Κυριακή, 08 Μάρτιος 2020 14:33

Επιασε... πάτο η Καλαμάτα 1-1 με Βέροια και αντίο... Football League

Γράφτηκε από τον

Πιο κάτω δεν πάει για την Καλαμάτα. Η "Μαύρη Θύελλα" αναδείχθηκε πριν από λίγο  ισόπαλη 1-1 με τη Βέροια στο Δημοτικό Στάδιο και υποχώρησε στην τελευταία θέση της Football League.

H  σημερινή ισοπαλία είναι καταδικαστική για την Καλαμάτα, αφού απέχει 5 βαθμούς από τις θέσεις της παραμονής και ενώ απομένουν τρεις αγωνιστικές για το φινάλε. Οι ελπίδες είναι πια μόνο μαθηματικές έχοντας να παίξει σε Τρίκαλα, Ιεράπετρα και να υποδεχτεί το Θεσπρωτό. Σημείο "κλειδί" στη σημερινή αναμέτρηση ήταν η ισοφάριση της Βέροιας στο 44'.

Η Καλαμάτα δεν μπόρεσε να πάει στα αποδυτήρια με προβάδισμα  από το γκολ του Οσμάναγκιτς στο 35' και το 1-1 με τον Μελικιώτη στο 44' άλλαξε και τη ψυχολογία του αγώνα. Ενός αγώνα που είχε ένταση, πάθος, διψήφιο αριθμό καρτών με τις ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες να έρχονται στο τέλος του αγώνα. Οταν και οι δύο έψαξαν τη νίκη, μιας και η ισοπαλία δεν βόλευε κανέναν. Η Βέροια έχασε και αυτή της ελπίδες για τη 2η θέση που οδηγεί στην άνοδο.

Το Live του αγώνα.

Μετά το τελευταίο σφύριγμα ο ρέφερι Ματσούκας έδειξε κόκκινη κάρτα στον Μαραγκό.

Τέλος στο ματς. Καλαμάτα - Βέροια 1-1.

96' Ωραία ενέργεια Αλεξόπουλου που σούταρε όμως άουτ εκτός περιοχής.

94' Σέντρα Μπουσμπίμπα, ο Τιάγκο έπιασε την κεφαλιά αλλά ήταν αδύναμη και μπλόκαρε ο γκολκίπερ.

93' Μεγάλη ευκαιρία για την Καλαμάτα, σε αντεπίθεση ο Μπουσμπίμπα από αριστερά έσπασε την μπάλα για το Νατσιόπουλο που από το ημικύκλιο της περιοχής σούταρε ψηλά άουτ.

92' Δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Γκιοατά. Συνεχίζει με 10 παίκτες η Καλαμάτα.

91' Μία ακόμα μεγάλη ευκαιρία για τη Βέροια. Ο Καραγιάννης εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Στάμου μόνος μέσα στην περιοχή, με πλασέ έστειλε την μπάλα άουτ από το κάθετο δοκάρι.

Εξι λεπτά θα είναι οι καθυστερήσεις.

90' Κίτρινη κάρτα στον Τριποτσέρη.

Μία ακόμα κίτρινη κάρτα στον πάγκο της Καλαμάτας, τη βλέπει ο προπονητής τερματοφυλάκων Σωτήρης Λυμπερόπουλος.

88' Τεράστια ευκαιρία για τη Βέροια. Ο Πασάς σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο Στεφανάκος έπεσε στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε σε κόρνερ, κρατώντας το 1-1.

Παραμένει το 1-1, που θα είναι καταδικαστικό για την Καλαμάτα, η οποία ψάχνει το γκολ της ελπίδας.

85' Κίτρινη κάρτα στον Κανούλα.

82' Αλλαγή για τη Βέροια ο Κανούλας στη θέση του Λεφίδη.

81' Ευκαιρία για την Καλαμάτα σε αντεπίθεση ο Τόλι με κάθετη πάσα βρήκε τον Μπουσμπίμπα που σούταρε από αριστερά, αλλά ο Πολίτης απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια σε κόρνερ.

80' Βγαίνει και ο σκόρερ της Καλαμάτας, ο Οσμάναγκιτς και μπαίνει ο Τριανταφυλλάκης.

75' Αλλαγή για τη Βέροια. Βγαίνει ο σκόρερ, ο Μελικιώτης και μπαίνει ο Καραγιάννης.

Η Καλαμάτα θέλει οπωσδήποτε τη νίκη για να ελπίζει σε παραμονή.

Μπήκαμε στο τελευταίο εικοσάλεπτο, παραμένει το 1-1 χωρίς τη μεγάλη ευκαιρία, αλλά με πολλή ένταση και κίτρινες κάρτες. Μία ακόμα βλέπει ο Πολύζος τη Βέροιας στο 73'.

70' O Αλεξόπουλος στη θέση του Πανάγου.

69' Αλλαγή για τη Βέροια. Ο Χατζάρας στη θέση του Παυλίδη. Πετούν μπουκάλια στον αγωνιστικό χώρο στη βόρεια κερκίδα και ο ρέφερι έχει διακόψει προσωρινά το ματς και είναι μαζί με τους βοηθούς του στο κέντρο του γηπέδου.

69' Κίτρινη κάρτα στον Πανάγου.

55' Κίτρινη κάρτα στον Γκιοατά για αντικανονικό μαρκάροσμα.

54' Κίτρινη κάρτα στον Στεφανάκο για διαμαρτυρία.

Με μια αλλαγή ξεκινά το δεύτερο ημίχρονο για την Καλαμάτα. Ο Τιάγκο στη θέση του Ηλιόπουλου.

Ημίχρονο στο Δημοτικό Στάδιο. Καλαμάτα - Βέροια 1-1. Η Καλαμάτα δεν μπόρεσε να πάει στα αποδυτήρια με προβάδισμα και περιμένουμε να δούμε τι θα συμβεί στο δεύτερο ημίχρονο.

44'  Γκολ για τη Βέροια. Ο Παυλίδης εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο Μελικιώτης στην καρδιά της άμυνας με πλασέ έκανε το 1-1.

43' Μεγάλη ευκαιρία για τη Βέροια  σουτ Μπλέτσα έξω από την περιοχή απέκρουσε σε κόρνερ ο Στεφανάκοις.

Οι κάρτες στους πάγκους πάνε.. σύννεφο. Κίτρινη κάρτα και στο γενικό αρχηγό της Καλαμάτας Τάσο Χατζηαγγελή.

38' Σουτ στην κίνηση ο Παυλίδης η μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

36' Κίτρινη κάρτα και στον προπονητή της Βέροια Κώστα Γεωργιάδη που διαμαρτύρεται συνεχώς στο ρέφερι. Κίτρινη και στον Μπουσμπίμπα για φάουλ

1-0 η Καλαμάτα.

Το πέναλτι κέρδισε ο Τόλι από τον Πολύζο, έπειτα από εκπληκτική ενέργεια από αριστερά. Θα το εκτελέσει ο Οσμάναγκιτς και η μπάλα...γκοοοοοοοοοοοοολ!

Κίτρινη κάρτα και στον γκολκίπερ της Βέροιας Πολίτη.

32' Πέναλτι για την Καλαμάτα και ένταση στους πάγκους των δύο ομάδων. Ο Ματσούκας δείχνει κίτρινη κάρτα στον Νίκο Αναστόπουλο

29' Ευκαιρία για την Καλαμάτα. Ο Οσμάναγκιτς με φάουλ λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή, έφερε την μπάλα στην περιοχή, ο προωθημένος Γκιοατά σούταρε η μπάλα κόντραρε και στρώθηκε στον επόσης κεντρικό αμυντικό Τριποτσέρη που από δεξιά και μέσα στην περιοχή, έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των δικτύων. 

Συμπληρώσαμε 25 λεπτά στο Δημοτικό Στάδιο. Καλαμάτα - Βέροια 0-0 σ' ένα ματς χωρίς τη μεγάλη φάση μπροστά από τις δύο εστίες. 

21' Σουτ του προωθημένου Γκιοατά, εκτός περιοχής,  η μπάλα κόντραρε και μπλόκαρε εύκολα ο γκολκίπερ.

20' Κίτρινη κάρτα και στο Μαραγκό για φάουλ στον Μπουσμίμπα. Οι δύο κεντρικοί αμυντικοί της Βέροιας χρεώνονται από νωρίς, αλλά απόλυτα σωστά με κάρτες.

15' Πρώτη κίτρινη κάρτα στο ματς. Τη βλέπει ο Στάμου για μαρκάρισμα στον Οσμάναγκιτς.

11' O Σιμόνι τροφοδότησε αριστερά τον Πασά που έκανε το δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Η Καλαμάτα έχει ξεκινήσει με τον Στεφανάκο κάτω από τα γκολπόστ, οι Τριποτσέρης, Γκιοατά και Χριστοφιλέας είναι στο κέντρο της άμυνας σε μια προσπάθεια του Νίκου Αναστόπουλου να θωρακίσει τα μετόπισθεν. Ο Πανάγου έχει ρόλο δεξιού μπάκ - χαφ και ο Τόλι τον αντίστοιχα αριστερά, ενώ στον άξονα είναι οι Ζαχαρόπουλος, Νατσιόπουλος. και στην επίθεση οι Μπουσμπίμπα, Ηλιόπουλος και Οσμάμαγκιτς, με τον τελευταίο να παίζει πίσω από τους Μπουσμπίμπα και Ηλιόπουλο.

Ο ρέφερι Μιχάλης Ματσούκας από την Αιτωλοακαρνανία σφυρίζει την έναρξη του αγώνα.

Οι δύο ομάδες και οι διαιτητές κάνουν την εμφάνισή τους στον αγωνιστικό χώρο και όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει το ματς. 

Ελάχιστος κόσμος στο γήπεδο αυτή την ώρα.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Στεφανάκος, Τόλι, Πανάγου, Τριποτσέρης, Γκιοατά, Χριστοφιλέας, Ζαχαρόπουλος, Νατσιόπουλος, Οσμάναγκιτς, Μπουσμπίμπα, Ηλιόπουλος. Στον πάγκο είναι οι Ματζάρης, Αλεξόπουλος, Κωνσταντινόπουλος, Καντούτσης, Τιάγκο, Νασέρ, Τριανταφυλλάκης.

ΒΕΡΟΙΑ:  Πολίτης, Λεφίδης, Μαραγκός, Μπλέτσας, Παυλίδης, Σιμόνι, Πασάς, Μελικιώτης, Πολύζος, Μουχάλης, Στάμου.  Στον πάγκο είναι οι  Βοσνιάδης, Μουρατίδης, Κανούλας, Μανιώτης, Ιωάννου, Χατζάρας, Καραγιάννης