Σάββατο, 08 Φεβρουάριος 2020 11:29

Α’ ΤΟΠΙΚΗ: Σούπερ ντέρμπι στο Ασπρόχωμα

Γράφτηκε από τον

 

Η αγωνιστική των ντέρμπι είναι η 18η στην Α’ τοπική. Ντέρμπι τίτλου (Απόλλωνας – Κυπαρισσία), παραμονής (Τέλλος Αγρας - Σπερχογεία), αλλά και... γειτόνων (Τσικλητήρας Πύλου – Μεθώνη). Οχι ότι τα υπόλοιπα παιχνίδια πάνε... πίσω, όπως για παράδειγμα το Πανθουριακός – Εράνη και Εθνικός Μελιγαλά – Πάμισος.

Πρόκειται για ένα διήμερο που θα κρίνει πολλά τόσο για την μάχη του τίτλου, όσο και για τη σωτηρία.

Το μεγάλο ματς δεν είναι άλλο από το Απόλλωνας– Κυπαρισσία, μιας και οι καλαματιανοί είναι πρώτοι (μαζί με τον Πάμισο) και ο ΑΟΚ τέταρτος με τέσσερις βαθμούς λιγότερους από τους πρωτοπόρους.

Ο Απόλλωνας είναι η μοναδική ομάδα που αγνοεί την ήττα μετά από 17 αγωνιστικές, ενώ η Κυπαρισσία μετρά εννέα συνεχόμενα τρίποντα από την ημέρα που κάθισε στον πάγκο ο Ηλίας Φωτόπουλος.

Δύο εντυπωσιακά σερί, που σε συνδυασμό με την ποιότητα των δύο ομάδων προδιαθέτουν για σούπερ ντέρμπι σήμερα στις 3.30 το μεσημέρι στο γήπεδο του Ασπροχώματος. Με νίκη οι γηπεδούχοι θα ξεφύγουν 7 βαθμούς από τον ΑΟΚ, που αν κάνει διπλό μειώνει στο ελάχιστο τη διαφορά.

Η ισοπαλία θα διατηρήσει τη μεταξύ τους απόσταση στους 4 βαθμούς, αλλά θα δώσει την ευκαιρία στον Πάμισο να μείνει μόνος στην κορυφή και να αποσπαστεί περισσότερο από τον ΑΟΚ, εφόσον φύγει νικητής από το Μελιγαλά.

Να σημειωθεί ότι στο ματς του πρώτου γύρου στην Κυπαρισσία, οι δύο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες με σκορ 1-1. ενώ στο κύπελλο σε νοκ – άουτ παιχνίδι στην Καλαμάτα ο Απόλλωνας είχε νικήσει με 2-1.

Ο Πάμισος θα αγωνιστεί την Κυριακή στο Μελιγαλά, γνωρίζοντας το αποτέλεσμα του ντέρμπι. Η ομάδα της Μεσσήνης θα επιδιώξει το διπλό για να μείνει στην κορυφή και να πάρει και τη ρεβάνς για τον αποκλεισμό από τον Εθνικό το Γενάρη στο κύπελλο. Επιπλέον θέλει να γίνει η πρώτη ομάδα που θα κερδίσει φέτος σε αυτό το γήπεδο, καθώς οι γηπεδούχοι μετρούν στο πρωτάθλημα 3 νίκες και 5 ισοπαλίες ενώπιον του κοινού τους.

Ο Εθνικός δεν έχει ωστόσο νίκη μέσα στο 2020 και για την ακρίβεια έχει να κερδίσει από τις 8 Δεκεμβρίου, όταν και επικράτησε με 1-0 του Τέλλου Αγρα και βρίσκεται στο +6 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Ο τρίτος της βαθμολογίας Πανθουριακός, θα υποδεχτεί την 6η Εράνη με μοναδικό στόχο τη νίκη ώστε να διατηρήσει ή και να μειώσει τη διαφορά των τριών βαθμών από το ρετιρέ. Η ομάδα του Αντώνη Μαυρέα βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και έχει και το πλεονέκτημα της έδρας. ΟΙ Φιλιατρινοί δεν παύουν πάντως να είναι υπολογίσιμος αντίπαλος, παρότι έχουν τεθεί ουσιαστικά εκτός διεκδίκησης του τίτλου.

Σήμερα θα διεξαχθεί και το γειτονικό ντέρμπι του Τσικλητήρα με τη Μεθώνη, με την ομάδα της Πύλου να “καίγεται” για βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή. Ο 7ος στη βαθμολογία ΑΟΜ θα παίξει για το γόητρο, που μετρά σε τέτοια παιχνίδια Στα αξιοσημείωτα ότι οι γηπεδούχοι είναι τέσσερις αγωνιστικές αήττητοι και οι φιλοξενούμενοι τρεις, με τελευταία ήττα και για τους δύο, αυτή από τον Πάμισο.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται και η συνάντηση ανάμεσα στον τελευταίο Τέλλο Αγρα και την προτελευταία Σπερχογεία.

Οι γηπεδούχοι είναι στο -7 από την 13η θέση που οδηγεί στη σωτηρία και οι “ταύροι” στο -4. Ο Αγρας δεν έχει μάλιστα νικήσει ακόμα στους Γαργαλιάνους και αν δεν τερματίσει ούτε αύριο το αρνητικό σερί, δύσκολα θα αποφύγει τον υποβιβασμό. Η Σπερχογεία γνωρίζει ότι με θετικό αποτέλεσμα θα αναπτερώσει τις ελπίδες για παραμονή.

Στη ζώνη του υποβιβασμού βρίσκεται και το Καλό Νερό, που δίνει αύριο ένα πολύ σημαντικό ματς με αντίπαλο τον 5ο στη βαθμολογία Ακρίτα Κορώνης.

Ολυμπιακός Ανάληψης και Α.Ε. Αβίας είναι πάνω από τη ζώνη, αλλά δεν μπορούν να αισθάνονται σιγουριά για την παραμονή και χρειάζονται βαθμούς στη μεταξύ τους αναμέτρηση την Κυριακή στη Μεσσήνη.

Ανάλογη ανάγκη έχει και η Ανδρούσα, που θα φιλοξενηθεί επίσης την Κυριακή από την 8η Α.Ε. Μάνης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Σάββατο

Πανθουριακός – Εράνη

Γήπεδο Μεσσηνιακού

Γκούμας, Γάκης, Τσίρμπας

Τσικλητήρας Πύλου – Μεθώνη

Γήπεδο Πύλου

Καρβούνης, Τσοπανάκης, Μιχαλόπουλος

Απόλλωνας Καλαμάτας – Κυπαρισσία

Γήπεδο Ασπροχώματος

Πλακογιάννης, Αθανασοπούλου, Γεωργαντάς

Κυριακή

Ολυμπιακός Ανάληψης – Α.Ε. Αβίας

Γήπεδο Μεσσήνης

Πλακογιάννης, Κασκάνης, Τσίρμπας

Καλό Νερό – Ακρίτας Κορώνης

Γήπεδο Κυπαρισσίας

Τσουλάκος, Γαϊτάνης, Τσουκάλη

Α.Ε. Μάνης – Ανδρούσα

Γήπεδο Κάμπου

Σκόρδος, Λιανός, Ταβουλαρέας

Εθνικός Μελιγαλά – Πάμισος

Γήπεδο Μελιγαλά

Ψηλοπαναγιώτης, Μιχαλόπουλος, Γεωργαντάς

Τέλλος Αγρας – Σπερχογεία

Γήπεδο Γαργαλιάνων

Καυκάς, Αντωνόπουλος, Τζεμαλάι

* Ολα τα παιχνίδια θα ξεκινήσουν στις 3.30 μ.μ.

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 17 αγώνες)

1. Απόλλωνας Καλαμάτας 36-8 39

-----------------------------------------------

-. Πάμισος 33-10 39

3. Πανθουριακός 23-2 36

4. Κυπαρισσία 33-11 35

5. Ακρίτας Κορώνης 29-22 31

6. Εράνη 27-18 29

7. Μεθώνη 27-21 28

8. Α.Ε. Μάνης 28-21 24

9. Εθνικός Μελιγαλά 17-20 19

10. Α.Ε. Αβίας 20-36 18

11. Ανδρούσα 14-28 15

-. Ολυμπιακός Ανάληψης 10-27 15

13. Τσικλητήρας Πύλου 17-38 14

-----------------------------------------------

14. Καλό Νερό 19-29 13

15. Σπερχογεία 23-40 10

16. Τέλλος Αγρας 10-38 7