Δευτέρα, 24 Φεβρουάριος 2020 18:12

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ – ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 1-3: Ζωντανή στη μάχη του τίτλου με σπουδαίο διπλό (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα της Α’ τοπικής έβαλε η Κυπαρισσία με τη τεράστια νίκη που πέτυχε το Σάββατο στο γήπεδο του Μεσσηνιακού “Σταύρος Παπαδόπουλος”, όπου κέρδισε με 3-1 τον Πανθουριακό.

Ο Α.Ο.Κ. πλησίασε στον έναν βαθμό τον προχθεσινό αντίπαλο του και συνεχίζει να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες του για τη διεκδίκηση του τίτλου στην Α’ τοπική, παρότι είναι 4 βαθμούς πίσω από τον δεύτερο Απόλλωνα και 7 από τον πρωτοπόρο Πάμισο. Υπάρχουν ακόμη 10 παιχνίδια και όλα μπορούν να συμβούν, με τη Κυπαρισσία να δείχνει με το προχθεσινό σπουδαίο διπλό μέσα στην έδρα του αντιπάλου της, ότι εξακολουθεί να κυνηγάει την πρώτη θέση με όλες της τις δυνάμεις. Σε αυτό βοηθάει και το γεγονός ότι έχει πιο βατό πρόγραμμα σε σχέση με τις ομάδες που βρίσκονται σε τροχιά τίτλου. Βέβαια έχει μπροστά της δύο δύσκολα παιχνίδια σε δύο αγωνιστικές θα υποδεχτεί την Εράνη και την επόμενη θα μεταβεί στη Μεσσήνη να αναμετρηθεί με τον Πάμισο.

Ο Πανθουριακός υπέστη τη δεύτερη ήττα του στο πρωτάθλημα και μάλιστα εντός έδρας, από τη συνδιεκδικήτρια του τίτλου Κυπαρισσία, η οποία του “έσπασε” το σερί 7 αγωνιστικών (6 νίκες, μία ισοπαλία) και πλέον θα πρέπει να προσέξει στα επόμενα ματς ώστε να μην έχει απώλειες αν θέλει να παραμείνει μέσα στο παιχνίδι για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Μάλιστα την ερχόμενη αγωνιστική πάει στη Μεσσήνη να αντιμετωπίσει τον Πάμισο σε ένα ακόμη ντέρμπι, που θα κρίνει πολλά σε ότι αφορά την πρωτιά. Στα αρνητικά για την ομάδα της Θουρίας καταγράφεται το ότι δέχτηκε τρία γκολ σε ένα παιχνίδι για πρώτη φορά φέτος, ενώ σε 19 αγώνες είχε δεχτεί 4 τέρματα.

Στο παιχνίδι του Σαββάτου, η Κυπαρισσία ευτύχησε να πάρει προβάδισμα στο σκορ στις αρχές των δύο ημιχρόνων και αυτό την έβαλε σε θέση οδηγού, σε ότι αφορά τη διεκδίκηση της νίκης. Παρότι ο αντίπαλος της μείωσε γρήγορα, αυτό δεν ήταν αρκετό για να την απειλήσει με απώλεια βαθμών, όπως φάνηκε στην εξέλιξη. Βέβαια σημαντικά ήταν τα λάθη στην άμυνα του Πανθουριακού, που εκμεταλλεύτηκε άριστα η Τριφυλιακή ομάδα και έφτασε στην επικράτηση.

Φάσεις – γκολ

Στο 7’ ο Μπουτσικάκης εκτέλεσε φάουλ σχεδόν από το κέντρο του γηπέδου και πλάγια στέλνοντας την μπάλα στην περιοχή του Πανθουριακού εκεί που ο Μπουρλάκης εκμεταλλευόμενος και την αδράνεια των αμυντικών, κοντρόλαρε την μπάλα γύρισε προς την εστία και με κοντινό σουτ “έγραψε” το 0-1. Στο 11’ παραλίγο να δεχτούν γκολ οι γηπεδούχοι όταν ο Δημητρακόπουλος γλίστρησε έχοντας την μπάλα στα πόδια του και προ του Μπουτσικάκη τη γύρισε, αδύναμα, προς τον Κόκκαλη, με τον επιθετικό της Κυπαρισσίας να πλησιάζει απειλητικά, αλλά πρόλαβε ο τερματοφύλακας και την έδιωξε μακριά. Στο 19’ ο Μίγκας με σέντρα γέμισμα προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Παπά, ο οποίος αρχικά απέκρουσε και στη συνέχεια μπλόκαρε την μπάλα.

Στο 21’ σε μπροστινή μπαλιά, ο Α. Σπυρόπουλος έφυγε πίσω από τους αμυντικούς μπήκε στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 25’ οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να διώξουν την μπάλα από την περιοχή τους με τον Λαθύρη να την κερδίζει και πριν οι Ανδρουτσής και Μιτρόφ του κλείσουν τους διαδρόμους έκανε το σουτ και έστειλε την μπάλα άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 36’ ο Σπυρόπουλος προσπάθησε να σκοράρει με φαλτσαριστό σουτ έξω από την περιοχή, ο Κόκκαλης κινήθηκε στο αριστερό δοκάρι απέκρουσε αρχικά και πέφτοντας στο έδαφος μπλόκαρε την μπάλα πριν προλάβει ο Κωνσταντόπουλος και έτρεξε πάνω του και απειλήσει. Στο 38’ ο Παπαγιαννόπουλος έκανε το σουτ έξω από την περιοχή και ο Παπάς που έπεσε στη γωνία του απέκρουσε σωτήρια με γροθιές. Στο 41’ ο Λαθύρης από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής έκανε τη διαγώνια μπροστινή πάσα για τον Μίνγκας αυτός με δυνατό διαγώνιο σουτ προσπάθησε να σκοράρει, όμως ο Παπάς που είχε κλείσει τη γωνία του βρήκε την μπάλα όσο έπρεπε και έδιωξε σε κόρνερ, γλιτώνοντας την εστία του από βέβαιη παραβίαση. Στο 50’ ο Κωνσταντόπουλος εκτέλεσε κόρνερ σχεδόν στο κέντρο της μεγάλης περιοχής ο Μιτρόφ βρήκε την μπάλα με το κεφάλι, όχι όπως θα ήθελε για να απειλήσει και η μπάλα έφτασε στο πίσω δοκάρι, όπου ο Μπουρλάκης από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-2. Στο 52’ ο Μιχαηλίδης με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 58’ οι Μπουρλάκης, Κωνσταντινόπουλος άλλαξαν ωραία την μπάλα με τον πρώτο να βγαίνει φάτσα με τον Κόκκαλη, ο οποίος πρόλαβε έπεσε στα πόδια του και μπλόκαρε πριν σουτάρει για γκολ. Στο 60’ ο Μίνγκας εκτέλεσε κόρνερ και στο πρώτο δοκάρι σχεδόν ο Μπουρλάκης βρήκε την μπάλα με το χέρι και αμέσως ο διαιτητής Καρβούνης σφύριξε το πέναλτι.

Ο Μίνγκας ήταν εύστοχος από τα 11 βήματα και μείωσε προσωρινά σε 1-2. Στο 70’ ο Μπουρλάκης “έκοψε” την μπάλα για τον Π. Σπυρόπουλο, όμως κοντά στην μπάλα ήταν ο Δημητρακόπουλος, όμως δεν κατάφερε να την απομακρύνει, έβγαλε εκτός διεκδίκησης τον Κόλλια, αλλά ο Κωνσταντόπουλος που ήταν κοντά έκανε αμέσως το σουτ, τη βρήκε λίγο με τα χέρια ο Κόκκαλης, στη συνέχεια κτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Κωνσταντόπουλος με κοντινό πλασέ σε κενή εστία σημείωσε το τελικό 1-3. Στο 81’ ο Μίνγκας με καλοκτυπημένη εκτέλεση φάουλ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Στο 89’ ο Λαθύρης από τα πλάγια μπήκε στην περιοχή και γύρισε την μπάλα στον Κάνιστρα, αυτός αν και με πλάτη στην εστία με ωραία κίνηση γύρισε και σούταρε, όμως η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, αλλά είχε βρει σε σώμα αντιπάλου του και ο διαιτητής έδειξε κόρνερ. Στο 90’ ο Λαθύρης έκανε τη σέντρα στο β’ δοκάρι για τον Παπαγιαννόπουλου, όμως πρόλαβε αμυντικός και έδιωξε με κεφαλιά σε ένα σημείο που ήταν ο Μίνγκας, που αμέσως έκανε το φαλτσαριστό σουτ και έστειλε την μπάλα άουτ από το κάθετο δοκάρι.

Καλή ήταν η διαιτησία του Καρβούνη και των βοηθών διαιτητών Ηλ. Μπουρίκα, Τσίρμπα.

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Κόκκαλης, Δημητρίου, Παπαγιαννόπουλος, Δημητρακόπουλος, Γιαννακόπουλος, Καράμπελας, Λαθύρης, Τρίψας (53’ Κανελλόπουλος), Κάνιστρας, Μίνγκας, Α. Σπυρόπουλος (71’ Παπαθεοδώρου)

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Παπάς, Ανδρουτσής, Χριστόπουλος, Μιτρόφ (66’ Κόλλιας), Μπουτσικάκης, Καμαρινός, Π. Σπυρόπουλος, Γεωργιόπουλος, Μιχαηλίδης (94’ Διονυσόπουλος), Μπουρλάκης (92’ Ζαφείρης), Κωνσταντόπουλος (88’ Βασίλεφ).