Πέμπτη, 05 Μάρτιος 2020 11:26

ΜΙΚΤΕΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Προκρίθηκε παρά την ήττα στην Αχαία η Κ12, ήττα και αποκλεισμός για την Κ14 (φωτό)

Γράφτηκε από τον

 

Με το εισιτήριο της πρόκρισης για την β’ φάση των πανελληνίων πρωταθλημάτων προεπιλογής εθνικών ομάδων, επέστρεψε από την Αχαία η μικτή Κ 12 της Μεσσηνίας.

Αντίθετα η Κ 14 αποκλείστηκε. Και οι δύο ομάδες γνώρισαν χθες την ήττα στο πλαίσιο της 7ης και τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων, αλλά για την Κ 12 το τελικό 2-0 ήταν... ανώδυνο, μιας και προκρίθηκε ως δεύτερη πίσω από την Αχαία. Και αυτό γιατί η τρίτη της βαθμολογίας Αιτωλοακαρνανία (που απείχε 3 βαθμούς από τη Μεσσηνία) ηττήθηκε με σκορ 2-1 από την Ηλεία. Ετσι δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την ήττα της Μεσσηνίας, που χρειαζόταν ένα βαθμό με την Αχαία για να εξασφαλίσει μαθηματικά την πρόκριση. Τελικά αυτή ήρθε χάρη στην νίκη της Ηλείας. Η Κ 14 της Μεσσηνίας ήθελε μόνο νίκη στην έδρα της 2ης της βαθμολογίας Αχαΐας για να ελπίζει, αλλά δεν βρέθηκε σε καλή μέρα και γνώρισε βαριά ήττα με σκορ 4-0.

Ως εκ τούτου η πορεία της ολοκληρώθηκε χθες στο γήπεδο “Α. Κάνιστρας”, που φιλοξένησε και τα δύο παιχνίδια. Να σημειωθεί ότι την αποστολή των μικτών συνόδεψαν και οι αντιπρόεδροι της ΕΠΣΜ Αγγελος Γεωργιόπουλος και Ηλίας Αλεξανδρόπουλος, ενώ στο γήπεδο βρέθηκε και ο παλαίμαχος μεσσήνιος ποδοσφαιριστής και νυν σκάουτερ του Ολυμπιακού Βασίλης Γεωργόπουλος.

Τα ματς

Κ 12

ΑΧΑΊΑ – ΜΕΣΣΗΝΙΑ 2-0

Με γκολ στο φινάλε των ημιχρόνων (60 λεπτά ο αγώνας) η Αχαία νίκησε με 2-0 τη Μεσσηνία, που είχε μεγάλη διπλή ευκαιρία στο 11’ για να προηγηθεί. Συγκεκριμένα από σέντρα του Περ. Μωραγιάννη, ο Καλογερόπουλος δεν μπόρεσε αρχικά να βρει την μπάλα με τακουνάκι και στη συνέχεια ο Παπαδόπουλος με διαγώνιο σουτ την έστειλε στο κάθετο δοκάρι! Στην επαναφορά ο Μωραγιάννης σούταρε άουτ.

Ακόμα στο 18’ από κόρνερ του Περ. Μωραγιάννη, ο Σπ. Βαρελάς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ από το οριζόντιο δοκάρι.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 7’ με το συρτό σουτ του Γεωργιτσόπουλου που απέκρουσε σωτήρια ο Π. Βαρελάς και άνοιξαν το σκορ στο 29’

Ο Ασπρούλιας έκανε τη σέντρα και ο Γεωργιτσόπουλος με κεφαλιά στο β’ δοκάρι έκανε το 1-0.

Στο 42’ από μπαλιά του Γκολφίνου, ο Ασπρούλιας έκανε το διαγώνιο σουτ και έδιωξε με το χέρι σε κόρνερ ο Βαρελάς.

Η Αχαία σφράγισε τη νίκη στο 55’ με το σουτ του Καραβασίλη, στο οποίο η μπάλα βρήκε στον Σεντεμέντε, άλλαξε πορεία και κατέληξε στη δεξιά γωνία του Μωραγιάννη.

Το ματς διαιτήτευσε ο Μπεκιάρης με βοηθούς τον Σανό και τη Σαχίνη.

ΑΧΑΪΑ: Κουρτάκης (58’ Κώτσης), Τσεκούρας, Δαραμούσκας (56’ Σ. Σταματάκης), Χαβάνης, Γκολφίνος, Παρασκευόπουλος (53’ Βλαστός), Κίκηνας (58’ Παπαγεωργίου) Ασπρούλιας (53’ Καραβασίλης), Γεωργιτσόπουλος (56’ Χ. Σταματάκης),

ΜΕΣΣΗΝΙΑ: Π. Βαρελάς (48’ λ.τρ. Π. Μωραγιάννης), Σέφα (48’ Π. Σταυρόπουλος), Σεντεμέντες, Κουκουβίνος (58’ Μαρκόπουλος), Παπαδόπουλος (31’ Σταυρόπουλος), Σταθόπουλος Σπ. Βαρελάς (58’ Ιωαννίδης), Περ. Μωραγιάννης, Καλογερόπουλος (31’ Βαχλιώτης).

Κ 14

ΑΧΑΊΑ – MΕΣΣΗΝΙΑ 4-0

Κακή εμφάνιση έκανε η κ 14 της Μεσσηνίας με συνέπεια να ηττηθεί με το ευρύ 4-0. Η Αχαία ήταν καλύτερη και αν δεν ήταν ο γκολκίπερ Καπράλος το σκορ θα μπορούσε να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων απέκρουσε το σουτ του Παναγιωτακόπουλου στο 2’ (από σέντρα του Γασπαρινάτου. Στο 9’ έκανε το ίδιο στο διαγώνιο σουτ του Γασπαρινάτου και στην επαναφορά απέκρουσε σε κόρνερ το νέο σουτ του παίκτη των γηπεδούχων. Στο κόρνερ που εκτέλεσε ο Τσεκούρας, ο Παναγιωτακόπουλος έστειλε με κεφαλιά την μπάλα άουτ από το οριζόντιο.

Η Μεσσηνία έκανε αισθητή την παρουσία της στα αντίπαλα καρέ στο 12’ με το συρτό σουτ στην κίνηση του Χριστόπουλου, στο οποίο η μπάλα έφυγε άουτ από το κάθετο δοκάρι.

Στην επόμενη φάση η Αχαία άνοιξε το σκορ με σουτ του Γασπαρινάτου από το ημικύκλιο της περιοχής με την μπάλα να καταλήγει στη δεξιά γωνία του Καπράλου.

Στο 17’ το σουτ του Παναγιωτακόπουλου κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Στο 25’ ο ίδιος παίκτης απέφυγε έναν αντίπαλο σούταρε, ο γκολκίπερ απέκρουσε και στην επαναφορά ο Τσεκούρας έγραψε το 2-0.

Στο 34’ ο Καπράλος απέκρουσε το σουτ του Παναγιωτακόπολου.

Ενα λεπτό αργότερα από κόρνερ του Γασπαρινάτου, ο Σταθόπουλος με καρφωτή κεφαλιά ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0·

Οι νικητές έχασαν μία ακόμα ευκαιρία στο 60’ με το συρτό σουτ του Παναγιωτόπουλου και στο 60’ πέτυχαν το τελικό 4-0 με σουτ του Παναγιωτακόπουλου και ύστερ από κόρνερ του Τσεκούρα.

Ο Κύρκο στο 67’ δεν μπόρεσε με σουτ να πετύχει το γκολ της τιμής, μιας και απέκρουσε ο γκολκίπερ Δρακόπουλος.

Το ματς διαιτήτευσε ο Μπεκιάρης με βοηθούς τον Σανό και τη Σαχίνη.

ΑΧΑΪΑ: Τσιρίνης (63’ Λιακόπουλος), Δ. Παναγιωτόπουλος (63’ Γουλιάμης), Μαρκόπουλος, Σταθόπουλος, Τζώρτζης, Γερόπουλος (62’ Παράπονος), Δήμας (44’ Τσερικλός), Γ. Σταυρόπουλος (63’ Ρέκκας), Παναγιωτακόπουλος, Γασπαρινάτος (62’ Λυκούδης), Τσεκούρας (63’ Αναγνωστόπουλος).

ΜΕΣΣΗΝΙΑ; Καπράλος, Ελισαίου (36’ Γιακουμής), Β. Μπούνας (356’ Δρούγας), Μπούρας (54’ Περαματζής), Καραχούντρης, Τσάνε, Χόχωλης (36’ Σαούτης, Φλαριώτης, Κύρκο, Χριστόπουλος (46’ Αβντίου), Κλεφτόγιαννης (46’ Π. Μπούνας).