Πέμπτη, 03 Απρίλιος 2014 12:29

"Σε λίγο θα … εξαφανιστεί η επιχορήγηση", λέει ο πρόδρος του Ολυμπιακού Καλαμάτας Ηλίας Παπακωνσταντίνου

Γράφτηκε από τον

Με επιστολή του ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Καλαμάτας Ηλίας Παπακωνσταντινου αναφέρεται με καυστικό λόγο στην μείωση της επιχορήγησης προς τα ερασιτεχνικά σωματεία ποδοσφαίρου.

Η επιστολή αναφέρει:  «Σε λίγο θα … εξαφανιστεί. Ο λόγος για την τακτική επιχορήγηση που θα λάβει η ΕΠΟ για το έτος 2014 για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Και αυτό γιατί τα 442.000 ευρώ που ανακοίνωσε η ΓΓΑ για το δημοφιλέστερο άθλημα μάλλον σαν ανέκδοτο ακούγονται. Είναι δε το μικρότερο ποσό διαχρονικά που θα μοιραστούν οι ΕΠΣ (λιγότερα και από 8.000 € η καθεμία).
Αν δούμε διαχρονικά τα ποσά των επιχορηγήσεων , τότε θα μιλάμε για κούρεμα άνευ προηγουμένου: το 2009 η επιχορήγηση στις ΕΠΣ ήταν 5,5 εκατ. € , το 2010 έπεσε στα 3,5 εκατ. €, το 2011 μειώθηκε ακόμη στα 2,5 εκατ. € όπως και το 2012, το 2013 ήταν 1,05 εκατ. €. Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι υπάρχει μείζον πρόβλημα όχι μόνο για τη λειτουργία του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου αλλά και για την επιβίωση του. Το κράτος λοιπόν αποτιμά όλη την δουλειά και την προσπάθεια που γίνεται στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο με το "αστρονομικό" ποσό των 442.000 € άραγε η ΕΠΟ πόσο το αποτιμά μιας και αποτελεί ουσιαστικά το λόγο ύπαρξης της. Μένει να το διαπιστώσουμε από την αντίδραση της και τις ενέργειες της.
Οι μόνοι ,δυστυχώς, που γνωρίζουν την πραγματική αποτίμηση είναι οι παράγοντες των ομάδων. Πρέπει να γίνει προσπάθεια ώστε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο να μπει σε νέες βάσεις και διαφορετική λειτουργία αν θέλει να συνεχίσει να υπάρχει. Προτάσεις υπάρχουν που μπορούν άμεσα να υλοποιηθούν αρκεί να υπάρχει βούληση από την Πολιτεία και σθεναρή διεκδίκηση από τις Ενώσεις. Αφού λοιπόν η Πολιτεία αποφάσισε να αφήσει στην ουσία στην τύχη του το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει είναι η καθιέρωση φοροαπαλλαγών για χορηγίες /δωρεές προς τα ερασιτεχνικά σωματεία με τη διασφάλιση ότι τα χρήματα θα φτάσουν στα σωματεία. Έτσι ιδιώτες και επιχειρήσεις που καλούνται να σηκώσουν το βάρος να έχουν ένα επιπλέον κίνητρο.
Θα πρέπει σε κάθε περίπτωση πριν το θέμα ξεχαστεί να υπάρξει πανελλαδική αντίδραση από τις ενώσεις , π.χ διακοπή πρωταθλημάτων, αλλά και να τύχει από τον τύπο ανάλογης προβολής γιατί είναι μείζον θέμα για το μέλλον του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου αλλά από την άλλη και ευκαιρία θεσμικών αλλαγών που σε διαφορετική περίπτωση δεν θα τις συζητούσε κανείς».
Ηλίας Παπακωνσταντίνου, πρόεδρος Δ.Σ Ολυμπιακός Καλαμάτας».

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ