Τρίτη, 10 Μάρτιος 2020 17:04

CHAMPIONS LEAGUE: Ρεβάνς στην... σκιά του κορονοϊού

Γράφτηκε από τον
CHAMPIONS LEAGUE: Ρεβάνς στην... σκιά του κορονοϊού

 

Κάτω από την σκιά του φόβου που δημιουργεί στην Ευρώπη η εξάπλωση του κορονοϊού (COVID-19) και μέσα σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, το Champions League επιστρέφει για να μοιράσει σήμερα και αύριο, τα πρώτα εισιτήρια για την προημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Τέσσερις επαναληπτικοί αγώνες αυτή την εβδομάδα και ισάριθμοι την ερχόμενη, είναι προγραμματισμένοι στην φάση των «16» της κορυφαίας διοργάνωσης.

Μόλις, η UEFA ανακοίνωσε ότι οι παίκτες δεν θα ανταλλάξουν χειραψία με τους αντιπάλους τους και τους διαιτητές στους αγώνες, ως μέρος σχετικού πρωτόκολλου. Αυτό θα ισχύει για όλους τους αγώνες της UEFA και είναι σύμφωνα με τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την ελαχιστοποίηση της πιθανής μετάδοσης του COVID-19.

Η Παρί ΣΖ είχε ηττηθεί (2-1) στο Ντόρτμουντ, από τα δύο γκολ του Χάαλαντ στις 18 Φεβρουαρίου και σήμερα ψάχνει νίκη – πρόκριση.

Πίσω από κλειστές πόρτες, θα υποδεχθεί η Βαλένθια την Αταλάντα, όπως έχουν ανακοινώσει οι Ισπανοί από την περασμένη εβδομάδα, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του κοροναϊού, ιδιαίτερα μιας και οι Ιταλοί φιλοξενούμενοι (που βρίσκονται ήδη στην ισπανική πόλη), προέρχονται από μία περιοχή της Ιταλίας (Μπέργκαμο) που βρίσκεται σε καραντίνα. Έτσι χωρίς τους φίλους της η Βαλένθια θα επιχειρήσει μία μεγάλη ανατροπή μετά την ήττα (4-1) στο Μιλάνο, αλλά ίσως το γκολ του Τσερίσεφ κάνει το βουνό που έχουν να ανέβουν οι Ισπανοί απέναντι στην «σταχτοπούτα» της διοργάνωσης, να φαίνεται μικρότερο.

Σήμερα επίσης η Λειψία, μοναδική από τη τετράδα αγώνων αυτής της εβδομάδας, που κατάφερε να επικρατήσει εκτός έδρας (1-0 της Τότεναμ) θα υποδεχθεί τους Λονδρέζους του Ζοσέ Μουρίνιο. Οι Λονδρέζοι έχουν κερδίσει μόλις ένα από τα έξι τελευταία τους ματς στο Champions League (1 ισοπαλία και 4 ήττες).

Προσοχή και ενδιαφέρον στρέφεται αύριο στο Anfield, όπου η πρωταθλήτρια Ευρώπης Λίβερπουλ, χωρίς τον 27χρονο τραυματία Βραζιλιάνο τερματοφύλακά της Άλισον ανάμεσα στα δοκάρια της, θα υποδεχθεί την Ατλέτικο Μαδρίτης του Ντιέγκο Σιμεόνε, προκειμένου να προσπαθήσει να ανατρέψει την ήττα (1-0) στο Metropolitano και να εξακολουθήσει την υπεράσπιση του τίτλου της.

Αήττητη σε 25 εντός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια είναι η Λίβερπουλ (18 νίκες και 7 ισοπαλίες), μετά την ήττα (0-3) από την Ρεάλ Μαδρίτης στις 22 Οκτωβρίου 2014. Σημαντική δίχως άλλο για τον Ντιέγκο Σιμεόνε η προσθήκη του Ζοάο Φέλιξ, ο οποίος απουσίαζε από την αναμέτρηση της Μαδρίτης.

To πρόγραμμα των αγώνων ρεβάνς και τα αποτελέσματα (σε παρένθεση) των πρώτων αγώνων της φάσης των «16» του Champions League:

Σήμερα

Βαλένθια - Αταλάντα (1-4)

Λειψία - Τότεναμ (1-0)

Αύριο

Παρί Σεν Ζερμέν - Ντόρτμουντ (1-2)

Λίβερπουλ - Ατλέτικο Μαδρίτης (0-1)

Τρίτη 17/3

Μάντσεστερ Σίτι - Ρεάλ Μαδρίτης (2-1)

Γιουβέντους - Λιόν (0-1)

Τετάρτη 18/3

Μπάγερν Μονάχου - Τσέλσι (3-0)

Μπαρτσελόνα - Νάπολι (1-1)