Σάββατο, 07 Μάρτιος 2020 11:32

Α' ΤΟΠΙΚΗ: Επιστροφή στη δράση με ντέρμπι στη Μεσσήνη

Γράφτηκε από τον

Με ντέρμπι τίτλου ξεκινά και πάλι το πρωτάθλημα της Α' τοπικής, αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ο πρωτοπόρος Πάμισος θα υποδεχτεί την Κυριακή στη Μεσσήνη τον τρίτο της βαθμολογίας Πανθουριακό, σ' ένα σημαντικό ματς για τη μάχη της πρωτιάς. Οι γηπεδούχοι με νίκη αφενός θα μείνουν στην κορυφή της βαθμολογίας και αφετέρου θα ξεφύγουν εννέα βαθμούς από την ομάδα της Θουρίας, η οποία αν χάσει δεύτερο σερί ντέρμπι μετά από αυτό με την Κυπαρισσία, θα τεθεί ουσιαστικά εκτός διεκδίκησης του τίτλου.

Η ισοπαλία θα διατηρήσει τη μεταξύ τους διαφορά στους 6 βαθμούς, αλλά θα δώσει την ευκαιρία σε Απόλλωνα και Κυπαρισσία να πλησιάσουν την κορυφή, εφόσον ξεπεράσουν τα εμπόδια της Α.Ε. Μάνης και της Α.Ε. Αβίας, αντίστοιχα. Με διπλό ο Πανθουριακός θα βρεθεί σε απόσταση βολής από τον Πάμισο, βάζοντας... φωτιά στην κορυφή της βαθμολογίας. Οι φιλοξενούμενοι διαθέτουν ποιοτικό σύνολο και δεν θα πετάξουν... λευκή πετσέτα, αλλά και ο Πάμισος, έχει φανέλα και ισχυρή έδρα.

Ενδεικτικό ότι έχει κερδίσει και τα εννέα παιχνίδια ενώπιον του κοινού του και πάει με τη ψυχολογία στα ύψη για το 10 στα 10, αφού προέρχεται από πέντε σερί νίκες χωρίς να δεχτεί γκολ! Η διοίκηση ζήτησε μάλιστα από τον κόσμο να δώσει δυναμικό "παρών" και το γήπεδο αναμένεται αύριο να έχει πολύ κόσμο, όπως συνέβη άλλωστε και στο προηγούμενο ντέρμπι με τον Απόλλωνα.

Η καλαματιανή ομάδα μετά την ήττα στη Μεσσήνη, κυνηγά τον Πάμισο στη βαθμολογία και δεν έχει περιθώρια για απώλειες βαθμών στο δύσκολο εκτός έδρας ματς με την Α.Ε. Μάνης. Ο Απόλλωνας απέχει 3 βαθμούς από τους Νησιώτες, ενώ υστερεί και στην ισοβαθμία. Ετσι θα προσπαθήσει να φύγει με το τρίποντο από το γήπεδο του Κάμπου.

Η Α.Ε. Μάνης είναι στη μέση του βαθμολογικού πίνακα, αλλά στην έδρα της είναι δυνατή (έχει κερδίσει τον Πάμισο) και διαθέτει και τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος με 20 γκολ, Γιάννη Χελά.

Η τέταρτη της βαθμολογίας Κυπαρισσία, έχει θεωρητικά πιο εύκολο έργο, καθώς θα υποδεχτεί την Κυριακή την Α.Ε. Αβίας, που βρίσκεται δύο βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Ο ΑΟΚ προέρχεται από το θρίαμβο στο ντέρμπι με τον Πανθουριακό στην Καλαμάτα και θα μπει δυνατά από το ξεκίνημα ώστε να καθαρίσει το ματς, περιμένοντας το αποτέλεσμα στη Μεσσήνη.

Η Κυπαρισσία θέλε "γκέλα" του Παμίσου ώστε να μειώσει τη διαφορά των 7 βαθμών που την χωρίζουν από την κορυφή.

Ντέρμπι παραμονής στους Γαργαλιάνους

Την Κυριακή εκτός από τα ματς των πρωτοπόρων, θα διεξαχθεί και το ντέρμπι παραμονής της 21ης αγωνιστικής ανάμεσα στον Τέλλο Αγρα και τον Τσικλητήρα Πύλου.

Η ομάδα των Γαργαλιάνων είναι στην προτελευταία θέση και ο Τσικλητήρας δύο θέσεις παραπάνω και στο +4 από τους γηπεδούχους.

Το αποτέλεσμα στο μεταξύ τους ματς έχει διπλή αξία, με τον Αγρα να είναι αυτός που "καίγεται" περισσότερο όντας γηπεδούχος και στη ζώνη του υποβιβασμού.

Το ίδιο ισχύει και για την ουραγό Σπερχογεία που θα φιλοξενήσει σήμερα τον Ολυμπιακό Ανάληψης, ο οποίος είναι στο +2 από τη ζώνη του υποβιβασμού (αν υποβιβαστούν 3 ομάδες).

Οι "ταύροι" μόνο με νίκη θα ελπίζουν σε παραμονή, αλλά οι "ερυθρόλευκοι" θέλουν τους βαθμούς για να μην βρεθούν στις τελευταίες θέσεις.

Η Ανδρούσα είναι στην 14η θέση που οδηγεί στον υποβιβασμό (αν πέσουν τρεις ομάδες) και θέλει οπωσδήποτε τη νίκη στο κυριακάτικο εντός έδρας παιχνίδι με τη Μεθώνη, που έχει το μυαλό της και στον τελικό του κυπέλλου Μεσσηνίας, με αντίπαλο το Διαβολίτσι.

Το Καλό Νερό θα φιλοξενηθεί από τον Εθνικό Μελιγαλά και θέλει να φύγει αήττητο ώστε να μείνει πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Τέλος στα Φιλιατρά η 6η της βαθμολογίας Εράνη, θα υποδεχτεί τον 5ο Ακρίτα Κορώνης, σε μια αναμέτρηση χωρίς σκοπιμότητες..

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Σάββατο

Εράνη - Ακρίτας Κορώνης

Γήπεδο Φιλιατρών

Ρέκκας, Βανικιώτης, Χ. Μπουρίκας

Σπερχογεία - Ολυμπιακός Ανάληψης

Γήπεδο Σπερχογείας

Ψηλοπαναγιώτης, Μπασιλάρης, Μιχαλόπουλος

Κυριακή

Κυπαρισσία - Α.Ε. Αβίας

Γήπεδο Κυπαρισσίας

Ρέκκας, Τσουκάλη, Γαϊτάνης

Ανδρούσα – Μεθώνη

Γήπεδο Ανδρούσας

Πλακογιάννης, Τσοπανάκης, Βανικιώτης

Πάμισος – Πανθουριακός

Γήπεδο Μεσσήνης

Αλεξέας, Κασκάνης, Αθανασοπούλου

Τέλλος Αγρας - Τσικλητήρας Πύλου

Γήπεδο Γαργαλιάνων

Ψηλοπαναγιώτης, Γεωργαντάς, Ρηγόπουλος

Εθνικός Μελιγαλά - Καλό Νερό

Γήπεδο Μελιγαλά

Σκόρδος, Γάκης, Μιχαλόπουλος

Α.Ε. Μάνης - Απόλλωνας Καλαμάτας

Γήπεδο Κάμπου

Καρβούνης, Η. Μπουρίκας, Τσίρμπας

* Ολα τα ματς θα ξεκινήσουν στις 3.30 μ.μ.

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 20 αγώνες)

1. Πάμισος 40-10 48

2. Απόλλωνας Καλαμάτας 41-12 45

3. Πανθουριακός 30-7 42

4. Κυπαρισσία 39-14 41

5. Ακρίτας Κορώνης 33-24 38

6. Εράνη 34-22 35

7. Μεθώνη 30-25 31

8. Α.Ε. Μάνης 36-26 27

9. Εθνικός Μελιγαλά 23-22 25

10. Καλό Νερό 21-30 18

-. Ολυμπιακός Ανάληψης 13-33 18

-. Α.Ε. Αβίας 22-46 18

13. Τσικλητήρας Πύλου 20-42 17

14. Ανδρούσα 17-38 16

15. Τέλλος Αγρας 14-40 13

16. Σπερχογεία 24-49 10