Δευτέρα, 24 Φεβρουάριος 2020 12:07

ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΚΑΒΑΛΑ 0-1: Σφίγγει η θηλιά του υποβιβασμού (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΚΑΒΑΛΑ 0-1: Σφίγγει η θηλιά του υποβιβασμού (φωτό)

 

Ενα μικρό... θαύμα ψάχνει η Καλαμάτα για να παίζει και τη νέα χρονιά στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Η “Μαύρη Θύελλα” σ’ ένα ματς “τελικό” στο Δημοτικό Στάδιο γνώρισε χθες οδυνηρή ήττα με 1-0 από την Καβάλα και είδε τη θηλιά του υποβιβασμού στη Γ’ εθνική να σφίγγει περισσότερο, μετά και τη νίκη του Αιγάλεω επί των Τρικάλων. Η διαφορά από την 10η θέση που οδηγεί σε παραμονή στη Football League αυξήθηκε στους 6 βαθμούς και ενώ απομένουν πέντε αγωνιστικές για το φινάλε και τρία εκτός έδρας παιχνίδια! Η Καλαμάτα σ’ ένα ακόμα κρίσιμο παιχνίδι δεν ήταν καλή. Με την Τρίγλια την έσωσαν τα δοκάρια και ο Μάτζαρης, αλλά κάθε μέρα δεν θα είναι του... Αϊ – Γιαννιού

Η ανώτερη Καβάλα με γκολ του Μαϊνδανού στο 50' πήρε τους τρεις βαθμούς και ελπίζει για άνοδο, μειώνοντας στους 4 τη διαφορά από τη δεύτερη θέση.

Αντίθετα η Μεσσηνιακή ομάδα παραμένει στην προτελευταία θέση και το χειρότερο είναι ότι δεν δείχνει σημάδια βελτίωσης. Για μία ακόμα φορά δεν είχε το απαιτούμενο πάθος, την ενέργεια, αλλά και τον τρόπο να απειλήσει την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος. Αν σε αυτό προσθέσουμε το άγχος και την πίεση για τη νίκη σε συνδυασμό με τη ανωτερότητα του αντιπάλου, γίνεται κατανοητό το 0-1.

Στο χθεσινό ματς, μετά από ένα κακό ποιοτικά πρώτο ημίχρονο χωρίς συγκινήσεις, η Καβάλα μπήκε αποφασισμένη στο δεύτερο 45λεπτο και αφού προειδοποίησε με το δοκάρι του Μαρκόπουλου στο 47’ βρήκε το γκολ με τον καλύτερο παίκτη του αγώνα, τον αμυντικό Μαϊνδανό στο 50’. Στη συνέχεια διαχειρίστηκε το προβάδισμα και η Καλαμάτα παρά την αλλαγή του σχηματισμού και την είσοδο του νεοαποκτηθέντα Τιάγκο, δεν μπόρεσε να σώσει το βαθμό.

Το 0-1 “έκοψε” τα πόδια των γηπεδούχων, που αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν.

Ηταν άλλωστε ένα παιχνίδι που φαινόταν ότι όποιος σκοράρει πρώτος, θα πάρει και τους τρεις βαθμούς.

Η Καβάλα ήταν ανώτερη ομάδα, με την Καλαμάτα να προσπαθεί να απειλήσει με στημένες φάσεις ή μακρινές μεταβιβάσεις και όχι με συνδυαστικό ποδόσφαιρο. Οι απουσίες των τραυματιών Μπουσμπίμπα και Ηλιόπουλου, όπως και ο τραυματισμός του Ιντρίσι έπαιξαν ρόλο, αλλά δεν αποτελούν δικαιολογία για την εικόνα που είδαμε. Γι’ αυτό και ο κόσμος αποδοκίμασε μετά την ήττα - “μαχαιριά”.

“Σούπα” το πρώτο ημίχρονο

Το ματς στο πρώτο ημίχρονο έμοιαζε με “σούπα” και μάλιστα... ανάλατη. Πολλές διακοπές για φάουλ ή τραυματισμούς και καθόλου ποδόσφαιρο. Η πρώτη καλή στιγμή καταγράφηκε στο 24’ με την ατομική προσπάθεια και σουτ του Αλεξόπουλου που μπλόκαρε ο Δήμιζας. Ενα λεπτό αργότερα ο Ιντρίσι τραυματίστηκε και στη θέση του πέρασε ο Πετσίτης που σούταρε στο 32’ εντός περιοχής, όμως η μπάλα κόντραρε στον Λ. Ορφανίδη.

Η Καβάλα έκανε για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία της στα καρέ του Στεφανάκου, στο 35’ όταν ο Πέτρ. Ορφανίδης βρέθηκε αφύλακτος μέσα στην περιοχή, αλλά ο Τριποτσέρης πρόλαβε και έκανε το.. σωτήριο τάκλιν.

Στο 42’ από κάθετη πάσα του Τριανταφυλλάκη, ο μαχητικός Αλεξόπουλος σούταρε μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα κόντραρε στον Κουτσούμπα και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ.

Δοκάρι, 0-1 και... τέλος

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου είδαμε άλλο παιχνίδι. Η Καβάλα μπήκε αποφασισμένη για το διπλό και στο 47’ άγγιξε το γκολ. Ο Λαζ. Ορφανίδης εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Μαρκόπουλος πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας, όμως η μπάλα χτύπησε στο κάθετο δοκάρι!

Στην επόμενη ευκαιρία όμως, οι Αργοναύτες σκόραραν χάρη στη συνεργασία των δύο τους μπακ. Στο 50’ ο Πετρ. Ορφανίδης από δεξιά γύρισε στο δεύτερο δοκάρι για τον Μαϊνδανό που με δυνατό σουτ έβαλε τα... χέρια του Στεφανάκου και την μπάλα στα δίχτυα! Ενα γκολ που άλλαξε τη ψυχολογία του αγώνα.

Η Καλαμάτα χρειάστηκε 17 λεπτά μετά το 0-1 για να απειλήσει. Στο 67’ με το φάουλ του Νατσιόπουλου από πλάγια θέση, με την μπάλα να περνά απ’ όλους και να καταλήγει άουτ από το κάθετο δοκάρι.

Ο Νίκος Αναστόπουλος στο 68’ έκανε αλλαγή στην... αλλαγή με τον Τιάγκο στη θέση του Πετσίτη σε μια προσπάθεια να τονώσει την επίθεση, δίνοντας στήριγμα στον μαχητικό Αλεξόπουλο. Ο Παύλος Δερμιτζάκης απάντησε από τον πάγκο με Παπαδόπουλο, Παπαστεριανό ώστε να “κλειδώσει” τη νίκη και τα κατάφερε.

Η Καλαμάτα δεν μπορούσε σε κανονική ροή αγώνα να βρει ευκαιρία. Και η επόμενη στιγμή της ήταν πάλι από στατική φάση.

Ο Νατσιόπουλος στο 88’ επιχείρησε να αιφνιδιάσει με απευθείας εκτέλεση φάουλ από αριστερά τον Δήμιζα, που έπεσε όμως στη δεξιά του γωνία και απέκρουσε στην τελευταία απόπειρα για την ισοφάριση.

Με λάθη η διαιτησία του Ανδριανού από την Αχαία, που είχε βοηθούς τους Κακαφώνη από τον ίδιο σύνδεσμο και τον Καραλή από την Ηλεία.

Από την Καλαμάτα διασώθηκαν οι Κωνσταντινόπουλος (αριστερό μπακ) και Γκιοατά, (σέντερ μπακ) ενώ από την Καβάλα ξεχώρισε ο Μαϊνδανός που ανεβοκατέβαινε όλη την αριστερή πλευρά και ο Πετρ. Ορφανίδης.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Στεφανάκος, Τόλι, Κωνσταντινόπουλος, Γκιοατά, Τριποτσέρης, Ζαχαρόπουλος, Οσμάναγκιτς, Νατσιόπουλος, Ιντρίσι (27’ λ.τρ. Πετσίτης, 68’ Τιάγκο), Τριανταφυλλάκης (78’ λ.τρ. Πανάγου), Αλεξόπουλος.

ΚΑΒΑΛΑ: Δήμιζας, Γαβριηλίδης, Μαρκόπουλος, Κέρθι, Λ. Ορφανίδης (84’ Αρναούτογλου), Καθάρειος (64’ Παπαδόπουλος), Στίκας, Μαϊνδανός, Πετρ. Ορφανίδης, Κουτσούμπας, Σκαθαρούδης (77’ Παπαστεριανός).

Αναστόπουλος: “Είχαμε έναν διαιτητή να τον πιεις στο... ποτήρι”

Ασχημο χαρακτήρισε το αποτέλεσμα στη συνέντευξη Τύπου ο Νίκος Αναστόπουλος, λέγοντας ότι “Δεν έπρεπε να κερδίσουμε, αλλά ούτε και να χάσουμε. Ηταν ένα παιχνίδι που όποιος έβαζε πρώτος γκολ θα κέρδιζε. Η Καβάλα στο μοναδικό της σουτ σκόραρε”. Ο τεχνικός της Καλαμάτας στη συνέχεια στάθηκε στις απουσίες, αλλά και στη διαιτησία του Ανδριανού από την Αχαΐα.

“.Είχαμε 6 καθοριστικές απουσίες, χωρίς να αποτελεί δικαιολογία ή ότι τα παιδιά που έπαιξαν δεν προσπάθησαν. Αν σκοράραμε πρώτοι, η εξέλιξη θα ήταν διαφορετική. Είχαμε επίσης και έναν διαιτητή να τον πεις στο ποτήρι. Για να πάρουμε φάουλ έπρεπε να βγάλουμε αίμα. Τέτοιο πράγμα δεν το έχω συναντήσει. Θα δούμε τη συνέχεια, γιατί και ο πόντος σήμερα θα ήταν χρυσάφι”. Ο Νίκος Αναστόπουλος είπε ακόμα ότι οι παίκτες του είχαν τρομερό άγχος, περισσότερο και από την Τρίγλια και φάνηκε μετά το 0-1, που η ομάδα δεν ήταν ίδια όσο ο αγώνας ήταν στο 0-0 γιατί φοβόταν μην κάνει λάθος, λόγω και της δυσκολίας στο γκολ. Σε ερώτηση της “Ε” πόσες νίκες χρειάζονται στις εναπομείναντες πέντε αγωνιστικές, απάντησε ότι “Δεν θα μπούμε στην αριθμητική, παιχνίδι με παιχνίδι”.

Ο ποδοσφαιριστής της Καλαμάτας Μιχάλης Ζαχαρόπουλος εμφανώς στεναχωρημένος από την ήττα, δεν είχε διάθεση για αναλύσεις και ζήτησε συγνώμη από τον κόσμο.

Στον αντίποδα ο Παύλος Δερμιτζάκης, που έχει αγωνιστεί στην Καλαμάτα, είπε ότι: ‘Γνωρίζαμε ότι θα είναι ένα δύσκολο ματς με τεράστια βαθμολογική σημασία. Ξέραμε ότι ο αντίπαλός μας θα έχει άγχος και πίεση και θέλαμε να το εκμεταλλευτούμε ώστε να σκαρφαλώσουμε στη βαθμολογία και να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο.

Στο πρώτο ημίχρονο το ματς ήταν μοιρασμένο. Η Καλαμάτα μέχρι το 25’ το έλεγχε και στη συνέχεια ισορροπήσαμε, αλλά κάναμε αβίαστα λάθη. Δεν ήμασταν καλοί και το είπαμε στο ημίχρονο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πάρα πολύ καλοί. Είχαμε δοκάρι, γκολ και παρότι ο αντίπαλος άλλαξε σχηματικό ανταποκριθήκαμε στην πίεση και κρατήσαμε το σκορ”.

Ο κ. Δερμιτζάκης είπε ότι η Καλαμάτα παίζει συνεχώς με πίεση και αυτό δεν είναι καλό, αλλά εκτίμησε ότι θα βρει το δρόμο της γιατί είναι μεγάλη ομάδα.