξιμο της μπάλας από τους αμυντικούς της Καλαμάτας. Ομως ενώ είχε αφήσει το πλεονέκτημα, αφού οι φιλοξενούμενοι έχασαν την μπάλα γύρισε τη φάση πίσω και υπέδειξε το φάουλ, όπου δευτερόλεπτα μετά σημείωσαν το 1-2.

Νωρίτερα στο 79’ σε τάκλιν στην μπάλα, που έκανε ο Ρουμελιώτης, αντί για πλάγιο έδωσε φάουλ υπέρ του Αιγάλεω ξεσηκώνοντας με την απόφαση του, θύελλα αντιδράσεων από γονείς και φίλους της Καλαμάτας, που διαμαρτυρήθηκαν έντονα, όπως και στο β’ βοηθό διαιτητή Ηλ. Μπουρίκα, που ήταν κοντά στη φάση, ακολουθώντας την απόφαση του διαιτητή.

Τέλος μετά το 93’ όταν και έγινε το 1-2 κράτησε χωρίς να υπάρχει λόγος 10 λεπτά καθυστέρηση, προκαλώντας και πάλι τα σχόλια των φιλάθλων. Γενικά πάντως έδινε πολύ εύκολα φάουλ υπέρ του Αιγάλεω κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο ούτε από παράγοντες της Καλαμάτας που έδωσαν το παρών στο παιχνίδι, οι οποίοι αναζητούσαν τον παρατηρητή διαιτησίας για να τους εκφράσουν τα παράπονα τους και να του ζητήσουν να του βάλει χαμηλό βαθμό ώστε να μην τον επιλέξει η ΚΕΔ για αγώνες της Κ17.

Στη διάρκεια του ματς, υπήρξαν μια δύο στιγμές έντασης, καθώς στο γήπεδο υπήρχαν και γονείς των παικτών της ομάδας από το Αιγάλεω και με αφορμή κάποια φάουλ δεν ήθελε και πολύ να ανάψει η φωτιά στην κερκίδα.

Φάσεις – γκολ

Στο 6’ μπροστινή μπαλιά του Γουρνά για τον Ακριστινέι, αυτός απέφυγε αμυντικό που δεν μπόρεσε να διώξει την μπάλα και βλέποντας εκτός εστίας τον Χριστοδουλίδη έκανε το ψηλοκρεμαστό πλασέ και την έστειλε άουτ δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Στο 15’ σε μπροστινή μπαλιά ο Τάγης κοντρόλαρε την μπάλα μέσα στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ προσπάθησε να σκοράρει, αλλά την έστειλε άουτ από το κάθετο δοκάρι. Ενα λεπτό μετά και πάλι ο Τάγης έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή και έστειλε την μπάλα στο εξωτερικό μέρος των διχτύων. Στο 23’ ο Ακριστινέι μπήκε στην περιοχή από τα πλάγια, είχε επιλογή να δώσει σε συμπαίκτη του, όμως προτίμησε το διαγώνιο σουτ για να αποκρούσει αρχικά αμυντικός, η μπάλα επέστρεψε στον ίδιο, που και πάλι μπορούσε να την δώσει σε συμπαίκτη του και πάλι όμως έκανε το διαγώνιο σουτ για να κτυπήσει η μπάλα σε αμυντικό και να απομακρυνθεί. Στο 54’ ο Ρ. Κανανάι έκανε τη σέντρα για τον Ρουμελιώτη, αυτός έκανε την κεφαλιά όχι όπως θα ήθελε στέλνοντας την μπάλα πλάγια εκεί που πρόλαβαν οι αμυντικοί και την έδιωξαν. Ενα λεπτό μετά ο Μπαριτάκης με σουτ από το ημικύκλιο σχεδόν της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στη συμβολή των δοκαριών και άουτ. Στο 62’ σουτ του Μποκτόρ από τη γραμμή σχεδόν της μεγάλης περιοχής η μπάλα κατέληξε άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 64’ ο Δικαιουλάκος με ατομική προσπάθεια έφτασε στην περιοχή από τα πλάγια έκανε τη σέντρα η μπάλα πέρασε απ’ όλους και έφτασε στο β’ δοκάρι στον Ρ. Κανανάι, αυτός έκανε τη σέντρα για τον Ρουμελιώτη, που με κεφαλιά προσπάθησε να σκοράρει, όμως η μπάλα κόντραρε σε αμυντικούς και έφτασε ξανά στον επιθετικό της Καλαμάτας, ο οποίος με πλασέ αυτή τη φορά, στην απέναντι πλευρά, θέλησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, όμως και πάλι οι αμυντικοί πρόλαβαν και έδιωξαν πάνω στον Ρ. Κανανάι, ο οποίος με κοντινό σουτ πέτυχε το 1-0. Στο 90’ ο Τάγης εκτέλεσε κόρνερ στο β’ δοκάρι, ο Μπαριτάκης επιχείρησε τη σέντρα σουτ και η μπάλα πέρασε παράλληλα από την εστία και έφτασε στον Παπαρούνη, ο οποίος με κοντινό σουτ την έστειλε στα δίχτυα για το 1-1. Στο 93’ και ενώ ο διαιτητής Κομπιλίρης έχει αφήσει το πλεονέκτημα δείχνοντας να παιχθεί το παιχνίδι, όταν οι φιλοξενούμενοι έχασαν την μπάλα, γύρισε τη φάση πίσω και έδωσε φάουλ. Το εκτέλεσε ο Πρίφτης, ο οποίο έστειλε την μπάλα στη δεξιά πλευρά της εστία του Τσιφτσή και διαμόρφωσε το τελικό 1-2.

Πολλά τα παράπονα των γηπεδούχων για τη συνολική παρουσία του διαιτητή Κομπιλίρη και του β’ βοηθού Ηλ. Μπουρίκα. Ο α’ βοηθός Τσιλίκας πέρασε απαρατήρητος.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Τσιφτσής, Ψυχογιάννης, Παυλής(91’ Μάτσι), Σκοπέτος, Μυστριώτης, Παναγιωτόπουλος (72’ Μάτσι), Γουρνάς (32’ Σερπάνος), Κλ. Κανανάι (32’ Ρουμελιώτης), Ακριστινέι, Ρ. Κανανάϊ, Δικαιουλάκος.

ΑΙΓΑΛΕΩ: Χριστοδουλίδης, Ζούτας, Σελεβέντας (87’ Αρβανίτης), Βανδώρος, Πρίφτης, Παλτόγλου (68’ Μπιάζης), Παπαρούνης, Μπαριτάκης, Τάγης, Μονεμβασίτης (80’ Σαρρής), Μποκτόρ.

Παρών διοίκηση και προπονητές

Στο γήπεδο του Ασπροχώματος έδωσαν το παρών οι παράγοντες της ομάδας Κώστας Παπασταμάτης, Θεόδωρος Παπαθεοδωρίδης, ο προπονητής της πρώτης ομάδας Βασίλης Βούζας, με τους συνεργάτες του Παναγιώτη Χριστοφιλέα και Γιώργο Πολυμενέα.