Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2020 11:52

Το τρίτο ημίχρονο του τελικού (φωτό)

Γράφτηκε από τον
Το τρίτο ημίχρονο του τελικού (φωτό)

Το Διαβολίτσι μπορεί να αγχώθηκε, αλλά πέτυχε τον πρώτο στόχο της σεζόν, που ήταν η κατάκτηση του κυπέλλου Μεσσηνίας.

Γι’ αυτό και ο Αλέξης Μαντζούνης ήταν χαρούμενος μετά τη λήξη του τελικού. “Κάθε τίτλος αφήνει πολύ γλυκιά γεύση και μένει στην ιστορία. Πετύχαμε τον πρώτο μας στόχο και τώρα πάμε για τον επόμενο που είναι η παραμονή. Θα το ξαναπώ όμως ότι εγώ έβαλα το κερασάκι στην τούρτα, γιατί βρήκα την ομάδα στον τελικό. Είμαι ένα μήνα στο Διαβολίτσι και το μεγαλύτερο μερίδιο ανήκει στον Κώστα Παλαμάρα”, δήλωσε ο προπονητής του Διαβολιτσίου και συνεχάρη τη Μεθώνη για την εμφάνισή της στον τελικό.

Ο τεχνικός της Μεθώνης Βασίλης Κοσυφολόγος στάθηκε στην προσπάθεια που έκαναν οι παίκτες του. “Κάναμε φιλότιμη προσπάθεια και μας μένει η καλή εικόνα και ότι ήμασταν ανταγωνιστικοί απέναντι σε μια ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας. Είχαμε ως σχέδιο να περιμένουμε και να χτυπήσουμε την κατάλληλη στιγμή. Δεχτήκαμε δύο γκολ από στημένα. Μ’ ένα αμφισβητούμενο πέναλτι και από μια ολιγωρία της άμυνας. Είπαμε στο ημίχρονο, αφού κάναμε συντήρηση δυνάμεων, να βγούμε στο δεύτερο μέρος να το χτυπήσουμε. Ξέραμε ότι υστερούμε σε δυνάμεις, αλλά δείξαμε ψυχικά αποθέματα”.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Βασίλης Σπηλιώτης έδωσε συγχαρητήρια στο Διαβολίτσι για την κατάκτηση του κυπέλλου και στη Μεθώνη γιατί έδειξε με την εμφάνισή της ότι άξιζε να φθάσει στον τελικό. Σε ερώτηση για το αν θα αναβληθούν τα τοπικά πρωταθλήματα λόγω του κορονοϊού, σημείωσε ότι για την ώρα δεν υπάρχει απόφαση για αναβολή και θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών. Γι’ αυτό και η Ενωση έχει ενημερώσει τις ομάδες για τον τρόπο διεξαγωγής των αγώνων με αυτό το μέτρο.

Ο πρόεδρος του Α.Ο. Διαβολιτσίου Γιάννης Κωνσταντάρας δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του για το πρώτο κύπελλο του ΑΟΔ, αλλά και τη συγκίνησή του, αφιερώνοντας το τρόπαιο στον πατέρα του που έφυγε από τη ζωή. Ο κ. Κωνσταντάρας απένειμε τα εύσημα και στη Μεθώνη που διεκδίκησε επί ίσοις όροις το κύπελλο και τόνισε ότι ο επόμενος μεγάλος στόχος είναι η παραμονή στη Γ’ εθνική. “Εχουν μείνει τρεις τελικοί και θα προσπαθήσουμε με νύχια και με δόντια να κρατηθούμε στην κατηγορία. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρουμε. Πρέπει πρώτα να γίνουν οι αγώνες που έχουν αναβληθεί και μετά να επιστρέψει η κανονικότητα και να παιχτούν οι τελευταίες αγωνιστικές επί ίσοις όροις”, δήλωσε ο πρόεδρος του Διαβολιτσίου που δεν παρέλειψε να δηλώσει ότι ένα μεγάλο μερίδιο για την κατάκτηση του κυπέλλου ανήκει στον προηγούμενο προπονητή της ομάδας, Κώστα Παλαμάρα. Ο αντιπρόεδρος του ΑΟΔ Βασίλης Χαρίτσης δήλωσε πως ένας τελικός πάντα έχει δυσκολίες. “Αγχωθήκαμε, αλλά δεν κινδυνεύσαμε όμως καθόλου και το αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Συγχαρητήρια στα παιδιά γιατί έφεραν το κύπελλο στο χωριό μας και έγραψαν ιστορία”.

Παραλειπόμενα από τον τελικό

* Πριν από τη σέντρα μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ και παράγοντες των δύο ομάδων για να χαιρετήσουν τους παίκτες, ενώ ακούστηκε και ο εθνικός ύμνος.

* Ο τελικός ξεκίνησε με τέσσερα λεπτά καθυστέρηση, καθώς ο ρέφερι Μάριος Καρβούνης περίμενε να καθαρίσει η ατμόσφαιρα από τα καπνογόνα των φίλων της Μεθώνης.

* Οι φίλοι του Α.Ο.Μ. έδωσαν δυναμικό “παρών”, παίρνοντας θέση έξω από την περίφραξη του γηπέδου. Με τύμπανα, καπνογόνα, ένα μεγάλο πανό και συνθήματα δημιούργησαν ωραία ατμόσφαιρα!

* Μετά τον καταλογισμό του πέναλτι όμως, άρχισαν και τα... άσχημα. Οι φίλοι της Μεθώνης έβριζαν εν χορώ τον διαιτητή της αναμέτρησης Μάριο Καρβούνη. Αποδοκιμασίες ακούστηκαν και κατά την απονομή των μεταλλίων από τους διαιτητές.

* Στο 31ο λεπτό η μπάλα έριξε κάτω το κύπελλο, που ήταν τοποθετημένο σε τραπέζι κοντά στη γραμμή του πλαγίου άουτ και αμέσως το τραπέζι μετακινήθηκε για να μην ξανασυμβεί.

* Τον τελικό μεταξύ άλλων παρακολούθησαν οι δήμαρχοι Καλαμάτας και Πύλου – Νέστορος Θανάσης Βασιλόπουλος και Παναγιώτης Καρβέλας, αντίστοιχα.

* Ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Βασίλης Σπηλιώτης έκανε την απονομή του κυπέλλου στους νικητές. Την κούπα σήκωσαν οι αρχηγοί του ΑΟΔ Γιάννης Καλογερόπουλος, Φώτης Μπαλόπουλος, Νίκος Λιόλιος και Τάσος Κωνσταντακόπουλος.