Σάββατο, 25 Ιανουάριος 2020 11:41

Α' ΤΟΠΙΚΗ: Ντέρμπι... τίτλου στο Ασπρόχωμα μεταξύ Απόλλωνα και Πανθουριακού

Γράφτηκε από τον

Μ' ένα μεγάλο ντέρμπι ξεκινά ο δεύτερος γύρος στην Α' τοπική Μεσσηνίας.

Ο πρωτοπόρος και αήττητος Απόλλωνας Καλαμάτας θα υποδεχτεί σήμερα στις 3 μ.μ. στο γήπεδο του Ασπροχώματος τον τρίτο Πανθουριακό,που ενισχύθηκε αισθητά το Γενάρη για να πάρει τον τίτλο.

Ο Απόλλωνας έχει 3 βαθμούς περισσότερους από την ομάδα της Θουρίας και με νίκη θα κάνει αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Πανθουριακός με διπλό αφενός θα σπάσει το εντυπωσιακό αήττητο των γηπεδούχων και αφετέρου θα τους πιάσει στη βαθμολογία. Η ισοπαλία θα διατηρήσει τη μεταξύ τους διαφορά στους 3 βαθμούς, αλλά θα δώσει τη δυνατότητα στις άλλες ομάδες να πλησιάσουν την κορυφή.

Στην Ανδρούσα ο Πάμισος

Σε αυτή την περίπτωση μάλιστα ο Πάμισος με νίκη στο γειτονικό ντέρμπι στην Ανδρούσα θα ανέβει στο ρετιρέ. Το ίδιο θα συμβεί και με ήττα του Απόλλωνα, με την προϋπόθεση ότι οι Νησιώτες θα ξεπεράσουν το εμπόδιο της Ανδρούσας, η οποία βρίσκεται στην 11η θέση και στοχεύει στην παραμονή.

Ο Πάμισος με 33 βαθμούς είναι στη δεύτερη θέση και θα μπει στο γήπεδο, γνωρίζοντας το αποτέλεσμα του ντέρμπι κορυφής, αλλά και το ότι έκαναν η Κυπαρισσία και η Εράνη, που αγωνίζονται επίσης το Σάββατο εκτός έδρας. Η πρώτη στους Γαργαλιάνους με τον Τέλλο Αγρα και οι Φιλιατρινοί στη Μεσσήνη με τον Ολυμπιακό Ανάληψης.

Η ομάδα της Ανάληψης έκανε και μια μεταγραφή καθώς απέκτησε τον μεσοεπιθετικό Κώστα Αλεβίζο που είχε παίξει στον Πανευαϊκό, ενώ στο παρελθόν είχε αγωνιστεί στον Πάμισο αλλά και στα αναπτυξιακά του Αρη Θεσσαλονίκης.

Τριφυλιακό ντέρμπι στους Γαργαλιάνους

Η Κυπαρισσία μετρά 7 σερί νίκες με τον Ηλία Φωτόπουλο στον πάγκο και έχει αναρριχηθεί στην 4η θέση της βαθμολογίας, μειώνοντας στους 6 βαθμούς (από τους 12) τη διαφορά από την κορυφή της Α' τοπικής. Με τη ψυχολογία στα ύψη θα επιχειρήσει να φύγει νικήτρια από μια δύσκολη έδρα, ώστε να εκμεταλλευτεί τυχόν απώλειες των ομάδων που κυνηγά στη βαθμολογία. Ο Τέλλος Αγρας, ωστόσο, είναι στη ζώνη του υποβιβασμού και θα τα δώσει όλα για ένα θετικό αποτέλεσμα.

Η Εράνη αντιμετωπίζει επίσης μια ομάδα που θέλει να μείνει στην κατηγορία, τον Ολυμπιακό Ανάληψης που έχει μόλις 2 βαθμούς διαφορά από την επικίνδυνη ζώνη και "καίγεται" για βαθμούς. Οι φιλοξενούμενοι έχουν απομακρυνθεί 7 βαθμούς από την κορυφή και δεν έχουν περιθώρια για άλλες απώλειες βαθμών.

Σήμερα Σάββατο θα διεξαχθεί και η αναμέτρηση της τελευταίας Σπερχογείας με τον 5ο (μαζί με την Εράνη) Ακρίτα Κορώνης. Οι "ταύροι" έφθασαν κοντά στο διπλό στη Μεθώνη και απέδειξαν ότι είναι αποφασισμένοι να εξαντλήσουν τις όποιες πιθανότητες για παραμονή.

Η Κορώνη έμεινε στο 0-0 με τον Πάμισο και τον έριξε από την κορυφή, δείχνοντας σ' ένα ακόμα ματς πόσο ανταγωνιστική είναι φέτος.

Την Κυριακή το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα πολύ σημαντικό ματς όσον αφορά την παραμονή, αυτό στο γήπεδο της Κυπαρισσίας ανάμεσα στο Καλό Νερό και τον Τσικλητήρα Πύλου. Οι γηπεδούχοι έχουν 13 βαθμούς και οι φιλοξενούμενοι, που είναι στη ζώνη του υποβιβασμού 10 βαθμούς και το αποτέλεσμα στο μεταξύ τους ματς έχει διπλή αξία. Από εκεί και πέρα, στο Μελιγαλά ο τοπικός Εθνικός θα υποδεχτεί την Α.Ε. Αβίας και στο γήπεδο του Κάμπου η Α.Ε. Μάνης τη Μεθώνη. Εθνικός και Αβία είναι σχεδόν στη μέση της βαθμολογίας και έχουν μια σχετική διαφορά ασφαλείας από τις τελευταίες θέσεις. Η ΑΕΜ και η Μεθώνη δεν έχουν κανένα πρόβλημα παραμονής, αλλά ούτε βλέψεις για τίτλο. Οπότε θα διεξαχθεί ένας αγώνας χωρίς σκοπιμότητες.

* Ο Εθνικός θα κόψει αύριο Κυριακή στις 11 το πρωί την πίτα του στην καφετέρια “Γωνιά” στο Μελιγαλά του Ανδρέα Πουλίτση (παλιός παράγοντας της ομάδας).

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Σάββατο

Ολυμπιακός Ανάληψης – Εράνη

Γήπεδο Μεσσήνης

Πλακογιάννης, Βανικιώτης, Ρηγόπουλος

Απόλλωνας Καλαμάτας – Πανθουριακός

Γήπεδο Ασπροχώματος

Αλεξέας, Η. Μπουρίκας, Αράπης, Γάκης

Σπερχογεία – Ακρίτας Κορώνης

Γήπεδο Σπερχογείας

Καρβούνης, Τσοπανάκης, Σωτηρόπουλος

Τέλλος Αγρας – Κυπαρισσία

Γήπεδο Γαργαλιάνων

Καυκάς, Μιχαλόπουλος, Χ. Μπουρίκας

Κυριακή

Καλό Νερό – Τσικλητήρας Πύλου

Γήπεδο Κυπαρισσίας

Ρέκκας, Γεωργαντάς, Τσοπανάκης

Α.Ε. Μάνης – Μεθώνη

Γήπεδο Κάμπου

Γκούμας, Γαϊτάνης, Ε. Τσαούση

Εθνικός Μελιγαλά – Α.Ε. Αβίας

Γήπεδο Μελιγαλά

Καυκάς, Σωτηρόπουλος, Τάγαρης

Ανδρούσα – Πάμισος

Γήπεδο Ανδρούσας

Πλακογιάννης, Γαλακούτης, Ρηγόπουλος

* Ολα τα ματς θα ξεκινήσουν στις 3 το μεσημέρι

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 15 αγώνες)

1. Απόλλωνας Καλαμάτας 32-7 35

2. Πάμισος 29-10 33

3. Πανθουριακός 18-2 32

4. Κυπαρισσία 25-10 29

5. Ακρίτας Κορώνης 27-18 28

-. Εράνη 27-17 28

7. Μεθώνη 25-21 24

8. Α.Ε. Μάνης 27-19 23

9. Εθνικός Μελιγαλά 15-16 18

10. Α.Ε. Αβίας 18-31 17

11. Ανδρούσα 13-25 14

12. Καλό Νερό 18-25 13

13. Ολυμπιακός Ανάληψης 9-22 12

14. Τσικλητήρας Πύλου 15-37 10

15. Τέλλος Αγρας 10-31 7

16. Σπερχογεία 19-39 6