Παρασκευή, 28 Φεβρουάριος 2020 13:35

Ολυμπιακός: Τα χρήματα που παίρνει μετά την πρόκριση επί της Άρσεναλ

Γράφτηκε από τον
Ολυμπιακός: Τα χρήματα που παίρνει μετά την πρόκριση επί της Άρσεναλ

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να κατακτά μεγάλες ευρωπαϊκές νίκες, αλλά και να βάζει χρήματα στα ταμεία του. Δείτε το ποσό που λαμβάνουν οι "ερυθρόλευκοι" για την παρουσία τους στους "16" του Europa League.

Ο Ολυμπιακός συμπλήρωσε φέτος επτά μήνες και τέσσερις μέρες ευρωπαϊκής πορείας. Τόσο είναι το διάστημα που μεσολάβησε από εκείνο το βράδυ στην Τσεχία με τη Βικτόρια Πλζεν μέχρι την ιστορική νύχτα της Πέμπτης 27 Φεβρουαρίου με το θριαμβευτικό 1-2 απέναντι στην Άρσεναλ. Δώδεκα παιχνίδια Champions League (έξι για τα προκριματικά, έξι ομίλων) και δύο για το Europa League.

Το Sport24.gr σας είχε αναλύσει λεπτομερώς πόσα χρήματα έλαβε η "ερυθρόλευκη" ΠΑΕ για την πρόκρισή της στους "32" του Europa League. Χρήματα που ξεπερνούν τα 40 εκατ. ευρώ. Ο Ολυμπιακός λοιπόν με την επικράτηση απέναντι στην Άρσεναλ πέρασε στους "16" της διοργάνωσης. Γι' αυτήν την πρόκριση οι "ερυθρόλευκοι" λαμβάνουν 1,1 εκατ. ευρώ.

Τόσα είναι τα χρήματα που μοιράζει η UEFA σε κάθε ομάδα που περνά σε αυτήν την φάση. Σημειώνεται ότι ο Ολυμπιακός θα πάρει μερικές εκατοντάδες χιλιάδες και από το market pool για το Europa League. Εξαυπακούεται πως αν οι Πειραιώτες προχωρήσουν κι άλλο στην δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή κατηγορία, τότε το ποσό θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο.

Ενδεχόμενη πρόκριση στους "8" φέρνει 1.500.000 ευρώ και στα ημιτελικά 2.400.000 ευρώ. Ο χαμένος του τελικού παίρνει 4.500.000 ευρώ, ενώ ο νικητής της διοργάνωσης 8.500.000 ευρώ. Αυτές οι 219 μέρες, από το Πλζεν μέχρι το Λονδίνο, έχουν φέρει μεγάλες ευρωπαϊκές νίκες στον Ολυμπιακό, αλλά και χρήματα στα ταμεία της ΠΑΕ.

Πηγή: sport24.gr