Πέμπτη, 03 Απρίλιος 2014 08:02

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: Το ματς της χρονιάς με Παναρκαδικό

Γράφτηκε από τον

Μετά από δύο σερί εκτός έδρας ματς σε Αρτα και Κόρινθο, ο Μεσσηνιακός επιστρέφει την Κυριακή στο γήπεδό του για να αντιμετωπίσει τον Παναρκαδικό σε μια πολύ κρίσιμη βαθμολογικά αναμέτρηση για την παραμονή στη Γ' εθνική.
Οι ¨"πράσινοι" οφείλουν να εκμεταλλευτούν την έδρα τους και να βάλουν τέλος στο αρνητικό σερί που τους θέλει χωρίς τρίποντο στο "Στ. Παπαδόπουλος" από τις 19 Γενάρη, όταν και επικράτησαν με 3-2 της Αχαϊκής για την 14η αγωνιστική.


Στο δεύτερο γύρο ο Μεσσηνιακός έχει παραχωρήσει ισοπαλία στην Καλαμάτα τόσο στο Μεσολόγγι (0-0), όσο και στη Βάρδα (1-1), ενώ έχει ηττηθεί από Πανναυπλιακό (2-3) και Ερμιονίδα (0-2). Η μοναδική νίκη  σημειώθηκε στα Σαγέικα (0-2 τον Εθνικό) με συνέπεια να έχει υποχωρήσει στη ζώνη του υποβιβασμού.
Τα τέσσερα εναπομείναντα εντός έδρας ματς είναι με Παναρκαδικό, Αστέρα Αμαλιάδας. Παναργειακό και Δόξα Νέας Μανωλάδας. Η αναμέτρηση με τους Αρκάδες είναι ωστόσο η πιο δύσκολη και κρίσιμη.  Με νίκη ο Μεσσηνιακός θα περάσει τον αντίπαλό του στη βαθμολογία και θα έχει το πάνω χέρι σε περίπτωση ισοβαθμίας.
Για να επιτευχθεί η παραμονή χρειάζεται άλλωστε το απόλυτο των βαθμών εντός έδρας.
Μια νίκη την Κυριακή θα αλλάξει και τη ψυχολογία, μιας και η ομάδα προέρχεται από 4 συνεχόμενες ήττες. Κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα.
Αντίθετα ο Παναρκαδικός προέρχεται από τη σπουδαία νίκη επί της Α.Ε. Καραϊσκάκης με 1-0 και γνωρίζει πως αν φύγει αήττητος από την Καλαμάτα, θα κάνει σημαντικό βήμα για την παραμονή.


Πίστη για τρίποντο

Στο Μεσσηνιακό έχουν καταλάβει ότι το ματς με τον Παναρκαδικό είναι το πιο κρίσιμο της σεζόν και οι παίκτες εμφανίζονται αποφασισμένοι να επιστρέψουν στις νίκες.
Η ήττα και τα όσα συνέβησαν στην Κόρινθο ανήκουν στο παρελθόν και το μυαλό όλων βρίσκεται στους Αρκάδες.
Η προετοιμασία ξεκίνησε χθες το μεσημέρι με προπόνηση στο γήπεδο "Στ. Παπαδόπουλος". Τα προβλήματα έχουν να κάνουν ως γνωστόν με τους  Γιώργο Κυριακόπουλο και Βαγγέλη Κουρεντζή. Ο πρώτος  με την κάρτα που πήρε στην Κόρινθο έφθασε τις 7 και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στα παιχνίδια με Παναρκαδικό και Ατρόμητο. Ο δε  Κουρεντζής αποβλήθηκε και σύμφωνα με όσα έγραψε στο φύλλο αγώνα ο διαιτητής, κινδυνεύει με τιμωρία αρκετών αγωνιστικών.
Το ευχάριστο είναι  ότι εξέτισε την ποινή του ο Βασίλης Μπεγέτης  και δίνει μια επιπλέον λύση στην τεχνική ηγεσία για τη μεσαία γραμμή. Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός είναι δεδομένο πως θα πάρει φανέλα βασικού, όπως επίσης και ο γκολκίπερ Ζησιμάτος, αλλά και ο Μπαστακός στο κέντρο της άμυνας.

Σφυρίζει ο Ζαραβίνος

Το ματς του Μεσσηνιακού με τον Παναρκαδικό θα διαιτητεύσει ο Ζαραβίνος από  την Αθήνα με βοηθούς τους Κουτσογιάννο και Φωτόπουλο, επίσης από την Αθήνα.
Παρατηρητής θα είναι ο Ρουμπάνης από την Ηλεία.