Τετάρτη, 11 Μάρτιος 2020 15:15

Κυπελλούχος Μεσσηνίας ο Α.Ο. Διαβολιτσίου, 2-1 στον τελικό την Μεθώνη

Γράφτηκε από τον
Κυπελλούχος Μεσσηνίας ο Α.Ο. Διαβολιτσίου, 2-1 στον τελικό την Μεθώνη

Το πρώτο κύπελλο της ιστορίας του πανηγυρίζει εδώ και λίγα λεπτά ο Α.Ο. Διαβολιτσίου! Ο ΑΟΔ νίκησε με 2-1 τον Α.Ο. Μεθώνης στον τελικό του κυπέλλου Μεσσηνίας στο γήπεδο του Κορδία, χάρις σε δύο γκολ του Βασίλη Αθανασόπουλου. Το πρώτο με χτύπημα πέναλτι στο 11', ένα πέναλτι που ήταν αμφισβητούμενο και το δεύτερο με προβολή στο 44'. Αξιόμαχη η Μεθώνη που μείωσε 2-1 στο 62' με τον Πεϊδη, αλλά δεν μπόρεσε για το κάτι παραπάνω. Μέτριο έως κακό ποιοτικά το παιχνίδι που παρακολούθησαν 300 και πλέον θεατές, παρότι ο τελικός ήταν "κεκλεισμένων" των θυρών!

Τέλος στον τελικό, το Διαβολίτσι νίκησε με 2-1 την Μεθώνη και αναδείχθηκε κυπελλούχος Μεσσηνίας για τη σεζόν 2019-20!

93' Κίτρινη κάρτα στον Πιτσιλή.

91' Ο Γραμματικόπουλος αντί του σκόρερ Αθανασόπουλου για τον ΑΟΔ. Ολοκληρώνει τις αλλαγές του ο Αλέξης Μαντζούνης. 

90' Ο Τομαράς εκτός παιχνιδιού λόγω τραυματισμού και στη θέση του ο Παπαδημητρίου για την Μεθώνη.

Συμπληρώσαμε 90 λεπτά παιχνιδιού με το 2-1 να παραμένει.

88' Ο Βιγιαφάνε εκτός παιχνιδιού και στη θέση του ο Πιτσιλής για το Διαβολίτσι.

86' Ο Χότζα αντί του Γεωργιόπουλου για τον ΑΟΔ.

Αλλα πέντε λεπτά συν τις καθυστερήσεις για να δούμε αν το Διαβολίτσι θα κρατήσει το υπέρ του 2-1 ή η Μεθώνη θα πετύχει ένα γκολ για να πάει τον τελικό στην παράταση! Ο ΑΟΔ πάντως δεν απειλείται εδώ και αρκετή ώρα, έχοντας ξανά τον έλεγχο του αγώνα.

83' Δυνατό βολέ του Βιγιαφάνε, έδιωξε με γροθιές ο Μίντζηρας, κρατώντας το 2-1!

79' Πρώτη αλλαγή και για τη Μεθώνη. Ο Παυλόγιαννης στη θέση του Τρυφωνόπουλου. 

78' Ευκαιρία για τον ΑΟΔ, όταν ο Σταματελόπουλος έκανε το γέμισμα από αριστερά, ο Βιγιαφάνε έκανε το κοντρόλ και έπιασε το συρτό σουτ που έφυγε ένα μέτρο έξω από το αριστερό δοκάρι

74' Λάθος γύρισμα με το κεφάλι από τον Κουτίβα, ο Αθανασόπουλος μπήκε στη φάση και πήγε να περάσει τον Μίντζηρα, αλλά ο έμπειρος πορτιέρο βγήκε έγκαιρα και απομάκρυνε την μπάλα, παίρνοντας και το φάουλ.

69' Κίτρινη κάρτα στον Παπανικολόπουλο της Μεθώνης.

H μορφή του αγώνα έχει αλλάξει στο δεύτερο μέρος, με την Μεθώνη να έχει πάρει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να είναι αρκετά ανταγωνιστική απέναντι σε ένα... νωχελικό Διαβολίτσι.

67' Πρώτη αλλαγή στο ματς για λογαριασμό του Διαβολιτσίου. Ο Σταματελόπουλος στη θέση του Φωτόπουλου.

Νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι μετά το γκολ της Μεθώνης που έχει την ψυχολογία με το μέρος της!

Ο Πεϊδης με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και αφού η μπάλα κόντραρε σε σώμα αμυντικού!

62' Γκολ για τη Μεθώνη που μειώνει σε 2-1!

Οι θεατές στην κερκίδα του γηπέδου του Κορδία ξεπερνούν τους 200(!!) και μιλάμε για ένα παιχνίδι "κεκλεισμένων των θυρών"! Αλλα 100 περίπου άτομα βλέπουν τον τελικό περιμετρικά του γηπέδου, στην πλειοψηφία τους φίλοι της Μεθώνης που βρίζουν εν χορώ τον διαιτητή της αναμέτρησης Μάριο Καρβούνη για την υπόδειξη του πέναλτι στο 11ο λεπτο. Συνθήματα που δεν θα έπρεπε να ακούγονται...

47' Μεγάλη φάση για το Διαβολίτσι... Ο Γεωργιόπουλος έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Αθανασόπουλος έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Κοντά στο χατ τρικ ο καλαματιανός επιθετικός!

Σέντρα στο β' ημίχρονο στο γήπεδο του Κορδία...

Το Διαβολίτσι στο α' 45λεπτο προηγείται με 2-0 χάρις σε δύο γκολ του Βασίλη Αθανασόπουλου, στο 11' με πέναλτι και στο 44' με προβολή και έχει τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του πρώτου κυπέλλου της ιστορίας του!

Τέλος στο πρώτο ημίχρονο...

Σε καίριο χρονικά σημείο ο ΑΟΔ πετυχαίνει και δεύτερο γκολ και παίρνει ξεκάθαρο προβάδισμα για την κατάκτηση του τροπαίου... Ο Γεωργιόπουλος εκτέλεσε ένα φάουλ, η άμυνα της Μεθώνης "κοιμήθηκε" και ο Αθανασόπουλος με προβολή στο δεύτερο δοκάρι έκανε το 2-0.

44' 2-0 το Διαβολίτσι με σκόρερ και πάλι τον Βασίλη Αθανασόπουλο...

41' Ωραία ενέργεια Βιγιαφάνε και σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι η μπάλα.
40' Το Διαβολίτσι συνεχίζει να προηγείται με 1-0 της Μεθώνης χάρις σε εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Αθανασόπουλου από το 11', σε έναν μέτριο ποιοτικά τελικό με ελάχιστες καλές στιγμές.

32΄Παραμένει το 1-0, με την ομάδα του Αλέξη Μαντζούνη να συνεχίζει να έχει τον έλεγχο, χωρίς όμως να μπορεί να μετουσιώσει την υπεροχή της σε κλασικές φάσεις. Ο ΑΟΜ αντιθέτως έχει αμυντική τακτική, αλλά αδυνατεί να κρατήσει μπάλα και να βγει με αξιώσεις στην επίθεση.

23' Κίτρινη δέχεται ο αρχηγός της Μεθώνης, Παναγιώτης Τρυφωνόπουλος.

22' Καλή στιγμή για την Μεθώνη... Ο Πουλάκος έπαιξε το 1-2 με τον Τομαρά και σούταρε με την μπάλα να κοντράρει στον Εμέκα και να καταλήγει κόρνερ δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Το Διαβολίτσι τόσο πριν το γκολ όσο και μετά έχει τον έλεγχο στο ματς και κυκλοφορεί την μπάλα. Η Μεθώνη περιμένει τον αντίπαλο της και προσπαθεί να χτυπήσει στην κόντρα με τους Σούλα και Πουλάκο

Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γεωργιόπουλου, ο Εμέκα έπιασε το σουτ με την μπάλα να σταματά στον Στ. Ηλιόπουλο και τον κ. Καρβούνη να δίνει ένα αμφισβητούμενο πέναλτι, ισχυριζόμενος πως η μπάλα σταμάτησε στο χέρι του μεσοαμυντικού της Μεθώνης! Ηταν μια δύσκολη φάση και δεν φάνηκε ξεκάθαρα αν υπήρχε χέρι, μιας και οι δύο παίκτες ήταν αρκετά κοντά. Εντονα τα παράπονα των παικτών της Μεθώνης προς τον διαιτητή της αναμέτρησης...

11' 1-0 το Διαβολίτσι με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βασίλη Αθανασόπουλου!

Αθανασόπουλος απέναντι στον Μίντζηρα...

10' Πέναλτι για το Διαβολίτσι...

Δυναμική παρουσία από τους φίλους της Μεθώνης... Πάνω από 50 φίλοι του ΑΟΜ είναι έξω από την περίφραξη του γηπέδου και με τύμπανα, καπνογόνα, ένα μεγάλο πανό και συνθήματα, έχουν δημιουργήσει πολύ ωραία ατμόσφαιρα!

Πρώτη κίτρινη στο ματς στο 2'. Την είδε ο Σούλα του ΑΟΜ για σκληρό φάουλ πάνω στον Γιάννη Καλογερόπουλο.

Ξεκίνησε ο αγώνας... 

Πάντως στην κερκίδα του γηπέδου του Κορδία βρίσκονται κοντά στους 150 θεατές!!!

Ο αγώνας γίνεται κεκλεισμένων των θυρών λόγω των μέτρων που πάρθηκαν για την μη εξάπλωση του κορονοϊού...

Μετά το τελευτουργικό με τις χειραψίες και την ανάκρουση του Εθνικού Υμνου, όλα είναι έτοιμα για τη σέντρα...

Οι συνθέσεις:

Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ: Δ. Καλογερόπουλος, Γ. Καλογερόπουλος, Φωτόπουλος, Σεντεμέντες, Εμέκα, Κυριαζόπουλος, Γεωργιόπουλος, Γκελγκέρια, Αθανασόπουλος, Βιγιαφάνε, Μουλιάτος.

Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ: Μίντζηρας, Καγιανάς, Παπανικολόπουλος, Κουτίβας, Σαμπάνι, Τρυφωνόπουλος, Ηλιόπουλος, Πουλάκος, Πεϊδης, Σούλα, Τομαράς.

Ο ΑΟΔ συμμετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία του σε τελικό, ενώ η Μεθώνη επιστρέφει μετά από 21 χρόνια!

Στον πάγκο κάθονται για το Διαβολίτσι: Σταματελόπουλος, Λιόλιος, Πιτσιλής, Κωνσταντακόπουλος, Χότζα, Γραμματικόπουλος και Οδεμισιώτης.

Για την Μεθώνη στον πάγκο είναι οι: Ζόμπολος, Σούλι, Παυλόγιαννης, Παπαδημητρίου, Γαλανόπουλος, Τσάνε και Τσατάς.