Πέμπτη, 30 Ιανουάριος 2020 15:06

Μετά από 21 χρόνια ξανά στον τελικό η Μεθώνη!

Γράφτηκε από τον

Ο Εθνικός νίκησε, αλλά η Μεθώνη ήταν αυτή που πανηγύρισε την πρόκριση στον χθεσινό δεύτερο ημιτελικό του κυπέλλου Μεσσηνίας.

Ο ΑΟΜ παρά την ήττα με 1-0 στο Μελιγαλά, πήρε το εισιτήριο για τον τελικό, καθώς στο πρώτο παιχνίδι στην έδρα του είχε επικρατήσει με 3-1. Ετσι θα διεκδικήσει για τρίτη φορά το τρόπαιο, με τις δύο προηγούμενες να είναι πριν από δύο δεκαετίες. Συγκεκριμένα τη σεζόν 1997-98 ο ΑΟΜ είχε παίξει στον τελικό με τον Τέλλο Αγρα και είχε χάσει με 1-0. Την επόμενη περίοδο 1998-99 και πάλι η Μεθώνη έφτασε μέχρι το... τέλος του δρόμου, αλλά αυτή τη φορά ήταν ο Απόλλωνας Καλαμάτας που την κέρδισε με 2-0 και της στέρησε τον τίτλο.
Μετά από 21 χρόνια θα βρεθεί ξανά στον τελικό με αντίπαλο τον Α.Ο. Διαβολιτσίου, ελπίζοντας ότι αυτή τη φορά θα κατακτήσει το τρόπαιο.
Στο χθεσινό παιχνίδι που είχε ένταση και πάθος, ο Εθνικός είχε την κατοχή της μπάλας, με τη Μεθώνη να θέλει να υπερασπιστεί το προβάδισμα από το πρώτο παιχνίδι.
Οι γηπεδούχοι σκόραραν στο 35’ με πλασέ του Καρατζούλια, αλλά δεν βρήκαν το δεύτερο γκολ που θα τους έδινε την πρόκριση, παρότι δημιούργησαν ευκαιρίες με κορυφαίες το ανάποδο “ψαλίδι” του Μουρούσια στο 82’ που απέκρουσε ο Μίντζηρας, όπως και την κεφαλιά του Μπούνα στο 90’, ενώ το σουτ του Κουρούπη στο 93’ πέρασε άουτ.
Η Μεθώνη απείλησε στο 48’ με το φάουλ του Σαμπάνι που πέρασε άουτ και σε σουτ του ίδιου παίκτη στο 64’ που απέκρουσε ο Λίβας. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε χέρι του Μακρή σε σουτ του Πουλάκου στο 54’.
Νωρίτερα και συγκεκριμένα στο 52’ είχε φωνάξει για πέναλτι ο Εθνικός όταν ο Σεμούρι ελίχθηκε ανάμεσα σε Παπανικολόπουλο, Κουτίβα και βρέθηκε στο έδαφος.
Να σημειωθεί ότι με τον Εθνικό έκανε ντεμπούτο ο Ηλίας Μουρούσιας που επέστρεψε στην ομάδα του Μελιγαλά, ενώ αγωνίστηκε για δεύτερη φορά φέτος και οι Θανόπουλος που σταδιακά ανεβάζει ρυθμούς.
Ακόμα οι γηπεδούχοι απέκτησαν τον Σωκράτη Τσουκαλά από το Διαβολίτσι, ο οποίος δεν έπαιξε χθες γιατί δεν εκδόθηκε το δελτίο του, καθώς και τον αμυντικό Γιάννη Νικέλη.
Το ματς διαιτήτευσε ο Πλακογιάννης με βοηθούς τους Τσοπανάκη και Κασκάνη.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ: Λίβας, Μακρής, Θανόπουλος (75’ Μουρούσιας), Μπούνας, Φέστας, Σεμούρι (85’ Λυμπερόπουλος), Σαραντόπουλος (75’ Ρουμελιώτης), Καρατζούλιας, Κουρούπης, Λάγιος, Καλογερόπουλος (55’ Καλύβας).
ΜΕΘΩΝΗ: Μίντζηρας, Τρυφωνόπουλος, Καγιανάς, Παπανικολόπουλος, Κουτίβας, Σαμπάνι, Ηλιόπουλος, Πειδης, Πουλάκος, Σούλα (82’ Παπαδημητρίου), Παυλόγιαννης.