Σάββατο, 01 Φεβρουάριος 2020 11:25

Α' ΤΟΠΙΚΗ: Διπλό στον Κάμπο για να μείνει στην κορυφή θέλει ο Απόλλωνας

Γράφτηκε από τον
Α' ΤΟΠΙΚΗ: Διπλό στον Κάμπο για να μείνει στην κορυφή θέλει ο Απόλλωνας

Με τέσσερις αναμετρήσεις ξεκινά σήμερα η 17η αγωνιστική στην Α' τοπική Μεσσηνίας, που θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με τα υπόλοιπα τέσσερα παιχνίδια.

Στο πρόγραμμα απουσιάζει το μεγάλο ντέρμπι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αμφίρροπα ματς και... παγίδες. Οσο πλησιάζουμε άλλωστε στο φινάλε, τόσο θα μεγαλώνει η ανάγκη για βαθμούς και το άγχος των ομάδων.

Στην κορυφή Απόλλωνας και Πάμισος οδηγούν την κούρσα με 36 βαθμούς και ακολουθεί ο Πανθουριακός με 33 βαθμούς και η Κυπαρισσία με 32.

Οι πρωτοπόροι αγωνίζονται την Κυριακή, ενώ οι διώκτες τους σήμερα. Στα αξιοσημείωτα ότι όλοι παίζουν εντός έδρας, με εξαίρεση τον Απόλλωνα.

Η Καλαματιανή ομάδα θα μεταβεί την Κυριακή στον Κάμπο για να αντιμετωπίσει την Α.Ε. Αβίας.

Εντός έδρας Πάμισος, Πανθουριακός και Κυπαρισσία

Ο Πάμισος θα υποδεχτεί τον Τέλλο Αγρα, η Κυπαρισσία τον Εθνικό Μελιγαλά και ο Πανθουριακός τον Ολυμπιακό Ανάληψης.

ΑΟΚ και Θουρία αγωνίζονται, όπως προαναφέραμε, σήμερα στις 3 το μεσημέρι και θέλουν να εκμεταλλευτούν την έδρα τους ώστε να μεταφέρουν πίεση σε Πάμισο και Απόλλωνα.

Ο Πανθουριακός με νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό θα ανέβει μάλιστα στην κορυφή. Από την άλλη πλευρά οι "ερυθρόλευκοι" είναι στο +2 από τη ζώνη του υποβιβασμού και χρειάζονται βαθμούς για να μην μπλέξουν σε περιπέτειες. Θα μπουν στο γήπεδο του Μεσσηνιακού με καλή ψυχολογία ύστερα από τη σημαντική νίκη με την Εράνη.

Η Κυπαρισσία μετά την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία και τις μεταγραφές του Ιανουαρίου είναι άλλη ομάδα. Μετρά μόνο νίκες από τις 17 Νοεμβρίου και μετά και πλέον το -12 από την κορυφή, έχει γίνει -4.

Με οχτώ διαδοχικά τρίποντα έχει αναρριχηθεί στην 4η θέση και θέλει σήμερα το 9 στα 9 ώστε να διατηρήσει ή και να μειώσει αυτή τη διαφορά από τους πρωτοπόρους.

Ο Εθνικός καλείται να ξεπεράσει την κούραση από τον μεσοβδόμαδο ημιτελικό του κυπέλλου με τη Μεθώνη και την απογοήτευση από τον αποκλεισμό, παρά τη νίκη με 1-0. Η ομάδα του Μελιγαλά βρίσκεται στην 9η θέση της βαθμολογίας και θα πάει σαν αουτσάιντερ στην Κυπαρισσία.

Σήμερα θα γίνουν και οι αγώνες Εράνη - Τσικλητήρας Πύλου και Ακρίτας Κορώνης - Α.Ε. Μάνης.

Οι Φιλιατρινοί μετά και την ήττα στη Μεσσήνη, δείχνουν να μένουν εκτός τροχιάς διεκδίκησης του τίτλου, όντας στο -8 από την πρώτη θέση.

Ο Τσικλητήρας για πρώτη φορά βγήκε από τη ζώνη του υποβιβασμού με την εκτός έδρας νίκη επί του Καλού Νερού και θα εξαντλήσει τις πιθανότητες για ένα θετικό αποτέλεσμα σε μια δύσκολη έδρα. Κορώνη και Μάνη θα παίξουν δίχως σκοπιμότητες, μιας και ο Ακρίτας ισοβαθμεί στην 5η θέση με την Εράνη και η ΑΕΜ είναι 8η.

Την Κυριακή ο πρωτοπόρος και αήττητος Απόλλωνας θα φιλοξενηθεί από την 10η Α.Ε. Αβίας και θέλει μόνο το διπλό για να μείνει στο ρετιρέ.

Οι καλαματιανοί είναι το φαβορί, αλλά θα πρέπει να το αποδείξουν και στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου του Κάμπου. Το ίδιο ισχύει και για τον Πάμισο, ο ο οποίος την ίδια ώρα θα υποδεχτεί τη Μεσσήνη τον ουραγό Τέλλο Αγρα. Θεωρητικά οι Νησιώτες έχουν πιο εύκολο έργο από τον Απόλλωνα, αλλά η ομάδα των Γαργαλιάνων παίζει πλέον σε κάθε ματς για την επιβίωσή της. Σε δύσκολη βαθμολογική θέση είναι και το Καλό Νερό, που θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την 7η της βαθμολογίας Μεθώνη. Οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν την Τετάρτη την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου Μεσσηνίας μετά από 21 ολόκληρα χρόνια και θα παραταχθούν με την ψυχολογία στα ύψη.

Στην Ανδρούσα θα διεξαχθεί ένα σημαντικό ματς όσον αφορά την παραμονή, με την ομώνυμη ομάδα να φιλοξενεί τη Σπερχογεία, που κέρδισε μετά απ΄μήνες την Κορώνη την περασμένη αγωνιστική και αναπτέρωσε τις ελπίδες της. Οι "ταύροι" με 9 βαθμούς είναι στην προτελευταία θέση και οι γηπεδούχοι με 14 βαθμούς στο +1 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές:

Σάββατο

Εράνη – Τσικλητήρας Πύλου

Γήπεδο Φιλιατρών

Γκούμας, Αντωνόπουλος, Τσουκάλη

Πανθουριακός – Ολυμπιακός Ανάληψης

Γήπεδο Μεσσηνιακού

Ψηλοπαναγιώτης, Γαϊτάνης, Ε. Τσαούση

Ακρίτας Κορώνης – Α.Ε. Μάνης

Γήπεδο Κορώνης

Κουτσαναστάσης, Χ. Μπουρίκας, Λιανός

Κυπαρισσία – Εθνικός Μελιγαλά

Γήπεδο Κυπαρισσίας

Σκόρδος, Τσουλάκος, Τσίρμπας

Κυριακή

Μεθώνη – Καλό Νερό

Γήπεδο Μεθώνης

Τσουλάκος, Ταβουλαρέας, Σταυρόπουλος

Α.Ε. Αβίας – Απόλλωνας Καλαμάτας

Γήπεδο Κάμπου

Πλακογιάννης, Αράπης, Σωτηρόπουλος

Ανδρούσα – Σπερχογεία

Γήπεδο Ανδρούσας

Καρβούνης, Βανικιώτης, Κασκάνης

Πάμισος – Τέλλος Αγρας

Γήπεδο Μεσσήνης

Ψηλοπαναγιώτης, Μπασιλάρης, Γεωργαντάς

* Ολα τα ματς θα ξεκινήσουν στις 3 το μεσημέρι.

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 16 αγώνες)

1. Απόλλωνας Καλαμάτας 32-7 36

-. Πάμισος 31-10 36

3. Πανθουριακός 18-2 33

4. Κυπαρισσία 30-10 32

5. Ακρίτας Κορώνης 27-21 28

-. Εράνη 27-18 28

7. Μεθώνη 25-21 25

8. Α.Ε. Μάνης 27-19 24

9. Εθνικός Μελιγαλά 16-17 19

10. Α.Ε. Αβίας 19-32 18

11. Ολυμπιακός Ανάληψης 10-22 15

12. Ανδρούσα 13-27 14

13. Τσικλητήρας Πύλου 17-38 13

-. Καλό Νερό 19-27 13

15. Σπερχογεία 22-39 9

16. Τέλλος Αγρας 10-36 7