Σάββατο, 29 Μάρτιος 2014 18:01

Βαθμό παραμονής (0-0) πήρε η Βέροια στο Αγρίνιο

Γράφτηκε από τον

Ένα βήμα πιο κοντά στη Σούπερ Λίγκα της επόμενης περιόδου βρίσκεται η Βέροια ύστερα από τον πολύτιμο βαθμό που πήρε ενάντια στον Παναιτωλικό (0-0), με την ομάδα του Ράτκο Ντόστανιτς να φτάνει τους 32 ούσα στη 15η θέση.

 

Πλέον, η «Βασίλισσα του Βορρά» έχει την ευκαιρία να «καθαρίσει» μια και καλή με την υπόθεση παραμονή εφόσον εκμεταλλευθεί στο έπακρο τον παράγοντα έδρα στις δύο τελευταίες αγωνιστικές, υποδεχόμενη τον Πανιώνιο και τον Αστέρα Τρίπολης.

 

Στην αναμέτρηση του Αγρινίου οι Ημαθιώτες ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, παρουσιάζοντας εξαιρετική αμυντική λειτουργία και με τον Άγγελο Βέρτζο να δεσπόζει με την παρουσία του στο γήπεδο.

 

Στον αντίποδα, ο Παναιτωλικός ήταν αρκετά μέτριος και η έλλειψη κινήτρου έκανε την εμφάνισή της στους παίκτες του Μάκη Χάβου, που μόνο προς το τέλος του αγώνα προσπάθησαν να «κλέψουν» τη νίκη, αλλά χωρίς επιτυχία.

 

 

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις για όσους παρακολούθησαν το παιχνίδι, με τους γηπεδούχους να παίρνουν αρχικά τον έλεγχο του ρυθμού, ωστόσο η Βέροια ήταν πολύ καλά στημένη στον αγωνιστικό χώρο κι έτσι οι Αγρινιώτες δεν έβρισκαν χώρους για να φανούν απειλητικοί στα καρέ του Καντιμοίρη.

 

Από το 20’ και μετά οι παίκτες του Ράτκο Ντόστανιτς ήταν αυτοί που πήραν τα ηνία της αναμέτρησης, είχαν μια καλή ευκαιρία στο 25’ με την κεφαλιά του Βεργώνη να φεύγει ελάχιστα άουτ, αλλά από εκεί και πέρα έλειψαν οι καλές στιγμές μπροστά από τις δύο εστίες.

 

Μοιραία, το 0-0 «σφράγισε» τις προσπάθειες των δύο ομάδων στο πρώτο 45λεπτο.

 

 

Στην επανάληψη, ο ρυθμός του αγώνα δεν ήταν καλός, η Βέροια ωστόσο έδειχνε πιο επικίνδυνη και αν κάποια ομάδα φάνταζε επικρατέστερη να σκοράρει αυτή ήταν το συγκρότημα του Ντόστανιτς, που είχε αρκετά κεφάτο και δραστήριο τον Μπεν.

 

Ο 24χρονος επιθετικός, μάλιστα, λίγο έλειψε να βρει δίχτυα για 15η φορά στο πρωτάθλημα, όμως το σουτ που έκανε στο 62’ πέρασε ελάχιστα άουτ.

 

Με την πάροδο των λεπτών οι φιλοξενούμενοι έριξαν το βάρος στο να διασφαλίσουν το μηδέν στην εστία τους και το κατάφεραν σχετικά εύκολα, αφού οι «κυανοκίτρινοι» δεν ήταν σε καλή μέρα.

 

Μόνο προς το τέλος της αναμέτρησης έγιναν κάποιες επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή της Βέροιας, όπως με το τακουνάκι του Καμαρά στην εκπνοή που έφυγε ελάχιστα άουτ, αλλά το 0-0 παρέμεινε ως το σφύριγμα της λήξης και η «Βασίλισσα του Βορρά» κρατά, σε μεγάλο βαθμό, την τύχη στα χέρια της σχετικά με την παραμονή της στην κατηγορία.

 

Διαιτητής της αναμέτρησης ο Θάνος του Συνδέσμου Γρεβενών με βοηθούς τον Χαρίση του Συνδέσμου Γρεβενών και τον Πασχάλη του Συνδέσμου Ηπείρου.

 

Κίτρινες: 32’ Καμαρά, 55’ Κούσας.

 

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Ράφαελ, Κούσας, Γοδόι, Ανέν, Μπακάκης (57’ Πόι), Γκάλο, Μπικέι, Τζούνιορ (68’ Σφακιανάκης), Μαρτίνεζ, Μπόγιοβιτς (65’ Μπούντιμιρ), Καμαρά.

ΒΕΡΟΙΑ (Ράτκο Ντόστανιτς): Καντιμοίρης, Βέρτζος, Βεργώνης, Τζημογιάννης, Γεωργιάδης, Τραπ (59’ Παυλίδης), Σισοκό, Ζεζίνιο, Μπαργκάν (85’ Κομόλοφ), Γκονσάλβες (90’ Μάνος), Μπεν.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR