Δευτέρα, 10 Φεβρουάριος 2020 13:10

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 2-1: Πικρή ήττα στο 92’ και στο -6 από τη σωτηρία (φωτό)

Γράφτηκε από τον

 

Πικρή ήττα γνώρισε χθες στο Βόλο από τον τοπικό Ολυμπιακό η Καλαμάτα με σκορ 2-1 και παραμένει στην προτελευταία θέση της Football League.

Οι "ερυθρόλευκοι" χτύπησαν στο ξεκίνημα και στο τέλος του αγώνα, παίρνοντας τους τρεις βαθμούς στο 92’ με γκολ του Τσίτα! Ο Τσιάρας στο 3’ είχε ανοίξει το σκορ και στο 31’ ο Μπουσμπίμπα έφερε το ματς στα ίσα για την Καλαμάτα, που κρατούσε μέχρι τις καθυστερήσεις έναν πολύτιμο βαθμό, αλλά τελικά έμεινε με... άδεια χέρια.

Το άσχημο είναι ότι κέρδισαν χθες τόσο το Αιγάλεω, όσο και ο Θεσπρωτός, με συνέπεια η διαφορά από την 10η θέση, που ισοδυναμεί με παραμονή, να αυξηθεί στους έξι βαθμούς. Ακόμα πάντως μένουν 7 αγωνιστικές και η “Μαύρη Θύελλα” που ήταν μαχητική στο Βόλο, μπορεί να σώσει την παρτίδα.

Στο χθεσινό ματς δέχτηκε γκολ στο ξεκίνημα με κοντινό πλασέ του Τσιάρα, ύστερα από κόρνερ του Σκοπελίτη.

Το 1-0 έδωσε ψυχολογία στους γηπεδούχους που απείλησαν στο 18’ με το φάουλ του Κέρη και στο 19’ με σουτ του Κουτσιανικούλη, τα οποία απέκρουσε ο Στεφανάκος, όπως και το πλασέ του Κουτσιανικούλη στο 24’.

Μετά το 20’ η Καλαμάτα ισορρόπησε το ματς και άρχισε να γίνεται επικίνδυνη με τον Μπουσμπίμπα., ο οποίος στο 31’ εκμεταλλεύτηκε το λάθος κοντρόλ του γκολκίπερ Ξενοδόχοφ σε γύρισμα του Ρόκα και με πλασέ ισοφάρισε.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός είχε μια καλή στιγμή με την κεφαλιά του Τσίτα στο 58’ (απέκρουσε ο Στεφανάκος) και η “Μαύρη Θύελλα” με το μακρινό σουτ του Ιντρισι στο 66’ με τον Γιδόπουλο (που αντικατέστησε ένα λεπτό νωρίτερα τον Ξενοδόχοφ) να πέφτει στην αριστερή γωνία και να αποκρούει σωτήρια.

Και εκεί που όλα έδειχναν ότι το ματς θα λήξει ισόπαλο, ήρθε η λύτρωση για τους γηπεδούχους στο 92’, όταν ο Κέρη έστρωσε για τον Μπουτζίκο, ο οποίος από αριστερά σέντραρε και ο Τσίτας με κοντινή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, πανηγυρίζοντας έξαλλα μαζί με τους συμπαίκτες του και τον κόσμο του Ολυμπιακού. Μια νίκη που κρατά τους “ερυθρόλευκους” στο κόλπο της ανόδου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Ξενοδόχοφ (65’ λ.τρ. Γιδόπουλος), Γραικός, Βοσνακίδης (46’ Φαζός), Ρόκας (60’ Κόλα), Μπουτζίκος, Τσιάρας, Σκοπελίτης, Κουτσιανικούλης, Κέρη, Βασιλούδης, Τσίτας.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Στεφανάκος, Χριστοφιλέας, Τόλι, Καντούτσης, Τριποτσέρης, Ζαχαρόπουλος, Πέεφ (58’ Γκιοάτα), Νατσιόπουλος, Ιντρίσι (70’ Αλεξόπουλος), Μπουσμπίμπα, Ηλιόπουλος (76’ Οσμανάγκιτς).