Πέμπτη, 20 Φεβρουάριος 2020 15:22

Europa League: Την Αρσεναλ υποδέχεται απόψε ο Ολυμπιακός

Γράφτηκε από τον
Europa League: Την Αρσεναλ υποδέχεται απόψε ο Ολυμπιακός

 

Σημαντική ευκαιρία να συνεχίσει την ευρωπαϊκή του... περιπέτεια μέσω του Europa League, έχει ο Ολυμπιακός, που φιλοξενεί σήμερα (22:00) την Αρσεναλ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», στην πρώτη αναμέτρηση για την «φάση των 32» του θεσμού.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα υποδεχθούν τους Λονδρέζους με πολύ καλή ψυχολογία, δεδομένου ότι παραμένουν αήττητοι στο ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ από την πλευρά τους οι «κανονιέρηδες» χαρακτηρίζονται για την αστάθεια τους.

Ακριβώς σ΄ αυτό το σημείο, έγκειται και η ευκαιρία του Ολυμπιακού, που εάν βρεθεί σε καλή βραδιά μπορεί να βάλει ακόμη και ισχυρές βάσεις πρόκρισης, εν΄ όψει του επαναληπτικού στο Λονδίνο την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα για τον καταρτισμό της 11αδας και γνωρίζει καλά πως εάν οι Σεμέδο, Μπουχαλάκης και Βαλμπουενά, έχουν καλή απόδοση, τότε η ομάδα του θα έχει την δυνατότητα να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό. Από την πλευρά της αγγλικής ομάδας, το Europa League -και μάλιστα η κατάκτηση του- μοιάζει μονόδρομος για συμμετοχή στο νέο Champions League, καθώς στο πρωτάθλημα απογοητεύει. Η ποδοσφαιρική ποιότητα στην ομάδα του Σωκράτη Παπασταθόπουλου είναι οφθαλμοφανής, όμως τα ζητήματα που καλείται να λύσει ο Μικέλ Αρτέτα είναι ισχυρότερα και σχετίζονται -κυρίως- με την ψυχολογία και την ομοιογένεια. Σε κάθε περίπτωση, αναμένεται μία άκρως ενδιαφέρουσα αναμέτρηση, για την οποία δεν χωρούν προβλέψεις εκ του ασφαλούς.

Να σημειωθεί ότι από την φάση των «32» εισάγεται στο UEL η χρήση της τεχνολογίας VAR,όπως είχε αποφασίσει τον Σεπτέμβριο η UEFA. Από το υπόλοιπο πρόγραμμα, ξεχωρίζει η προσπάθεια της Ιντερ, που θα επιδιώξει να πάρει προβάδισμα στην Βουλγαρία φιλοξενούμενη από την Λουντογκόρετς, ενώ με ανάλογο στόχο, ο Αγιαξ ταξίδεψε στην Ισπανία για ν΄ αντιμετωπίσει την εκπληκτική εφέτος, Χετάφε. Παράλληλα, η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ, δοκιμάζεται στο Βέλγιο με την Μπριζ που εντυπωσιάζει στο βελγικό πρωτάθλημα, αλλά είναι μία... σκάλα κάτω από τους «κόκκινους διάβολους»,

Οσον αφορά στους Ελληνες της διοργάνωσης, ο Κάρλος Ζέκα θα φιλοξενήσει με την Κοπεγχάγη την Σέλτικ, σ΄ ένα από τα πιο αμφίρροπα «ζευγάρια», ενώ ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος και ο Ανδρέας Σάμαρης, έχουν δύσκολη αποστολή με την Μπενφίκα στην Ουκρανία και με αντίπαλο την Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Επίσης, ο ΑΠΟΕΛ που δεν θυμίζει την ομάδα του πρόσφατου παρελθόντος, υποδέχεται την Βασιλεία σε μία ανοικτή αναμέτρηση.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

(7.55 μ.μ.)

Κοπεγχάγη (Δανία)-Σέλτικ (Σκωτία)

Κλουζ (Ρουμανία)-Σεβίλη (Ισπανία)

Αϊντραχτ Φρανκφούρτης (Γερμανία)-Σάλτσμπουργκ (Αυστρία)

Μπριζ (Βέλγιο)-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία)

Λουντογκόρετς (Βουλγαρία)-Ίντερ (Ιταλία)

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)-Μπενφίκα (Πορτογαλία)

Σπόρτινγκ Λισαβώνας (Πορτογαλία)-Μπασακσεχίρ (Τουρκία)

Χετάφε (Ισπανία)-Άγιαξ (Ολλανδία)

(10 μ.μ.)

Γουλβς (Αγγλία)-Εσπανιόλ (Ισπανία)

Λεβερκούζεν (Γερμανία)-Πόρτο (Πορτογαλία)

ΑΠΟΕΛ (Κύπρος)-Βασιλεία (Ελβετία)

Ολυμπιακός (Ελλάδα)-Άρσεναλ (Αγγλία)

Αλκμάαρ (Ολλανδία)-Λίντσερ (Αυστρία)

Βόλφσμπουργκ (Γερμανία)-Μάλμε (Σουηδία)

Ρόμα (Ιταλία)-Γάνδη (Βέλγιο)

Ρέιντζερς (Σκωτία)-Μπράγκα (Πορτογαλία)

Οι επαναληπτικοί θα διεξαχθούν στις 27 Φεβρουαρίου, εκτός από την αναμέτρηση Μπράγκα-Ρέϊντζερς, που θα γίνει μία ημέρα νωρίτερα.