Δευτέρα, 24 Φεβρουάριος 2020 19:23

Α.Ε. ΑΒΙΑΣ – ΕΡΑΝΗ 0-4: Ανετο διπλό για τους Φιλιατρινούς (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Με δύο γκολ σε κάθε ημίχρονο η Εράνη, κέρδισε χθες το απόγευμα στο γήπεδο του Κάμπου την Α.Ε. Αβίας με 4-0.

Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τη Φιλιατρινή ομάδα, η οποία από νωρίς έβαλε τις βάσεις για την άνετη όπως εξελίχθηκε επικράτηση της. Μόλις στο 1ό λεπτό του αγώνα ευτύχησε να σκοράρει με τον Αγγελο Γιαννακόπουλο, ένα γκολ το οποίο έπαιξε ρόλο στην εξέλιξη του ματς. Ο ίδιος λίγο πριν την συμπλήρωση του μισάωρου στο παιχνίδι χρίστηκε ξανά σκόρερ, πετυχαίνοντας το 0-2. Από εκεί και μετά οι φιλοξενούμενοι απελευθερώθηκαν και με σωστή διαχείριση διατήρησαν το προβάδισμα και με άλλα δύο γκολ στην επανάληψη σφράγισαν τη νίκη του.

Η Α.Ε. Αβίας αιφνιδιάστηκε από το γρήγορο γκολ που δέχτηκε σχεδόν με την έναρξη της αναμέτρησης.

Προσπάθησε να συνέλθει άμεσα και να επιστρέψει στο παιχνίδι ώστε να διεκδικήσει κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Απείλησε μόλις μια φορά στο 15’ σε διπλή προσπάθεια (η πρώτη στο δοκάρι) με τους Π. Καρδάση και Κ. Κορμπή, όμως δεν βρήκε δίχτυα. Στη συνέχεια η Εράνη πέτυχε δεύτερο γκολ και έτσι το έργο των γηπεδούχων για κατακτήσουν ένα θετικό αποτέλεσμα έγινε ακόμη πιο δύσκολο. Στις αρχές του β’ ημιχρόνου η ομάδα του Κάμπου επιχείρησε με κάποιες φάσεις να ξαναμπεί στο παιχνίδι, όμως στην πιο αξιόλογη, σχεδόν 10 λεπτά μετά την έναρξη του, η μπάλα και πάλι σταμάτησε στο δοκάρι. Στη συνέχεια η Φιλιατρινή ομάδα έγινε ξανά απειλητική, αρχικά έχασε πέναλτι για να αυξήσει το σκορ, αλλά το κατάφερε λίγα λεπτά αργότερα πετυχαίνοντας και 3ο γκολ για να βάλει το κερασάκι στην τούρτα στο τελευταίο 10λεπτο, όπου σημείωσε το τελικό 0-4.

Γκολ, δοκάρια, πέναλτι

Στο 1ό λεπτό από σέντρα του Βλαχόπουλου, ο Αγγελος Γιαννακόπουλος με σουτ από τη μικρή περιοχή άνοιξε το σκορ. Στο 15’ ο Π. Καρδάσης με σουτ έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι και στην επαναφορά ο Κ. Κορμπής με κοντινό σουτ δεν μπόρεσε να σκοράρει, καθώς την έστειλε άουτ. Στο 28’ μετά από κόρνερ του Νικολακόπουλου στο πίσω δοκάρι, ο Αγγ. Γιαννακόπουλος με προβολή πέτυχε το 0-2. Στο 55’ ο Γεωργίκος έκανε σέντρα και ο Κ. Κορμπή με σουτ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 62’ μετά από σέντρα του Χάρμπα στην περιοχή, η μπάλα βρήκε σε χέρι αμυντικού και αμέσως ο διαιτητής Ηλ. Νικολόπουλος σφύριξε πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Βλαχόπουλος και ο νεαρός Χριστόπουλος κατάφερε να αποκρούσει γλιτώνοντας την εστία του από βέβαιη παραβίαση. Στο 68’ ο Χριστόπουλος επιχείρησε να απομακρύνει την μπάλα από την περιοχή, αλλά βρήκε στο σώμα του Γριβοκωστόπουλου και κατέληξε στα δίχτυα για να γίνει έτσι το 0-3. Στο 83’ πάσα του Χαραλαμπόπουλου στον Βέλλη, αυτός με διαγώνιο σουτ στην κλειστή γωνία του Χριστόπουλου διαμόρφωσε το τελικό 0-4.

Η Α.Ε. Αβίας ολοκλήρωσε τον αγώνα με 10 παίκτες γιατί στο 87’ αντίκρισε την κόκκινη κάρτα ο Γιαννέας που κτύπησε τον Γριβοκωστόπουλο.

ΑΕ ΑΒΙΑΣ: Μπεκιάρης (60’ Χριστόπουλος), Αθ. Καρδάσης, Λυκουρέζος, Γ. Καρδάσης, Βαβαρούτσος, Τσουλάκος, Δ. Κορμπής (46’ Γιαννέας), Κωνσταντόπουλος (46’Γεωργίκος) Γεωργαντάς (80’ Αποστολίδης), Κ. Κορμπής, Π. Καρδάσης.

ΕΡΑΝΗ: Αλεξανδρόπουλος (85’ Λινάρδος), Γριβοκωστόπουλος, Οικονομόπουλος, Ανδρώνης, Πέππας, Χάρμπας, Κώτσος, Νικολακόπουλος, Βέλλης, Βλαχόπουλος (85’ Σταματόπουλος), Γιαννακόπουλος (70’ Χαραλαμπόπουλος).

ΦΩΤΟ: Αναστασία Χαρά Γεωργακοπούλου