Πέμπτη, 13 Φεβρουάριος 2020 15:59

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: “Το πιο σημαντικό ματς”, λέει ο Τ. Σακελλαρόπουλος για το ντέρμπι με Πάμισο

Γράφτηκε από τον

Ούτε η φορμαρισμένη Κυπαρισσία μπόρεσε να βάλει τέλος στο αήττητο του Απόλλωνα στο πρωτάθλημα.

Η καλαματιανή ομάδα με γκολ του Παχή στο 94’ επικράτησε το Σάββατο με 2-1 του ΑΟΚ, που μετρούσε εννέα σερί νίκες και αύξησε στους 7 βαθμούς τη μεταξύ τους διαφορά, συνεχίζοντας για μία ακόμα αγωνιστική στο ρετιρέ της Α’ τοπικής. Οχι μόνη όμως, αλλά με συγκάτοικο τον Πάμισο, με τον οποίο θα αναμετρηθεί την Κυριακή στο μεγάλο ντέρμπι κορυφής της 19ης αγωνιστικής.

Οι δύο ομάδες έχουν από 42 βαθμούς και ο νικητής θα πάρει τόσο βαθμολογικό, όσο και ψυχολογικό προβάδισμα.

“Εφόσον παίξαμε με Θουρία και Κυπαρισσία που διεκδικούν το πρωτάθλημα, για εμάς το ματς με τον Πάμισο είναι το πιο σημαντικό του πρωταθλήματος”, εκτιμά ο Τάκης Σακελλαρόπουλος για την αναμέτρηση στη Μεσσήνη. Ο προπονητής του Απόλλωνα δεν θεωρεί ότι με διπλό η ομάδα του θα είναι φαβορί. “Αν κερδίσουμε θα έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα για τον τίτλο”, λέει και ξεκαθαρίζει ότι: “Θέλουμε να μείνουμε στην κορυφή και στόχος είναι μόνο η νίκη”. Ο ικανός τεχνικός εκτιμά μάλιστα ότι ακόμα και η Κυπαρισσία που είναι στο -7 από την κορυφή δεν έχει μείνει εκτός διεκδίκησης του τίτλου, μιας και απομένουν αρκετές αγωνιστικές και υπάρχουν και τα ντέρμπι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Απόλλωνας έχει με 38 γκολ την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος και ακολουθούν με 35 ο Πάμισος και η 8η στη βαθμολογίας Α.Ε. Μάνης. Οι καλαματιανοί έχουν σχεδόν και ίδιες αμυντικές επιδόσεις με τους Νησιώτες, Εννέα φορές έχει παραβιαστεί η εστία του Απόλλωνα και δέκα του Παμίσου. Την καλύτερη άμυνα στην Α’ τοπική με 3 γκολ έχει ο Πανθουριακός.

Η... γκάφα με Δαλκαφούκη

Τον πρώτο του σκόρερ με 11 γκολ Βασίλη Δαλκαφούκη ενδέχεται να χάσει ο Απόλλωνας μέχρι το τέλος της σεζόν.

Οχι λόγω τραυματισμού, αλλά... γκάφας με το δελτίο του παίκτη που πήρε μεταγραφή στο Νέο Αρι για να εκτίσει την ποινή του, με σκοπό να επιστρέψει άμεσα στον Απόλλωνα.

Ενα λάθος όμως, έχει μπλοκάρει την επιστροφή στον Απόλλωνα και ο παίκτης μπορεί να μείνει μέχρι το καλοκαίρι στο Νέο Αρι!

Να σημειωθεί ότι ανάλογη τακτική (μεταγραφή μιας εβδομάδας για να ξεχρεώνουν οι παίκτες) έχουν ακολουθήσει και άλλες ομάδες στο παρελθόν, αφού τους το επιτρέπει ο νόμος και υπάρχει συνεννόηση με άλλες ομάδες. Και όχι μόνο τη φετινή σεζόν, αλλά και τις προηγούμενες. Οι μεταγραφές αυτές δεν βγαίνουν στη δημοσιότητα και δεν θα υπήρχε θέμα ούτε με το Δαλκαφούκη, αν δεν γινόταν αυτό το μπέρδεμα...