Πέμπτη, 12 Μάρτιος 2020 11:05

ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Το σήκωσε για πρώτη φορά το Διαβολίτσι! (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Το σήκωσε για πρώτη φορά το Διαβολίτσι! (φωτό)

Η κούπα στο Διαβολίτσι! Ο Α.Ο. Διαβολιτσίου κατέκτησε το πρώτο τρόπαιο της ιστορίας του επικρατώντας στον τελικό με 2-1 της Μεθώνης και έγινε η 14η ομάδα που σηκώνει το κύπελλο Μεσσηνίας.

Ο Βασίλης Αθανασόπουλος με δύο γκολ στο 11’ με πέναλτι και στο 44’ με προβολή, έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στον χθεσινό τελικό, με την αξιόμαχη Μεθώνη να μειώνει στο 62’ με τον Παύλο Πεϊδη, αλλά μέχρι εκεί.

Ο τελικός στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία θα μείνει στην ιστορία ως ο πρώτος τελικός που έγινε κεκλεισμένων των θυρών, αλλά με... κόσμο. Διότι στην κερκίδα βρέθηκαν τουλάχιστον 200 θεατές και μαζί με αυτούς που ήταν περιμετρικά του γηπέδου έφθασαν τους 400 παρά την απαγόρευση για την μη εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα μας!

Στο αγωνιστικό σκέλος, είδαμε ένα μέτριο έως κακό ποιοτικά παιχνίδι με το Διαβολίτσι να επιβεβαιώνει τον τίτλο του φαβορί ως ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας, αλλά να μην κάνει καλή εμφάνιση.

Η Μεθώνη, που έπαιξε με καθαρά αμυντικούς προσανατολισμούς στο πρώτο ημίχρονο, κέρδισε μέτρα στο δεύτερο ημίχρονο και με τη μείωση του σκορ, άγχωσε τον ΑΟΔ που συμμετείχε για πρώτη φορά σε τελικό.

Από την άλλη πλευρά ο ΑΟΜ επέστρεψε μετά από 21 χρόνια σε τελικό, αλλά δεν μπόρεσε να... πιει νερό και έμεινε με τις εντυπώσεις.

Ο αγώνας ξεκίνησε μάλιστα με το χειρότερο τρόπο για την ομάδα της Μεθώνης, καθώς στο 11ο λεπτό ο ρέφερι Καρβούνης έδειξε την άσπρη βούλα, θεωρώντας ότι η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Ηλιόπουλου σε σουτ του προωθημένου Εμέκα.

Μια απόφαση που προκάλεσε τις διαμαρτυρίες του ΑΟΜ, καθώς ακόμα και αν υπάρχει χέρι, οι δύο παίκτες είναι πολύ κοντά και το πέναλτι... αυστηρό.

Ο Αθανασόπουλος ευστόχησε από τα 11 βήματα και έκανε το 1-0. Ο ΑΟΔ με σκορ και ψυχολογία υπέρ του έλεγχε το ματς και κυκλοφορούσε την μπάλα, με τη Μεθώνη να περιμένει τον αντίπαλό της και να προσπαθεί να χτυπήσει στην κόντρα με τους Πουλάκο και Σούλα. Ο πρώτος στο 23’ συνεργάστηκε με τον Τομαρά και έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Εμέκα και κατέληξε κόρνερ.

Το Διαβολίτσι παρά την εδαφική υπεροχή δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους για την εστία του Μίντζηρα.

Η Μεθώνη από την άλλη έπαιρνε καλό βαθμό ανασταλτικά, όχι όμως και δημιουργικά, μιας και δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα.

Στο 41’ ο Βιγιαφάνε με ωραία ατομική ενέργεια ελευθερώθηκε εκτός περιοχής, σούταρε αλλά η μπάλα πέρασε άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Και ενώ όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια στο ημίχρονο με το σκορ στο 1-0, ήρθε μια στημένη φάση στο 44’ να αλλάξει τα δεδομένα.

Ο Γεωργιόπουλος από αριστερά εκτέλεσε φάουλ, η άμυνα της Μεθώνης “κοιμήθηκε” και ο Αθανασόπουλος με προβολή έκανε το 2-0.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, ο Αθανασόπουλος άγγιξε το χατ – τρικ, από προσπάθεια ξανά του Γεωργιόπουλου (σέντρα από δεξιά) έπιασε την κοντινή κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε άουτ από το κάθετο δοκάρι.

Το Διαβολίτσι φάνηκε ότι επαναπαύτηκε από το 2-0 και η Μεθώνη μείωσε στο 62’ σε 2-1 με σουτ του Πεϊδη εντός περιοχής, στο οποίο η μπάλα χτύπησε σε σώμα αμυντικού, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα.

Το 2-1 έδωσε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι, με τη Μεθώνη να έχει πάρει τα πάνω της ψυχολογικά και να προσπαθεί για την ισοφάριση κόντρα στο νωχελικό Διαβολίτσι. Δεν μπόρεσε όμως να βρει τη μεγάλη φάση και έφθανε στην περιοχή με στημένα, είτε φάουλ, είτε κόρνερ. Η κόπωση όμως από το 75’ και μετά ήταν εμφανής στους φιλοξενούμενους, που έκαναν μεγάλη προσπάθεια κόντρα σ’ έναν αντίπαλο μεγαλύτερης κατηγορίας.

Από λάθος γύρισμα του Κουτίβα λοιπόν με το κεφάλι στο 76’, ο Αθανασόπουλος βγήκε τετ α τετ με τον Μίντζηρα, αλλά άνοιξε το κοντρόλ και ο έμπειρος πορτιέρο βγήκε και έδιωξε την μπάλα. Στο 78’ το Διαβολίτσι είχε νέα ευκαιρία με το συρτό σουτ του Βιγιαφάνε, που έφυγε δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Ο ίδιος παίκτης στο 84’ έκανε δυνατό βολέ, όμως ο γκολκίπερ της Μεθώνης έδιωξε με γροθιές, στην τελευταία αξιόλογη φάση μπροστά από τις δύο εστίες.

Μέτρια η διαιτησία του Κασκάνη που είχε βοηθούς τους Κασκάνη και Γεωργαντά που πήγαν καλά, ενώ τέταρτος διαιτητής ήταν ο Ρέκκας.

Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ: Δ. Καλογερόπουλος, Γ. Καλογερόπουλος, Φωτόπουλος, (67’ Σταματελόπουλος) Σεντεμέντες, Εμέκα, Κυριαζόπουλος, Γεωργιόπουλος (86’ Χότζα), Γκελγκέρια, Αθανασόπουλος (91’ Γραμματικόπουλος), Βιγιαφάνε (88’ Πιτσιλής), Μουλιάτος.

Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ: Μίντζηρας, Καγιανάς, Παπανικολόπουλος, Κουτίβας, Σαμπάνι, Τρυφωνόπουλος (79’ Παυλόγιαννης), Ηλιόπουλος, Πουλάκος, Πεϊδης, Σούλα, Τομαράς (90’ λ.τρ. Παπαδημητρίου).