Πέμπτη, 12 Μάρτιος 2020 17:24

Kορονοϊός: H Equipe γράφει ότι αναβάλλεται το Euro για το 2021

Γράφτηκε από τον
Kορονοϊός: H Equipe γράφει ότι αναβάλλεται το Euro για το 2021

Η UEFA αναμένεται να ανακοινώσει την Τρίτη (17/3) ότι θα αναβάλλει το Euro για το καλοκαίρι του 2021 και τη διακοπή του Champions και του Europa League, σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα "Equipe".

O κορονοϊός συνεχίζει την επέλασή του ανά την υφήλιο και η UEFA αντέδρασε μπροστά στα γεγονότα ανακοινώνοντας πως την Τρίτη (17/3) θα πραγματοποιηθεί μία ευρεία τηλεδιάσκεψη με θέμα συζήτησης το μέλλον των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, αλλά και του Euro 2020, λόγω της έξαρσης του κορονοϊού.

Μπορεί η ευρωπαϊκή ομοσπονδία να μην αποφάσισε την άμεση διακοπή των διοργανώσεων και το παιχνίδι μεταξύ του Ολυμπιακού και της Γουλβς για τη φάση των "16" του Europa League να διεξάγεται κανονικά, όμως κάτι τέτοιο αναμένεται να πράξει την ερχόμενη εβδομάδα.

Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα "Equipe", η UEFA στη τηλεδιάσκεψη θα ανακοινώσει την διακοπή των Champions και Europa League, όπως και την αναβολή του Euro για το 2021. Η επετειακή διοργάνωση έχει ημέρα έναρξης στις 12 Ιουνίου, όμως οι πολλές αλλαγές στο πρόγραμμα εξαιτίας του κορονοϊού ίσως καταστήσουν τη σέντρα του τουρνουά αδύνατη.

Ωστόσο, η UEFA θα πρέπει να συζητήσει αυτή την απόφαση και με τη FIFA, καθώς το καλοκαίρι του 2021 είναι προγραμματισμένο να γίνει το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων με τη συμμετοχή 24 ομάδων.

Το δημοσίευμα υποστηρίζει επίσης ότι θα διακοπούν όλα τα εθνικά πρωταθλήματα, παρά το γεγονός ότι δεν διοργανώνονται απευθείας από την ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Πηγή: sport24.gr