Δευτέρα, 17 Φεβρουάριος 2020 14:05

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΤΡΙΓΛΙΑ 1-0: Ζωντανή για την παραμονή με τύχη και Οσμάναγκιτς (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΤΡΙΓΛΙΑ 1-0: Ζωντανή για την παραμονή με τύχη και Οσμάναγκιτς (φωτό)

 

Με γκολ του Οσμάναγκιτς στο 27' και με μπόλικη τύχη η Καλαμάτα νίκησε το Σάββατο με 1-0 την Τρίγλια στο ντέρμπι των ουραγών στη Football League και έμεινε ζωντανή στη μάχη για την παραμονή, μειώνοντας στους τρεις βαθμούς τη διαφορά από την 10η σωτήρια θέση.

Η "Μαύρη Θύελλα" δεν ήταν καλή, αλλά είχε σύμμαχο τα... δοκάρια (δύο φορές τα σημάδεψαν οι φιλοξενούμενοι) και σε καλή μέρα τον Γιάννη Ματζάρη στο ντεμπούτο του κάτω από τα γκολπόστ. Ο τερματοφύλακας της Καλαμάτας όσες φορές χρειάστηκε κράτησε το μηδέν και έτσι το γκολ του Οσμάναγκιτς στην πρώτη ευκαιρία των γηπεδούχων στο παιχνίδι έκανε τη διαφορά. Η Τρίγλια παρότι ουραγός, ήταν από τις καλύτερες ομάδες που πέρασαν φέτος από το Δημοτικό Στάδιο και αδικείται από τη βαθμολογική της θέση.

Η ομάδα της Χαλκιδικής με κορυφαίο τον Ευθυμιάδη, που έκανε ότι ήθελε μέσα στο γήπεδο, είχε συνολικά εφτά ευκαιρίες και κέρδισε τις εντυπώσεις, όχι όμως και τους βαθμούς. Αν και από το 79' αγωνίστηκε με αριθμητικό πλεονέκτημα λόγω αποβολής του Χριστοφιλέα με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Η Καλαμάτα με νύχια και με... δόντια, κράτησε το προβάδισμα και άκουσε με ανακούφιση το τελευταίο σφύριγμα από την Ελένη Αντωνίου.

Αυτή ήταν η δεύτερη σερί εντός έδρας νίκη μετά το 1-0 με τον Διαγόρα, πάλι με σκόρερ τον Οσμάναγκιτς και ακολουθεί το νέο εντός έδρας την Κυριακή με αντίπαλο την Καβάλα (3 μ.μ., ζωντανά από την ΕΡΤ 3). Για να έρθει όμως η νίκη θα πρέπει η Καλαμάτα να ξεχάσει την εμφάνιση με την Τρίγλια, διότι δεν μπορεί σε κάθε παιχνίδι να στέκεται το ίδιο τυχερή.

Ευκαιρίες η Τρίγλια, γκολ η Καλαμάτα

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στο ματς και μόλις στο 6' προειδοποίησαν από στημένη φάση. Ο Ευθυμιάδης εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο προωθημένος Σγουρής πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού.

Η Καλαμάτα δεν "ξύπνησε" από το δοκάρι, με την Τρίγλια να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο και να πιέζει ψηλά Στο 14' άγγιξε ξανά το γκολ, όταν ο Σαρβανίδης με κάθετη πάσα έβγαλε τετ α τετ με τον Ματζάρη τον Ντούνγκα, ο οποίος απέφυγε τον γκολκίπερ, αλλά σε κενή εστία πλάσαρε πολύ άσχημα άουτ!

Στο 27' ο Μπουσμπίμπα από δεξιά μπήκε στην περιοχή και με συρτή σέντρα βρήκε τον επερχόμενο Οσμάναγκιτς, ο οποίος με πλασέ νίκησε τον Παλαβράκη και έκανε το 1-0 κόντρα στη ροή της αναμέτρησης!

Στο 39' η Ζώτος τροφοδότησε μέσα στην περιοχή τον Ντούνγκα που πλάσαρε, αλλά ο Ματζάρης απέκρουσε σωτήρια. Στο 44' ο κακός προχθές Τόλι δεν απομάκρυνε σωστά την μπάλα από την περιοχή και ο Ευθυμιάδης που έγινε κάτοχος, αφού απέφυγε δύο αντιπάλους σούταρε για να αποκρούει ξανά δύσκολα στην αριστερή του γωνία ο Ματζάρης.

Αν έχεις... τύχη

Η Τρίγλια ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο με δοκάρι. Στο 49' από σέντρα του Ζώτου από δεξιά, η μπάλα έφθασε στον Ευθυμιάδη που έπιασε το δυνατό σουτ με την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του ανήμπορου να κάνει κάτι σε αυτή τη φάση Ματζάρη!

Στο 53' ο έμπειρος Ναζλίδης που παρά τα παραπανίσια κιλά είναι ένας ποιοτικός παίκτης, επιχείρησε να σκοράρει με σουτ εκτός περιοχής, αλλά ο τερματοφύλακας της Καλαμάτας ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε στη δεξιά του γωνία. Η Καλαμάτα αδυνατούσε όχι μόνο να δημιουργήσει ευκαιρίες, αλλά και να κρατήσει μπάλα.

Στο 61' ο Νίκος Αναστόπουλος έκανε την πρώτη κίνηση από τον πάγκο, περνώντας τον Αλεξόπουλο στη θέση του αρνητικού Ιντρίσι. Η είσοδος του μαχητικού Αλεξόπουλου βοήθησε κάπως την Καλαμάτα, αφού οι φιλοξενούμενοι δεν κυκλοφορούσαν τόσο άνετα την μπάλα από την άμυνα.

Στο 67' ο Οσμάναγκθτς μετά από ωραία ενέργεια έδωσε μέσα στην περιοχή για τον Μπουσμπίμπα που σκόραρε, αλλά η βοηθός Μαρία Δέτση είχε σηκώσει νωρίς το σημαιάκι για οφσάιντ.

Στο 69' ο Οσμάναγκιτς επιχείρησε τεχνικό πλασέ εκτός περιοχής, με την μπάλα να περνά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Κράτησε με δέκα παίκτες

Στο 79' ο Χριστοφιλέας είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Ναζλίδη και αποβλήθηκε, με την απόφαση αυτή να προκαλεί και ρίψεις αντικειμένων από την βόρεια εξέδρα.

Η Καλαμάτα κλείστηκε ακόμα περισσότερο για να κρατήσει το 1-0 και τα κατάφερε, αφού στο 92' το σουτ του Λεμονή από το ημικύκλιο της περιοχής πέρασε άουτ.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Mατζάρης, Τόλι, Κωνσταντινόπουλος, Γκιοατά, Τριποτσέρης, Χριστοφιλέας, Οσμάναγκιτς (82' Νάσερ), Ζαχαρόπουλος, Ηλιόπουλος (86' Καντούτσης), Ιντρίσι (61' Αλεξόπουλος), Μπουσμπίμπα.

ΤΡΙΓΛΙΑ: Παλαβράκης, Κουρέλλας (82' Μαντζίδης), Μιλκούδης, Σγουρής, Ζώτος (87' Παπαδημητρίου), Παπαστεριανός, Σαρβανίδης (65' Λεμονής), Ευθυμιάδης, Μπρίτο, Ντούνγκα, Ναζλίδης.