Σάββατο, 14 Μάρτιος 2020 13:27

ΕΠΟ: Ραντεβού ξανά την... Τρίτη στην Εφέσεων

Γράφτηκε από τον

Ολοκληρώθηκε χθες ύστερα από περίπου 6,5 ώρες η…. μαραθώνια διαδικασία στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, που συζήτησε την έφεση του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης κατά της πρωτόδικης απόφασης του αθλητικού δικαστή, βάσει της οποίας τους αφαιρέθηκαν 12 βαθμοί από το τρέχον πρωτάθλημα, αντίστοιχα, για την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας.

Ο εκ των δικηγόρων του ΠΑΟΚ, Τάκης Μπαλτάκος, επιχειρηματολόγησε γιατί η Επιτροπή Εφέσεων οφείλει να μπει στην ουσία και όχι να δεσμευτεί από το πόρισμα της ΕΕΑ, όπως συνέβη με το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο της Λίγκας.

«Η πρωτοδίκης θεώρησε ότι δεσμεύεται από το πόρισμα ενός διοικητικού οργάνου. Εμείς διαφωνούμε με αυτό. Δεν μπορεί να δεσμεύεται από μια επιτροπή του δημοσίου. Δεν λέει πουθενά το Σύνταγμα κάτι τέτοιο», ανέφερε μεταξύ των υπόλοιπων επιχειρημάτων του.

Αποφάσεις, πάντως, δεν αναμένονται άμεσα, αφού την προσεχή Τρίτη (17/3) έχει προγραμματιστεί η εκδίκαση της έφεσης της Ξάνθης για τη μετοχική σύνθεσή της. Η έδρα υπογράμμισε ότι θα ζητήσει τα υπομνήματα μαζί για τις δύο υποθέσεις, άρα την Τρίτη θα κάνει γνωστή και την προθεσμία που θα πρέπει να κατατεθούν.

Κατά συνέπεια, η απόφαση για τις υποθέσεις υπολογίζεται σε περίπου δύο εβδομάδες. Εκτός του Ολυμπιακού, πρόσθετη παρέμβαση έκανε και η ΑΕΛ με τον Αλέξη Κούγια. Ο Πανιώνιος παρέστη αλλά δεν παρενέβη στην εκδίκαση, κάτι όμως που αναμένεται να κάνει την Τρίτη, καθώς θεωρεί ότι έχει έννομο συμφέρον.

 

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ