Δευτέρα, 27 Ιανουάριος 2020 20:42

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ – Α.Ε. ΑΒΙΑΣ 1-1: Ολα έγιναν στα τελευταία λεπτά

Γράφτηκε από τον

Στα τελευταία λεπτά κρίθηκε η αναμέτρηση, που διεξήχθη χθες το απόγευμα στο γήπεδο του Μελιγαλά, εκεί όπου ο τοπικός Εθνικός και η Α.Ε. Αβίας έμειναν στο 1-1.

Οι γηπεδούχοι από την αρχή του αγώνα έδειξαν τις προθέσεις τους να εκμεταλλευθούν την έδρα τους και να φτάσουν στη νίκη. Ξεκίνησαν επιθετικά με στόχο να βάλουν γρήγορα ένα γκολ ώστε να κάνουν το έργο τους πιο εύκολο και να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Ομως οι Σαραντόπουλος, Λάγιος, Καρατζούλιας δεν ήταν ουσιαστικοί στην τελική προσπάθεια σε πολλές από τις ευκαιρίες που είχαν στο πρώτο 45λεπτο. Ανάλογη εικόνα είχαν και στο β’ μέρος με τους Σεμούρι και Θανόπουλο, να έχουν κάποιες καλές ευκαιρίες, αλλά να μην μπορούν να τις αξιοποιήσουν. Μάλιστα λίγο έλλειψε να χάσουν τον αγώνα μιας και η ομάδα του Κάμπου κατάφερε στο 83’ να πάρει κεφάλι στο σκορ με πέναλτι, όμως λίγο πριν την συμπλήρωση του 90λεπτου, έφτασε στην ισοφάριση με τον Μακρή. Στο διάστημα που απέμενε μέχρι ο διαιτητής να σφυρίξει τη λήξη ο Εθνικός είχε δύο καλές φάσεις με ισάριθμα σουτ του Λάγιου, που δεν βρήκαν το στόχο.

Ο Παναγιώτης Πολίμος δεν είχε στη διάθεση του τον Δημήτρη Κουρούπη, ο οποίος λόγω ίωσης δεν μπόρεσε να αγωνιστεί, μια απουσία σημαντική, ενώ στη διάρκεια του ματς (23’) αποχώρησε λόγω τραυματισμού ο Χρήστος Λυμπερόπουλος με πρόβλημα στον αστράγαλο.

Η Α.Ε. Αβίας παρατάχθηκε κυρίως με αμυντικούς προσανατολισμούς, θέλοντας να κρατήσει ανέπαφη την εστία της και από εκεί και μετά να επιδιώξει σε κάποια επιθετική προσπάθεια της να φτάσει στο γκολ και να φύγει με τον τρίποντο από το Μελιγαλά. Κατάφερε στο 83’ να προηγηθεί με πέναλτι και να πάρει προβάδισμα για τη νίκη, όμως οι γηπεδούχοι είχαν απάντηση, καθώς λίγο πριν την εκπνοή του αγώνα έφτασαν στην ισοφάριση.

Τα γκολ

Στο 83’ Μπούνας ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Αθ. Καρδάση και ο διαιτητής Καυκάς σφύριξε πέναλτι. Το εκτέλεσε εύστοχα ο Κ. Κορμπής και έκανε το 0-1. Λίγο μετά ο παράγοντας του Εθνικού Χρήστος Στούκας διαμαρτυρήθηκε έντονα στο διαιτητή για το πέναλτι, με αποτέλεσμα, ο διαιτητής να τον αποβάλει.

Στο 89’ ο Μακρής με κοντινή προβολή διαμόρφωσε το τελικό 1-1 και στις καθυστερήσεις οι γηπεδούχοι είχαν δύο ευκαιρίες με τον Λάγιο να κάνουν την ανατροπή.

Εντονα παράπονα έχει ο Εθνικός Μελιγαλά από τον διαιτητή Καυκά για τη φάση του πέναλτι και του α’ βοηθού Σωτηρόπουλου, για τον οποίο υποστηρίζουν ότι από το 1ο λεπτό του ματς ήταν εριστικός. Δεύτερος βοηθός ήταν ο Δ. Τάγαρης.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ: Λίβας, Μακρής, Καλογερόπουλος (88’ Διακουμάκος), Μπούνας, Φέστας, Σεμούρι, Σαραντόπουλος (85’ Καλύβας), Καρατζούλιας, Λυμπερόπουλος (23’ λ.τρ. Ρουμελιώτης), Λάγιος, Θανόπουλος.

Α.Ε. ΑΒΙΑΣ: Μπεκιάρης, Βαβαρούτσος, Γ. Καρδάσης, Λυκουρέζος, Αθ. Καρδάσης, Τσουλάκος, Κ. Κορμπής, Γεωργαντάς, Κωνσταντόπουλος (58’ Γεωργουλέας, 85’ λ.τρ. Γιαννέας), Δ. Κορμπής, Γεωργίκος (65’ Τζανετέας).

Η κοπή της πίτας

Χθες το πρωί στο κατάστημα του παλιού παράγοντα της ομάδας Ανδρέα Πουλίτση, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Εθνικού Μελιγαλά. Την πίτα ευλόγησε ο πρόεδρος της ομάδας πατήρ Βασίλειος Διακουμάκος. Το παρών έδωσαν η δήμαρχος Οιχαλίας Γιώτα Γεωργακοπούλου, ο αντιπρόεδρος της ΕΠΣΜ Ηλίας Αλεξανδρόπουλος, παλιοί παράγοντες, αλλά και φίλοι της ομάδας.