Πέμπτη, 05 Μάρτιος 2020 18:41

UEFA: Δημιουργεί... καλοκαιρινό Champions League!

Γράφτηκε από τον
UEFA: Δημιουργεί... καλοκαιρινό Champions League!

Με τις... ευχές των ομάδων της Premier League, η UEFA φαίνεται ότι θέλει να προχωρήσει το σχέδιο με το οποίο θα δημιουργηθεί ένα τουρνουά που θα θυμίζει καλοκαιρινό Champions League προκειμένου να κοντράρει το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων της FIFA για το καλοκαίρι του 2021!

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της Daily Mail, στην ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία θέλουν να παρουσιάσουν ανταγωνισμό στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων της FIFA, με τον θεσμό αυτό να λαμβάνει χώρα το καλοκαίρι του 2021 και να περιλαμβάνει 24 ομάδες.

Στην UEFA σκέφτονται το ενδεχόμενο να προκαλέσουν ουσιαστικά μια μεγάλη επέκταση στο International Champions Cup που παίζουν οι κορυφαίοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους και να δημιουργηθεί ένα τουρνουά που θα θυμίζει Champions League.

Σύλλογοι όπως οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι, Λίβερπουλ, Τότεναμ και Άρσεναλ που ούτως ή άλλως συμμετείχαν στο ICC παρουσιάζονται θετικοί στο ενδεχόμενο ν' αγωνιστούν σε κάτι νέο μέσα στο καλοκαίρι, έχοντας φυσικά στον ορίζοντα και τα έσοδα από τα παιχνίδια υψηλού ανταγωνισμού και ειδικά σε αγορές όπως αυτή των ΗΠΑ ή της Ασίας...

Πηγή: gazzetta.gr