Πέμπτη, 12 Μάρτιος 2020 15:13

EUROPA LEAGUE: Χωρίς κόσμο ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε τη Γουλβς

Γράφτηκε από τον
EUROPA LEAGUE: Χωρίς κόσμο ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε τη Γουλβς

Μερικές εκφράσεις έχουν κοινότυπο χαρακτήρα, όμως στην περίπτωση του Ολυμπιακού η φράση «ο κόσμος είναι ο 12ος παίκτης», ισχύει στον απόλυτο βαθμό.

Παρουσία των χιλιάδων φιλάθλων της, η ελληνική ομάδα αποκτά ένα επιπλέον πλεονέκτημα και το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» γίνεται η έδρα που θέλουν ν΄ αποφύγουν όλες οι ομάδες. Ωστόσο, σήμερα (22:00) οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν θα έχουν αυτό το προνόμιο, καθώς η πρώτη αναμέτρηση με την Γουλβς για τους «16» του Europa League, θα διεξαχθεί χωρίς θεατές... ελέω κοροναϊού.

Στον αγωνιστικό τομέα, ο Πέδρο Μαρτίνς δεν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και αναμένεται να στηρίξει το παιχνίδι της ομάδας, στον Ματιέ Βαλμπουενά. Ο βραχύσωμος Γάλλος, ο οποίος ανανέωσε προ ημερών το συμβόλαιο του αποτελεί τον «καταλύτη» του εφετινού Ολυμπιακού και όποτε αποδίδει καλά, τον ακολουθεί και η υπόλοιπη ομάδα. Πρώτιστος στόχος του Πορτογάλου τεχνικού, είναι να διατηρήσει το «μηδέν» στην άμυνα και να εκμεταλλευθεί τις επιθετικές δυνατότητες της ομάδας, προκειμένου να βάλει τις βάσεις για την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Από την πλευρά τους, οι Αγγλοι έρχονται στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με την ψυχολογία στα ύψη, δεδομένου ότι αποτελούν την ευχάριστη έκπληξη στην Premier League και εκτός από την συνέχεια στο Europa League, διεκδικούν με αξιώσεις την... ανανέωση του ευρωπαϊκού τους «εισιτηρίου», μέσω του αγγλικού πρωταθλήματος.

Κατά τα λοιπά, ο πρόεδρος της Χετάφε δήλωσε ότι η αποστολή της ισπανικής ομάδας δεν πρόκειται να ταξιδέψει στο Μιλάνο για τον αγώνα με την Ιντερ, καθώς η ιταλική μεγαλούπολη αποτελεί το «επίκεντρο» του κορονοϊού στην Ευρώπη. Μετά από αυτή την εξέλιξη η Ουέφα αποφάσισε να αναβάλλει το ματς Ιντερ - Χετάφε, όπως και το Σεβίλη - Ρόμα.

Επιπλέον χωρίς θεατές θα διεξαχθεί το ματς της Βόλφσμπουργκ με τη Σαχτάρ.

Η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ δοκιμάζεται στην έδρα της εντυπωσιακής «σταχτοπούτας», Λίντσερ, με τους Αυστριακούς να βρίσκονται σε κορυφαία κατάσταση, διεκδικώντας το πρωτάθλημα στην χώρα τους και εκπλήσσοντας στο Europa League. Η Αϊντραχτ Φρανκφούρτης είναι το λογικό φαβορί υποδεχόμενη την Βασιλεία, όπως και η Μπασακσεχίρ που θα φιλοξενήσει την Κοπεγχάγη του Κάρλος Ζέκα.

Χωρίς ξεκάθαρο φαβορί, θα γίνουν οι υπόλοιπες αναμετρήσεις με το πρόγραμμα να έχει ως εξής:

Πέμπτη, 7.55 μ.μ.

Σεβίλη - Ρόμα αναβλήθηκε

Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Βασιλεία

Λίντσερ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Μπασακσεχίρ - Κοπεγχάγη

Πέμπτη, 10 μ.μ.

Ολυμπιακός - Γουλβς

Ρέιντζερς - Λεβερκούζεν

Βόλφσμπουργκ - Σαχτάρ Ντόνετσκ

Ίντερ - Χετάφε αναβλήθηκε

* Οι αγώνες ρεβάνς θα διεξαχθούν στις 19 Μαρτίου.