Δευτέρα, 09 Μάρτιος 2020 20:24

Η Κ17 της Καλαμάτας 3-1 τον Ασπρόπυργο (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Χωρίς να πιάσει σπουδαία απόδοση η Καλαμάτα κέρδισε χθες το μεσημέρι στο γήπεδο Ασπροχώματος, τον Ασπρόπυργο με 3-1 σε ματς για την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος Κ17 της Football League.

Το γρήγορο γκολ μόλις στο 2ό λεπτό, που σημείωσε ο Μουζάκης, έλυσε τα πόδια των γηπεδούχων που όσο περνούσε η ώρα προσπαθούσαν με οργανωμένες επιθετικές προσπάθειες να φτάσουν και σε άλλα γκολ. Κατάφεραν να βρουν δίχτυα για δεύτερη φορά στις αρχές του β’ ημιχρόνου και πάλι με το Μουζάκη, ο οποίος έβαλε άλλα δύο γκολ, που όμως ακυρώθηκαν γιατί υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν άμεσα και μείωσαν προσωρινά σε 2-1. Παρά τη μείωση του σκορ, οι νεαροί παίκτες της Καλαμάτας διατήρησαν την ψυχραιμία τους, αλλά και το ρυθμό τους και συνέχισαν τις προσπάθειες τους για να σημειώσουν και άλλο γκολ, ώστε να φτάσουν σε μια άνετη νίκη. Αυτό ήρθε στο 77’ με πέναλτι που κέρδισε ο Ακριστινέι και αξιοποίησε ο ίδιος.

Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά αγωνίστηκε ο Αχιλλέας Χαρλέπας, ο οποίος λόγω τραυματισμού στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου, δεν συμμετείχε στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας. Το τελευταίο διάστημα έχει επιστρέψει και συμμετέχει κανονικά στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ομάδας.

Επεισόδιο στο τέλος

Μελανό σημείο του αγώνα, η σύρραξη αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα, όταν παίκτες των δύο ομάδων ήρθαν στα χέρια. Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων δεν γενικεύτηκε. Ομως εκεί που φάνηκε να τελειώνουν όλα, άγνωστο πως ο Β. Τοπάλοβ κτύπησε με γροθιά στο πρόσωπο τον Κλ. Κανανάι και λίγο έλλειψε να έχουμε νέα ένταση, αλλά ήδη στο γήπεδο υπήρχε και αστυνομική δύναμη και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Για το θέμα ο διαιτητής Κομπιλίρης στο φύλλο αγώνα μεταξύ άλλων αναφέρει ότι απέβαλε τους ποδοσφαιριστές Μυστριώτη γιατί απώθησε βίαια αντίπαλο του και ακολούθως απέβαλε και τον Κλ. Κανανάι γιατί κλώτσησε αντίπαλο του. Ακόμη απέβαλε τον Β. Τοπάλοβ γιατί απώθησε βίαια αντίπαλο του και στη συνέχεια του έριξε γροθιά στο πρόσωπο (μάτωσαν τα χείλια του). Νωρίτερα στη γενική σύρραξη τραυματίστηκε από κτύπημα αντιπάλου στο δικέφαλο του αριστερού του ποδιού ο αρχηγός της Καλαμάτας Ψυχογιάννης.

Φάσεις - γκολ

Σε καλή ημέρα βρέθηκε ο νεαρός επιθετικός Σάββας Μουζάκης, ο οποίος με τα δύο γκολ που σημείωσε οδήγησε την Καλαματιανή ομάδα στη νίκη. Μόλις στο 2’ ο Ακριστινέι έκανε τη σέντρα στο α’ δοκάρι και ο Μουζάκης με διαγώνιο σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία των διχτυών και πέτυχε το 1-0. Στο 9’ φάουλ του Στογιάννη έξω από την περιοχή μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Τσιφτσής. Στο 37’ μπροστινή μπαλιά του Ακριστινέι για τον Ρουμελιώτη αυτός μπήκε στην περιοχή από τα πλάγια έκανε το διαγώνιο σουτ η μπάλα χτύπησε στη ρίζα του (απέναντι) κάθετου δοκαριού και στην επαναφορά κατέληξε στην αγκαλιά του Κατσούλα. Στο 50’ φάουλ του Ρ. Κανανάι, ο Μουζάκης πετάχτηκε στο α’ δοκάρι και με προβολή προσπάθησε να σκοράρει, όμως απέκρουσε αρχικά ο Κατσούλας που έκλεισε τη γωνία του. Στην επαναφορά με διαγώνια κεφαλιά ο Μουζάκης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να γίνει έτσι το 2-0.

Στο 52’ ο Ντονάλτο Φαρία εκμεταλλεύτηκε λάθος των αμυντικών πήρε την μπάλα μπήκε στην περιοχή και με σουτ μείωσε σε 2-1. Στο 77’ ο Ακριστινέι μέσα στην περιοχή προσπάθησε να αποφύγει τον Φίλη, αυτός τον έριξε στο έδαφος και ο διαιτητής Κομπιλίρης σφύριξε αμέσως το πέναλτι. Ο Ακριστινέι το εκτέλεσε εύστοχα στέλνοντας την μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Κατσούλα και σημείωσε το 3-1.

Την αναμέτρηση διαιτήτευσε ο Παναγιώτης Κομπιλίρης, που είχε βοηθούς διαιτητές τους Ηλία Μπουρίκα και Νίκο Γάκη.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Τσιφτσής, Ψυχογιάννης, Παυλής, Σκοπέτος, Μυστριώτης, Παναγιωτόπουλος, Ακριστινέι (88’ Κλ. Κανανάι), Σερπάνος (46’ Χαρλέπας), Ρουμελιώτης, Ρ. Κανανάι (84’ Δρούγας), Μουζάκης (84’ Δικαιουλάκος).

ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ: Κατσούλας, Ντιονίσι Φαρία, Βελκάι, Ζύκα, Φίλης, Κουσίδης (51’ Β. Τοπάλοβ, 78 Στ. Τοπάλοβ), Ντονάλντο Φαρία, Μαυρίδης (51’ Ρετζέπι), Συμεωνίδης.