Πέμπτη, 03 Απρίλιος 2014 18:43

Κωνσταντινέας: "Οσοι δεν κάνουν να πάνε σπίτι τους..."

Γράφτηκε από τον

Οσοι δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους μέσα στο ποδόσφαιρο θα πρέπει να πηγαίνουν σπίτι τους είτε πρόκειται για διαιτητές, είτε για παίκτες είτε για παράγοντες τόνισε ο Πέτρος Κωνσταντινέας αναφερόμενος στη διαιτησία του ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.


“Αν δεν έχεις δει μια φάση ή ένα γεγονός, παίρνεις και δεύτερη γνώμη. Για να ρωτήσει ο Καλογερόπουλος πάει να πει πως ήθελε και δεύτερη άποψη. Αντικειμενικά η φάση ήταν εύκολη, αλλά μέσα στο γήπεδο όλα είναι δύσκολα. Δεν γίνονται, όμως, αυτά τα πράγματα. Εδώ ο διαιτητής δεν έχει σφυγμούς και έχει να προσέξει μην πανηγυρίσει άσεμνα ο ποδοσφαιριστής και δεύτερον μην πέσουν οι μπουνιές από πίσω. Αν 10 μάτια δεν τα είδαν όλα αυτά, εγώ τι να πω; Στην Τούμπα δεν είδαν την μπουνιά του άλλου. Γίνομαι στενάχωρος όταν λέω γιατί η διοίκηση δεν τιμώρησε τον παίκτη της. Πληρώνει ο απλός φίλαθλος μέσα σ’ αυτή την κρίση και ο άλλος πάει να το παίξει μάγκας μέσα στο γήπεδο; Σπίτι σου! Το ίδιο για τον διαιτητή και τον παράγοντα”. ανέφερε ο Μεσσήνιος πρώην διαιτητής Σούπερ Λιγκ μιλώντας στον ARENA FM και πρόσθεσε:“Αποδείχθηκε ότι πρέπει να καταργήσουν την ενδοσυνεννόηση! Είναι άχρηστη, δεν βοηθάει και τζάμπα ξοδεύτηκαν τόσα χρήματα. Τζάμπα τα έδωσε η Σούπερ λιγκ τα λεφτά. Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιες φάσεις ενημερώθηκε ο διαιτητής από την ενδοσυνεννόηση και ποιες όχι. Ούτε στο προηγούμενο παιχνίδι των δύο ομάδων, με την μπουνιά που έφαγε ο παίκτης του Ολυμπιακού, βοήθησε.

 

Δεν γίνεται ο διαιτητής να βλέπει την πολύ σωστή κόκκινη του Στοχ και να μην βλέπει την κόκκινη στον Φουστέρ και την δεύτερη κίτρινη στον Βαλντέζ. Δεν γνωρίζω ποιος από τους συναδέλφους του είπε για την κάρτα, διότι ο ίδιος δεν το είδε.  Ποιος απ’ όλους; Ποιες κάρτες του τις είπαν και ποιες όχι; Βλέπουν τα μισά οι διαιτητές πλέον! Μετά λοιδορούνται όσοι διαιτητές είναι σωστοί και εφαρμόζουν τον πειθαρχικό έλεγχο. Εγώ σε παιχνίδι ΑΕΚ -Ολυμπιακού μέχρι το 7′ είχα βγάλει οκτώ κίτρινες και είχα γίνει κακός. Δεν μ’ ενδιαφέρει αν ένας διαιτητής δεν δει ένα πέναλτι ή αν το δει. Μπορεί να μην έχει καλή θέση, να είναι πιεσμένος, να μην το δει ή να είναι άτυχος και να χάσει την φάση. Εμένα με νοιάζει ο πειθαρχικός έλεγχος, αυτό με καίει και δεν δικαιολογώ κανέναν σ’ αυτό το κομμάτι αν κάνει λάθος. Τους επιπρόσθετους διαιτητές για ποιους λόγους τους βάζουν; Μόνο για τα πέναλτι στις μεγάλες περιοχές; Δεν κοιτάνε αυτοί το παιχνίδι;

 

Είναι μέσα στο γήπεδο συνολικά 10 μάτια και κανένας δεν βλέπει πειθαρχικά παραπτώματα; Σ’ ένα οριακό οφσάιντ μπορεί να χαθεί κάτι, αλλά δεν βλέπουν τον πειθαρχικό έλεγχο; Είναι δυνατόν; Στην Τούμπα, ο Κάκος έγραφε την κάρτα, οι άλλοι δεν είδαν τίποτα; Θέλω να δω και τι τιμωρία θα πέσει στον Στοχ. Για ανάρμοστη συμπεριφορά, που μετά την αποβολή κλωτσάει την μπάλα. Το έγραψε στο φύλλο αγώνα ο παρατηρητής;

 

Ο ΠΑΟΚ έχει έναν πολύ σωστό άνθρωπο, τον Μάλαμα Τεβεκέλη, αλλά είναι ήπιος με τους διαιτητές. Ξέρει την δουλειά και προσπαθεί να καλύψει τους διαιτητές με την καλή έννοια. Δεν μπορώ να δεχθώ, όμως, άσχετοι παράγοντες που μιλάνε για να δικαιολογήσουν τα χιλιάρικα που παίρνουν και δεν ξέρουν τι σχήμα έχει η μπάλα να σχολιάζουν τις φάσεις και να μην σέβονται ανθρώπους που έχουν προσφέρει στο άθλημα όπως ο Τεβεκέλης. Δεν βγαίνει ο Μάλαμας να δημιουργήσει εντυπώσεις, όπως άλλοι. Μιλάω για παράγοντες που προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα λεφτά των ομάδων τους. Το παίζουν πως αγαπάνε την φανέλα και στα προβλήματα είναι οι πρώτοι που θα λαϊκίσουν”.