Τετάρτη, 04 Μάρτιος 2020 12:52

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Ψάχνει ένα... θαύμα για να σωθεί

Γράφτηκε από τον
“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Ψάχνει ένα... θαύμα για να σωθεί

“Τώρα μας σώζει μόνο ένα θαύμα”, λένε οι στίχοι ενός γνωστού λαϊκού άσματος και ταιριάζουν γάντι στην περίπτωση της Καλαμάτας.

Η “Μαύρη Θύελλα” μετά τη νέα κυριακάτικη ήττα από τον Ασπρόπυργο, ψάχνει ένα... θαύμα στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές για να παίζει και τη νέα σεζόν στη Football League.

Για να είμαστε ρεαλιστές, οι ελπίδες είναι μόνο μαθηματικές, όντας στην προτελευταία θέση και στο -6 από την 10η σωτήρια θέση. Υπό άλλες συνθήκες, θα είχε χάσει και τις μαθηματικές ελπίδες, αλλά τις διατηρεί αφενός γιατί αφαιρέθηκαν 4 συνολικά βαθμοί από τον Ασπρόπυργο και αφετέρου γιατί ηττήθηκαν στην 22η αγωνιστική όλες οι ομάδες της ουράς (με εξαίρεση την τελευταία Τρίγλια).

Η Καλαμάτα για να αποφύγει τον υποβιβασμό θα πρέπει εκτός από την Τρίγλια, να βάλει από κάτω στη βαθμολογία άλλες τρεις ομάδες. Απέχει ένα βαθμό από τον Ασπρόπυργο, πέντε από τον Ιάλυσο και έξι από Αιγάλεω και Θεσπρωτό.

Πρακτικά χρειάζεται, τουλάχιστον, τρεις νίκες στα ματς με Βέροια, Θεσπρωτό, Τρίκαλα, Ιεράπετρα και παράλληλα συνδυασμό αποτελεσμάτων. Με άλλα λόγια να χάνουν βαθμούς οι υπόλοιποι.

Σενάριο δύσκολο να επιβεβαιωθεί και στα δύο σκέλη, μιας και η εικόνα της Καλαμάτας δεν πείθει ότι μπορεί να κάνει τρεις νίκες στην τελική ευθεία.

Την προσεχή αγωνιστική θα φιλοξενήσει τη Βέροια, ενώ οι τέσσερις ομάδες που κυνηγά στη βαθμολογία παίζουν μεταξύ τους. Το Αιγάλεω θα υποδεχτεί τον Θεσπρωτό και ο Ιάλυσος τον Ασπρόπυργο.

Το Αιγάλεω δείχνει να έχει πιο βατό πρόγραμμα (Θεσπρωτό, Ολυμπιακό Βόλου, Ιεράπετρα, Τρίγλια) από τους υπόλοιπους και μάλλον θα μείνει στην κατηγορία, έχοντας άλλωστε και τους περισσότερους βαθμούς, μαζί με το Θεσπρωτό.

Η ομάδα της Ηγουμενίτσας έχει πάντως δύσκολο πρόγραμμα με εκτός έδρας αγώνες σε Αιγάλεω, Καλαμάτα, ενώ στην έδρα της θα παίξει με την Ιεράπετρα, που είναι σε τροχιά ανόδου και τον Ιάλυσο που έχει επίσης ζόρικο πρόγραμμα. Παίζει εντός με Ασπρόπυργο, Τρίκαλα και εκτός στη Βέροια και στην Ηγουμενίτσα.

Ο Ασπρόπυργος έχει δύο εκτός έδρας ματς στη Ρόδο με Ιάλυσο, Διαγόρα και εντός θα παίξει με Νίκη Βόλου, Ιωνικό.

Η Καλαμάτα εκτός από τη Βέροια, θα υποδεχτεί στο Δημοτικό Στάδιο και το Θεσπρωτό, ενώ θα παίξει εκτός με Τρίκαλα και Ιεράπετρα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Καλαμάτας και των ομάδων που κυνηγά στη βαθμολογία ώστε να μείνει στη Football League έχει ως εξής;

23η αγωνιστική

Καλαμάτα - Βέροια

Αιγάλεω – Θεσπρωτός

Ιάλυσος – Ασπρόπυργος

24η αγωνιστική

Ολυμπιακός Βόλου – Αιγάλεω

Θεσπρωτός – Ιεράπετρα

Τρίκαλα – Καλαμάτα

Βέροια – Ιάλυσος

Ασπρόπυργος – Νίκη Βόλου

25η αγωνιστική

Αιγάλεω – Ιεράπετρα

Καλαμάτα – Θεσπρωτός

Ιάλυσος – Τρίκαλα

Ασπρόπυργος - Ιωνικός

26η αγωνιστική

Τρίγλια – Αιγάλεω

Ιεράπετρα – Καλαμάτα

Θεσπρωτός – Ιάλυσος

Διαγόρας - Ασπρόπυργος

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 22 αγώνες)

1. Τρίκαλα 28-14 43

2. Ιωνικός 26-12 40

--------------------------------

3. Ιεράπετρα 23-18 37

4. Καβάλα 23-11 36

5. Διαγόρας 26-15 35

6. Βέροια 26-18 34

-. Νίκη Βόλου 26-20 34

8. Ολυμπιακός Βόλου 28-31 31

9. Aιγάλεω 13-22 24

-. Θεσπρωτός 26-31 24

---------------------------------

11. Ιάλυσος 15-26 23

12. Ασπρόπυργος 19-32 19

13. Καλαμάτα 16-27 18

14. Τρίγλια 16-33 17

* Ο Ασπρόπυργος έχει έναν μηδενισμό και - 3 βαθμούς.