Δευτέρα, 31 Μάρτιος 2014 19:35

Μεταναστεύει... βόρεια η βία των γηπέδων, νεκρός οπαδός της Τζουργκάρντεν στη Σουηδία

Γράφτηκε από τον

Δεν είναι ό,τι πιο σύνηθες στη Σουηδία να υπάρχουν τέτοιας μεγάλης έκτασης επεισόδια, πόσω μάλλον αυτά να αφήνουν πίσω τους και έναν νεκρό! Σκεφτείτε μόνο πως πριν από δύο χρόνια οπαδός εισέβαλε στο γήπεδο και έσπρωξε τον τερματοφύλακα και η ομάδα τιμωρήθηκε με αφαίρεση τριών βαθμών...

Όπως και να 'χει, έγινε και αυτό, με τους Σκανδιναβούς να είναι συγκλονισμένοι την επομένη της τραγωδίας που ένας 40χρονος, πατέρας δύο παιδιών, φίλαθλος της Τζουργκάρντεν έχασε τη ζωή του την ώρα που πήγαινε στο γήπεδο να δει την αγαπημένη του ομάδα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν στη Σουηδία, λοιπόν, ο άτυχος άνδρας ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από οπαδούς της Χέλσινγκμποργκ έχοντας δεχθεί πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι. Άμεσα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ωστόσο λίγο μετά τις 16.00 της Κυριακής (30/3) ανακοινώθηκε ότι έχασε τη μάχη για τη ζωή, έχοντας υποκύψει στα τραύματά του.

Για το συγκεκριμένο γεγονός μίλησε ο αθλητικός διευθυντής των γηπεδούχων Γέσπερ Γιάνσον, που είπε: «Είναι μια πολύ δυσάρεστη μέρα. Ήταν κάτι περισσότερο από τραγικό αυτό που συνέβη, τόσο για την οικογένεια του θύματος όσο για το ποδόσφαιρο και όλη την κοινωνία».

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS