Κυριακή, 30 Μάρτιος 2014 20:28

Ξεμπέρδεψε ο Λεβαδειακός, 2-1 τον ΟΦΗ

Γράφτηκε από τον

Το κίνητρο μέτρησε στη μάχη της Λιβαδειάς! Ύστερα από ένα κάκιστο, η αλήθεια είναι παιχνίδι, ο Λεβαδειακός έδειξε πως θέλει περισσότερο τους τρεις βαθμούς της νίκης και τους πήρε, «τελειώνοντας» έτσι με την υπόθεση παραμονή.

Το τελικό 2-1 μοιάζει δίκαιο για τους Βοιωτούς που κατά διαστήματα έδειξαν περισσότερο πάθος και ένταση από τον ΟΦΗ και έφτασαν στο τρίποντο που τους ανανεώνει την παρουσία τους στη Σούπερ Λίγκα και τη νέα σεζόν. Την ίδια ώρα οι Κρητικοί εμφανίστηκαν... αγνώριστοι, σε σχέση με το ματς απέναντι στον Ατρόμητο, και είναι φανερό πως ήδη σκέφτονται τον ιστορικό επαναληπτικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό που θα γίνει 16 Απριλίου.

Στην κυριακάτικη (30/3) αναμέτρηση της Λιβαδειάς τα πάντα έγιναν στο πρώτο μέρος, αφού στην επανάληψη δεν είναι υπερβολή να πούμε πως οι δύο ομάδες δεν... βγήκαν καν στον αγωνιστικό χώρο, με τους γηπεδούχους απλά να απειλούν ένα τέταρτο πριν το τέλος με απευθείας εκτέλεση του Κονέ. Στο πρώτο μέρος ωστόσο, το ματς είχε ρυθμό, σασπένς και σίγουρα... αποτελεσματικότητα, με τον Λεβαδειακό να έχει 2/2 και τον ΟΦΗ να απειλεί δύο φορές αλλά να βρίσκει δίχτυα μια φορά.

Οι Βοιωτοί λοιπόν άνοιξαν το σκορ μόλις στο 8' με ωραία κεφαλά του Κονέ, ενώ η απάντηση των Κρητικών ήρθε ακριβώς με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, όταν ο Μακρής, μετά από φάση διαρκείας, ισοφάρισε σε 1-1. Η χαρά τους ωστόσο δεν κράτησε για πολύ, αφού ο Βαγγέλης Μάντζιος πλήγωσε την πρώην ομάδα του και στο 32' με ωραίο πλασέ έδωσε, εκ νέου, το προβάδισμα στον Λεβαδειακό.

Αυτό ήταν. Το ματς από εκεί και πέρα δεν είχε να προσφέρει κάτι άλλο πέρα από... μπόλικες διακοπές, δυνατές μονομαχίες και την φάση που προαναφέραμε με τον Κονέ στο 75'. Στα αξιοσημείωτα της επανάληψης είναι και το ξέσπασμα, πάντως, του τεχνικού των Κρητικών, Ρικάρντο Σα Πίντο, ο οποίος λίγο πριν το φινάλε διαμαρτυρήθηκε έντονα στον διαιτητή Γιάχο και εκείνος τον έστειλε στα αποδυτήρια.

Κάπως έτσι ο Λεβαδειακός κράτησε τη νίκη που του... κλειδώνει την παραμονή, την ώρα που ο ΟΦΗ ζει και αναπνέει πλέον, όχι για την τελική κατάταξη του στη Σούπερ Λίγκα, αλλά για τον επαναληπτικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Έστω κι αν αυτός αργεί ακόμα...

Κίτρινες κάρτες: 41' Πετράτσι, 90'+4 Γεωργίου, 90'+4 Στρατηλάτης – 14' Παπάζογλου, 41' Τριποτσέρης, 57' Ροβύθης, 80' Μπαρέιρο

Κόκκινες κάρτες: -

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Γιάχος (Χίου) με βοηθούς τους Μπαλτά (Αχαΐας), Σωτηρόπουλο (Αχαΐας).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Σάββας Παντελίδης): Στρατηλάτης, Μουλόπουλος, Κώτσιος, Χαραλάμπους, Ιντζίδης, Κονέ, Πετράτσι, Βαρέλα (84' Γεωργίου), Μάντζιος, Ορτέγκα (72' Ροτζέριο Μάρτινς), Μιλοσάβλιεβ (90'+3 Μάγκας).

ΟΦΗ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Αγριμάκης, Μπούρμπος (46' Στάθης), Μιλιάζες, Μπαρέιρο, Τριποτσέρης, Ντουντού (63' Κουτσιανικούλης), Μακρής, Κάλαϊτζιτς (80' Νούνιες), Παπάζογλου, Ροβύθης, Ζε Εντουάρδο.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR