Παρασκευή, 28 Μάρτιος 2014 19:38

Αύξηση του αριθμού των ομάδων θέλει η Β' Εθνική

Γράφτηκε από τον
Αύξηση του αριθμού των ομάδων θέλει η Β' Εθνική

Μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, η Ένωση Β’ Εθνικής αποφάσισε να κάνει κίνηση έκπληξη.

Στα... πρότυπα της Σούπερ Λίγκας, η διοργανώτρια αρχή της δεύτερης τη τάξει εθνικής κατηγορίας επιχειρεί να αλλάξει την προκήρυξη του πρωταθλήματός της, καθώς ετοιμάζεται να καταθέσει στην ΕΠΟ αίτημα προκειμένου να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα στο τέλος της φετινής σεζόν!

Αυτή η πρόταση... έπεσε στο τραπέζι στο Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (28/3) από τον πρόεδρο του Εθνικού Γαζώρου, Γιώργο Καλαποτλή, με τον Αλέξη Κούγια να συμφωνεί αμέσως και την πλειοψηφία των υπόλοιπων εκπροσώπων των ομάδων να ακολουθούν.

Συγκεκριμένα, ειπώθηκε ότι από τη στιγμή που το πρωτάθλημα ολοκληρώνεται πολύ νωρίς έχοντας μόνο 14 ομάδες σε κάθε όμιλο, όσες εξ’ αυτών δεν θα συμμετάσχουν στα πλέι οφ θα μείνουν για αρκετούς μήνες (μέχρι να ξεκινήσει το επόμενο πρωτάθλημα δηλαδή) ανενεργές. Έχοντας, λοιπόν, αυτό ως αιτιολογία, θα προτείνουν στην ΕΠΟ το επόμενο πρωτάθλημα να διεξαχθεί με 17 ομάδες σε κάθε όμιλο (σύνολο 34). Δηλαδή να μην υποβιβαστεί καμία από τις υπάρχουσες 28 και να ανέβουν κανονικά από τη Γ’ Εθνική οι πρώτοι κάθε ομίλου (έξι δηλαδή) όπως είναι προγραμματισμένο.

Αυτή η πρόταση θα μελετηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες από το νομικό τμήμα της Ένωσης Β’ Εθνικής και θα τεθεί προς ψήφιση σε νέο Δ.Σ. που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Πέμπτη (3/4).

Βέβαια, οι πιθανότητες για να σώσει την έγκρισή της η ΕΠΟ είναι απειροελάχιστες, για να μην πούμε ότι το σενάριο αυτό ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας...

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR