Πέμπτη, 27 Φεβρουάριος 2020 15:28

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Δυσκόλεψε, αλλά δεν χάθηκε ο τίτλος

Γράφτηκε από τον

Στην τρίτη θέση της Α’ τοπικής και στο -6 από την κορυφή βρέθηκε ο Πανθουριακός μετά την πρώτη εντός έδρας ήττα στο πρωτάθλημα με 1-3 από την Κυπαρισσία.

Ο φιλόδοξος σύλλογος πλήρωσε τα λάθη του στο ντέρμπι και έχασε για πρώτη φορά στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, αλλά και στο 2020.

Η προηγούμενη ήττα του έχει καταγραφεί στην Κορώνη στις 15 Δεκεμβρίου με σκορ 1-0 από τον τοπικό Ακρίτα. Ο Πανθουριακός έχει δύο ήττες, όσες και ο πρωτοπόρος Πάμισος, αλλά έχει λιγότερες νίκες από τους Νησιώτες (12 έναντι 15), αλλά και τις διπλάσιες ισοπαλίες (6) σε 20 αγωνιστικές. Γι’ αυτό και είναι σε θέση κυνηγού στην κούρσα της Α’ τοπικής, με την υπόθεση τίτλος να δυσκολεύει αρκετά μετά την ήττα του περασμένου Σαββάτου. Ακόμα πάντως δεν έχει χαθεί τίποτα. Μένουν δέκα αγωνιστικές και η διαφορά των έξι βαθμών δεν είναι απαγορευτική. Μεγάλο ρόλο, ωστόσο, θα παίξει το αποτέλεσμα του ντέρμπι με τον Πάμισο στη Μεσσήνη, σε δέκα μέρες.

"Κλειδί" το ματς στη Μεσσήνη

Ο Πανθουριακός θα παίξει με τους “πράσινους” στην επανέναρξη της Α’ τοπικής και αν κερδίσει θα μειώσει στους 3 βαθμούς τη διαφορά, παίρνοντας παράλληλα και τεράστια ψυχολογική ώθηση. Διότι οι γηπεδούχοι δεν έχουν χάσει βαθμό στο γήπεδό τους και διανύουν περίοδο φορμαρίσματος. Ο Πανθουριακός για να ελπίζει πρέπει να κάνει διπλό ή τουλάχιστον να μην ηττηθεί στο ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής.

Στις τάξεις της ομάδας αναγνωρίζουν τις δυσκολίες, αλλά δηλώνουν αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το τέλος και ότι βγει.

Ο Αντώνης Μαυρέας συζήτησε με τους παίκτες του τα λάθη που έγιναν με την Κυπαρισσία και στοίχησαν και προσμένει να δει βελτίωση, αρχής γενομένης από το καθοριστικό ντέρμπι με τον Πάμισο. Χθες ο Πανθουριακός έδωσε φιλικό ματς με το Νέο Αρι, ενώ οι προπονήσεις της εβδομάδας θα ολοκληρωθούν το Σάββατο το πρωί.