Τρίτη, 04 Φεβρουάριος 2020 12:05

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Νίκη ελπίδας και ψυχολογίας με Διαγόρα

Γράφτηκε από τον
“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Νίκη ελπίδας και ψυχολογίας με Διαγόρα

 

Επρεπε να περάσουν 3,5 μήνες, να αλλάξει τρεις φορές προπονητή και ριζικά το ρόστερ για να χαμογελάσει η Καλαμάτα στο πρωτάθλημα.

Κάλλιο αργά όμως, παρά ποτέ. Η “Μαύρη Θύελλα” στο ντεμπούτο του Νίκου Αναστόπουλου στον πάγκο νίκησε την Κυριακή με 1-0 τον Διαγόρα και έμεινε ζωντανή για την παραμονή στη Football League.

Μια νίκη ελπίδας και ψυχολογίας, διότι μετά από καιρό η Μεσσηνιακή ομάδα ξεκόλλησε από την τελευταία θέση και μείωσε στους 3 βαθμούς τη διαφορά από την 10η, που ισοδυναμεί με παραμονή. Ο Νίκος Αναστόπουλος μετά το ματς τόνισε ότι η Καλαμάτα έκανε ένα σημαντικό βήμα, αλλά ακόμα δεν έχει πετύχει τίποτα. Και πράγματι έτσι είναι, αφού για να βγει από τη ζώνη του υποβιβασμού χρειάζεται πορεία πρωταθλητισμού στις τελευταίες οχτώ αγωνιστικές. Κάθε παιχνίδι από εδώ και πέρα είναι τελικός, όπως είπε και ο “Αλενατόρε”, Οι οχτώ τελικοί για την Καλαμάτα είναι με Ολυμπιακό Βόλου, Τρίγλια, Καβάλα, Ασπρόπυργο, Βέροια Τρίκαλα, Θεσπρωτό και Ιεράπετρα. Τα εντός έδρας είναι με Τρίγλια, Καβάλα, Βέροια και Θεσπρωτό, με την Καλαμάτα να έχει μετά το ταξίδι στο Βόλο, δύο σερί παιχνίδια ενώπιον του κοινού της. Εξυπακούεται ότι στο Δημοτικό Στάδιο δεν πρέπει να χαθεί βαθμός και ότι μπορέσει και πάρει εκτός, αρχής γενομένης με τους “ερυθρόλευκους” του Βόλου.

Μόνο τρεις παίκτες!

Για να βρούμε την προηγούμενη νίκη της Καλαμάτας στη Football League πριν το 1-0 με τον Διαγόρα, πρέπει να γυρίσουμε στον Οκτώβριο και συγκεκριμένα στην 4η αγωνιστική, όταν η “Μαύρη Θύελλα” επικράτησε με 1-0 του Ιωνικού χάρη σε γκολ του Λυμπέρη Στεργίδη που πλέον αγωνίζεται στους Νικαιώτες, όπως επίσης και οι Βουκμίροβιτς, Κουιρουκίδης. Το εντυπωσιακό είναι ότι μόνο τρεις παίκτες που έπαιξαν εκείνο το Σάββατο της 19ης Οκτωβρίου, βρίσκονταν στην 11άδα της Κυριακής με τον Διαγόρα. Ο γκολκίπερ Στεφανάκος και οι μέσοι Ζαχαρόπουλος, Οσμάναγκιτς. Ο Μάκος, που είχε ξεκινήσει στον πρώτο γύρο με τον Ιωνικό μπήκε προχθές αλλαγή στο 77’ στη θέση του σκόρερ Οσμάναγκιτς.