Σάββατο, 22 Φεβρουάριος 2020 13:37

Α1 ΤΟΠΙΚΗ: Με Ολυμπιακό η πρωτοπόρος Ομόνοια, δύσκολη έξοδος για Πεταλίδι

Γράφτηκε από τον

Με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας θα αναμετρηθεί την Κυριακή η Ομόνοια, στην κοινή τους έδρα το "Γ. Λουκαρέας".

Η πρωτοπόρος της Α1 τοπικής χρειάζεται τη νίκη ώστε να μείνει στην κορυφή, καθώς καραδοκεί ο Απόλλωνας Πεταλιδίου που έχει ένα βαθμό λιγότερο από την Ομόνοια. Η ομάδα του Γιώργου Αργυρόπουλου, εκτός από την άνοδο,, θέλει και τον τίτλο και γι΄αυτό θα μπει αποφασισμένη από τον πρώτο λεπτό στο καλαματιανό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, που μπορεί να μην έχει βλέψεις ανόδου, αλλά δεν παύει να είναι επικίνδυνος.

Το Πεταλίδι θα μπει στον αγωνιστικό χώρο του "Π. Μπαχράμης" γνωρίζοντας τα αποτελέσματα των υπολοίπων ομάδων, αφού το ματς με τον Ηρακλή Καλαμάτας, θα ξεκινήσει στις 6.30 το απόγευμα και είναι αυτό με το οποίο θα ολοκληρωθεί η 19η αγωνιστική.

Οι γηπεδούχοι με 27 βαθμούς έχουν ουσιαστικά τεθεί εκτός διεκδίκησης της ανόδου, μιας και απέχουν 8 βαθμούς από την τρίτη θέση, που δίνει το τελευταίο εισιτήριο της ανόδου. Αντίθετα το Πεταλίδι με 38 βαθμούς κρατά την τύχη στα χέρια του και ελπίζει και για το πρωτάθλημα.

Ο Απόλλωνας είναι στο +3 από τον τρίτο Παπαφλέσσα Χώρας και στο +4 από το Νέο Αρι, που έχασε έδαφος με την ήττα στο γήπεδό του από τον Πανιώνιο.

Χώρα και Νέος Αρις, θα αναμετρηθούν με ομάδες που "καίγονται" για βαθμούς ώστε να μείνουν στην Α1 τοπική, με τη διαφορά ότι ο Παπαφλέσσας θα παίξει στην έδρα του. Συγκεκριμένα, θα υποδεχτεί τον Αστέρα Αρφαρών, που προέρχεται από ήττα από τον ουραγό Ηρακλή Κυπαρισσίας.

Ο Νέος Αρις θα παίξει στο γήπεδο της Δυτικής Παραλίας με την ΑΕΚ Καλαμάτας, η οποία έκανε διπλό στο Δώριο και έπιασε τον Αστέρα στους 17 βαθμούς. Τρεις βαθμούς περισσότερους από ΑΕΚ και Αστέρα,, έχει ο Χανδριναϊκός που θα υποδεχτεί στο γήπεδο του Σουληναρίου τον Πανιώνιο, ο οποίος είναι σε ανοδική πορεία και ισοβαθμεί στην 6η θέση με Ηρακλή Καλαμάτας και Δώριο.

Ολα τα παραπάνω ματς θα διεξαχθούν αύριο Κυριακή. Σήμερα θα γίνουν δύο αγώνες. Στην Κυπαρισσία ο τοπικός Ηρακλής θα υποδεχτεί το Δώριο και στην Κορώνη η Θύελλα Χαρακοπιού τον Α.Ο. Φυτειάς.

Ο Ηρακλής έχει δύο νίκες στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές και αν κάνει και τρίτη, θα φθάσει στους 11 βαθμούς και θα ελπίζει πλέον σε παραμονή!

Ο Α.Ο. Φυτειάς με 16 βαθμούς είναι προτελευταίος και θα τα δώσει όλα για ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στη Θύελλα, η οποία είναι στο -3 από την προνομιούχο τριάδα και δεν έχει περιθώρια για απώλειες.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Σάββατο

Ηρακλής Κυπαρισσίας – Δώριο

Γήπεδο Κυπαρισσίας

Ρέκκας, Βανικιώτης, Χ. Μπουρίκας

Θύελλα Χαρακοπιού – Α.Ο. Φυτειάς

Γήπεδο Κορώνης

Σκόρδος, Αδαμόπουλος, Γάκης

Κυριακή

Παπαφλέσσας Χώρας – Αστέρας Αρφαρών

Γήπεδο Χώρας

Κασκάνης,, Ρηγόπουλος, Βανικιώτης

Ολυμπιακός Καλαμάτας – Ομόνοια

Γήπεδο “Γ. Λουκαρέας”

Σκόρδος, Ταβουλαρέας, Μπαρδής

ΑΕΚ Καλαμάτας – Νέος Αρις

Γήπεδο Δυτικής Παραλίας

Σερεμέτης Τσουκάλη, Καραμπέτσος

Χανδριναϊκός – Πανιώνιος Καλαμάτας

Γήπεδο Σουληναρίου

Γκούμας, Τζεμαλάι, Τάγαρης

Ηρακλής Καλαμάτας – Απόλλωνας Πεταλιδίου

Γήπεδο “Π. Μπαχράμης”

Η. Νικολόπουλος, Λιανός, Γαϊτάνης

* Ολα τα ματς θα ξεκινήσουν στις 3.30 μ.μ,. εκτός από το Ηρακλής Καλαμάτας – Απόλλωνας Πεταλιδίου (6.30 μ.μ.)

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 18 αγώνες)

1. Ομόνοια 38-12 39

2. Απόλλωνας Πεταλιδίου 36-17 38

3. Παπαφλέσσας Χώρας 32-19 35

4. Νέος Αρις 30-18 34

5. Θύελλα Χαρακοπιού 35-23 32

6. Ηρακλής Καλαμάτας 33-27 27

-. Δώριο 36-27 27

-. Πανιώνιος Καλαμάτας 27-33 27

9. Ολυμπιακός Καλαμάτας 26-31 23

10. Χανδριναϊκός 20-32 20

11. Αστέρας Αρφαρών 24-42 17

-. ΑΕΚ Καλαμάτας 24-38 17

13. Α.Ο. Φυτειάς 22-31 16

14. Ηρακλής Κυπαρισσίας 18-52 8