Παρασκευή, 28 Φεβρουάριος 2020 12:40

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Παίζει και φέτος την... κατηγορία στον Ασπρόπυργο

Γράφτηκε από τον

 

Η ιστορία επαναλαμβάνεται για την Καλαμάτα, καθώς όπως πέρυσι, έτσι και φέτος το Μάρτιο θα παίξει την... κατηγορία στο κυριακάτικο ματς με τον Ασπρόπυργο (4 μ.μ., ζωντανά από την ΕΡΤ 3).

Η διαφορά είναι ότι πέρυσι οι δύο ομάδες διεκδικούσαν τον τίτλο και την απευθείας άνοδο και φέτος την παραμονή στη Football League.

Η Καλαμάτα ως πρωτοπόρος στη Γ’ εθνική (+2 από τον Ασπρόπυργο) έπαιζε μάλιστα για δύο αποτελέσματα, ενώ τώρα η ισοπαλία θα είναι.. καταδικαστική και για τους δύο, που βρίσκονται στη ζώνη του υποβιβασμού.

Μόνο ο νικητής θα διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες να παίζει και τη νέα χρονιά στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Γι’ αυτό και το κυριακάτικο παιχνίδι είναι για την Καλαμάτα το πιο... κρίσιμο μέχρι το επόμενο. Οφείλει να δείξει χαρακτήρα, εγωισμό και να πάρει το διπλό σ’ ένα γήπεδο, που ξεχνά πολύ άσχημες αναμνήσεις.

Ηταν 31 Μαρτίου του 2019, όταν έχανε με 5-0 από τον Ασπρόπυργο στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής και έπεφτε από την κορυφή της βαθμολογίας. Η Καλαμάτα δέχτηκε όσα γκολ είχε δεχτεί σε όλο το πρωτάθλημα, με το σκορ να έχει διαμορφωθεί μάλιστα από το 56’ (4-0 το ημίχρονο).

Η “Μαύρη Θύελλα” έχοντας στο πλευρό της 800 φιλάθλους έκανε τραγική εμφάνιση και λάθη που δεν... δικαιολογούνται με τον Ασπρόπυργο να μετατρέπει το ντέρμπι της χρονιάς σε θρίαμβο και να κατακτά στο φινάλε το πρωτάθλημα και το εισιτήριο για τη Γ’ εθνική. Η Καλαμάτα ως δευτεραθλήτρια έπαιξε στα μπαράζ με τον Διαγόρα, χωρίς όμως να αξιοποιήσει και τη δεύτερη ευκαιρία για να ανέβει τελικά αργότερα με... άλλον τρόπο.

Η φετινή σεζόν ξεκίνησε εντυπωσιακά και εξελίχθηκε εφιαλτικά, με συνέπεια πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος να βρίσκεται σε δυσχερή θέση. Καλείται πλέον να κερδίσει όλα τα εναπομείναντα ματς, αρχής γενομένης από τον Ασπρόπυργο.