Δευτέρα, 27 Ιανουάριος 2020 19:46

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ – ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ 3-0: Νίκησε μετά από 13 αγωνιστικές!

Γράφτηκε από τον

 

Το πρώτο βήμα για την παραμονή της στην κατηγορία έκανε η Σπερχογεία, η οποία κέρδισε προχθές στο “Πέτρος Γεωργανάς”, τον Ακρίτα Κορώνης με 3-0. Αξιοσημείωτο ότι πέτυχε νίκη μετά από 13 αγωνιστικές και 3,5 μήνες!

Οι “ταύροι” έκαναν ιδανικό ξεκίνημα στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος φτάνοντας στη δεύτερη φετινή τους νίκη και μάλιστα με γκολ που σημείωσαν στο πρώτο 45λεπτο. Η πρώτη νίκη ήταν στο εντός έδρας ματς της 3ης αγωνιστικής, όπου είχαν επικρατήσει 3-1 του Τέλλου Αγρα. Το τελευταίο διάστημα, η Σπερχογεία παρουσιάζει σημάδια ανάκαμψης. Εχει βελτιώσει το αγωνιστικό της πρόσωπο και δείχνει ότι μπορεί να διεκδικήσει την παραμονή της στην κατηγορία. Πέρα από τα τρία γκολ, οι νικητές είχαν δύο δοκάρια και ένα χαμένο πέναλτι για να φτάσουν σε νίκη με μεγαλύτερο σκορ.

Ατυχη ήταν η ομάδα της Κορώνης, αφού δεν κατάφερε να σκοράρει σε κάποια από τις ευκαιρίες που είχε στη διάρκεια του αγώνα. Πριν δεχτεί τα τρία γκολ, είχε την ευκαιρία να πάρει κεφάλι στο σκορ, σε φάση διαρκείας, όπου τρεις φορές η μπάλα κτύπησε στα δοκάρια. Αν στη συγκεκριμένη φάση, που έγινε στο 20’ είχε βρει δίχτυα, ίσως να είχε καλύτερη μοίρα στο ματς.

Φάσεις – γκολ

Στο 20’ ο Μάραντος με σουτ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι, η μπάλα στη συνέχεια έσκασε στο έδαφος και ο Διακουμής πρόλαβε τον Καλλιντέρη και με κεφαλιά θέλησε να σκοράρει, όμως η μπάλα κτύπησε και πάλι στο οριζόντιο δοκάρι και γύρισε στον επιθετικό του Ακρίτα, ο οποίος σούταρε αμέσως και έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι και στην 3η επαναφορά ο Καπινιάρης με πλασέ σκόραρε, όμως είχε υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ και έτσι το γκολ δεν μέτρησε. Στο 25’ από κόρνερ του Οικονομόπουλου ο Πετράκος με κεφαλιά πέτυχε το 1-0. Στο 28’ από κόρνερ του Οικονομόπουλου, ο Μούσα με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι. Στο 37’ ο Οικονομόπουλος εκτέλεσε κόρνερ και ο Μούσα με προβολή σημείωσε το 2-0. Τρία λεπτά μετά από κάθετη μπαλιά του Κοτσιλιέρη, ο Καραχάλιος βγήκε φάτσα με τον Σταθά τον πέρασε και σε κενή εστία με πλασέ “έγραψε” το 3-0. Στο 60’ ο Κοστρίβας εκτέλεσε φάουλ και ο Πετράκος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 75’ ο Καραχάλιος μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από το Σταθά με τον διαιτητή Κουτσαναστάση να σφυρίζει πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Καραχάλιος με τον Σταθά να πέφτει στη δεξιά του γωνία και να αποκρούει διώχνοντας την μπάλα πλάγια και στη εξέλιξη της φάσης δεν μπόρεσαν οι γηπεδούχοι να απειλήσουν ξανά. Στο 77’ από σέντρα του Διακουμή ο Γεωργιόπουλος έκανε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα να κτυπήσει στο κάθετο δοκάρι.

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ: Καλλιντέρης, Κοστρίβας, Ε. Δωδέκατος, Πετράκος, Πετριτάι, Μούσα, Οικονομόπουλος (55’ λ.τρ. Κοτσιλιέρης), Μπάλλας (87’ Τζεφερεμηναίος), Δικαίος (70’ Κάϊας), Καραχάλιος (85’Αντωνίου), Σαούτης.

ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ: Σταθάς, Μπίζος, Δ. Κουτσουμπός, Παναγιωτόπουλος (55’ Ακριβόπουλος), Καπινιάρης, Σαρέλας, Κρητικάκης (80’ Τέντες), Διακουμής, Γεωργιόπουλος, Μουτζούρης, Μάραντος.