Τρίτη, 11 Φεβρουάριος 2020 18:53

FIFA: Συστήνει ταμείο για τους απλήρωτους ποδοσφαιριστές

Γράφτηκε από τον

Η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σε συνεργασία με την Διεθνή Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών έχει ετοιμάσει ταμείο, από το οποίο θα πληρώνονται ποδοσφαιριστές ομάδων που έχουν πτωχεύσει.

Πάνω από 50 ομάδες σε 20 χώρες έχουν πτωχεύσει τα τελευταία πέντε χρόνια, αφήνοντας πίσω τους αρκετά χρωστούμενα σε ποδοσφαιριστές, σύμφωνα με το Sky Sports. Ομάδες διαλύονται και επανέρχονται με διαφορετική νομική σύσταση χωρίς να αφήσουν περιθώρια σε παίκτες να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους.

Η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σε συνεργασία με την Διεθνή Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών θέλει να βοηθήσει ποδοσφαιριστές που πέφτουν θύματα τέτοιων καταστάσεων συστήνοντας ένα ταμείο το οποίο θα τους εξασφαλίζει μία ασφάλεια.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, έχει διαθέσει 14,6 εκατομμύρια ευρώ για να βοηθήσει απλήρωτους παίκτες της περιόδου 2020-2022. Μάλιστα, επιπλέον 4,5 εκατομμύρια έχουν διατεθεί για την περίοδο 2015-2020.

"Αυτή η συμφωνία και η δέσμευση μας να βοηθήσουμε παίκτες σε δύσκολες καταστάσεις δείχνουν πώς μεταφράζουμε το ρόλο μας ως κυβερνητικό σώμα του ποδοσφαίρου" δήλωσε για την ενέργεια ο Τζιάνι Ινφαντίνο.

 Πηγή: sport24.gr

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ